Hogy lehet felkészülni a szülésre? Kinek mi segített/könnyített rajta?
Mi jártunk páros szülésfelkészítöre és nagyon jó volt. Pont abba a korházba ahol szültem, így bevittek mindenhova minket, a bába az ágyon feküdve mutogatta hogyan lehet szülni, megmutatta a szülö széket stb... mi rengeteget nevettünk, de szuper gyakorlatok voltak a légzésre, elmondta miért fontos hogy elég oxigénje legyena babának.
apa nem szereti a korházakat, fél. de nagyon tetszett neki is, és a szülés annyira természetes volt neki.
málnalevél teát ittam, de nekem a hasizmaim gyengék voltka nehezen tudtam kinyomni a bébit.
Most szeretnék a következövel akupunktúrás kezelésre járni az utsó hetekben.
Szia!
A légzőgyakorlatok mindenképpen segítenek, csak mondjuk ne csak nyugodt állapotban gyakorold. Fájások alatt megfelelően lélegezni kb. olyan mintha levágnál 1 km sprintet és azt mondanák, hogy na most nyugodtan, lassan vegyél levegőket. Aztán ami segít a megfelelő vérkép beállítása szülés előtt. Ne legyél vas hiányos, vérszegény vagy egyéb probléma.. Ezek ugyanis nehezíthetik a szülést és a szülés utáni időszakot. Ez hosszú időt vehet igénybe, ezért fontos vele foglalkozni. Pl. a vas pótlása, felszívódása sokszor 3 hónapot is igénybe vesz. A homeopátiás szerek használata is mindenképpen ajánlott, legalábbis nekem segített. A sportról nem tudok nyilatkozni, mert én nem bírtam magam rávenni, úgyhogy az nem tudom mennyire segít. Nekem is segített az is, hogy voltam bent előtte a szülőszobán és ismertem a járást. Lelkileg legalábbis. Jó felkészülni még, hogy miket lehet igénybe venni. Gondolok itt kádban vajúdásra, vagy, hogy van e labdájuk. Gátvédelmes szülés esetén, pedig akár egy intim torna tanfolyam és gátmasszázs. Az intim torna tanfolyamot már érdemes a terhesség első felében elvégezni.
EDA nélkül is lehet nagyon gyorsan és könnyen szülni.
Felkészülni nem igazán lehet sztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!