Szüles közben mikor milyen "normalis" dolgok törtenhetnek?
Ilyenekre gondolok, mint kaki-pisi melyik szakaszban csuszhat ki... Hanyas mikor?... Es mi jöhet meg... Meddig lehet wc-re menni...stb.
Törtenhet közben valami, ami miatt megkatetereznek es agyhon kell feküdni? Ha igen, mi?
Nalunk a vajudas alatt egyedül vagy, majd vegszükseg eseten javasoljak meghuzni a csengöt es akkor jön az orvos, növer, korhazi szemelyzet. Mit jelent a veszhelyzet egyaltalan? Amikor kint a baba feje? Ha pl. a szülö nö elkezd hanyni, akkor lehet csak hivni segitseget vagy mar hanyingerkor (esetleg igy eljutunk a WC-ig)?
Én 2x hánytam. Először telibe a páromat, mert infúzión és ctg-n voltam végig, hirtelen jött, épp annyi időm volt, hogy lehajoljak az ágyról, ő meg ott volt szegény. Másodszor, szinte rögtön ezután, már odatartotta a tálat.
Kaptam beöntést, azt rögtön azután, hogy felvettek, megvizsgáltak, és átöltözés előtt. Utána zuhany, majd felvettem a hálóinget és mentünk a szülőszobára (kb. 5 perces fájások voltak akkor).
Mivel infúzión voltam, ezért nem tudtam kimenni wc-re pisilni, így kacsába kellett. 2x pisiltem így (5 óra vajúdás alatt), a tolófájásoknál mégis jött, de- már bocsánat a megfogalmazásért - mint a szökőkút spriccelt fel. A szülésznő úgy tette felé a kezét :(. Én akkor nagyon cikinek éreztem, bocsánatot is kértem, de ő csak nevetett, hogy hagyjam, természetes. 2-3x volt ilyen tolófájásnál (mondjuk nálam nagyon elhúzódott a kitolás és brutál volt, mert rövid volt a köldökzsinór). Ilyenkor ezt nem lehet koordinálni. Nálam ilyen "normális" dolgok voltak, de legalább a fent említett dolgok miatt nem kellett katéterezni, aminek örülök. A párom itthon csak annyit mondott ezekről, hogy annyira aranyos voltam, hogy mindenért bocsánatot kértem fájások között :)
Igen a katéternek az a lényege hogy ha jó helyen van hogy átmegy a záróizmokon tehát akaratlagosan nem tudod benne visszatartani a vizeletet, akkor lehet neked nem volt jó helyen?
Enni inni kérdés: hát nem tudom én mindháromszor annyira fájtam és rosszul voltam hogy az evés volt az utolsó amire gondoltam közben:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!