Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szüles közben mikor milyen...

Szüles közben mikor milyen "normalis" dolgok törtenhetnek?

Figyelt kérdés

Ilyenekre gondolok, mint kaki-pisi melyik szakaszban csuszhat ki... Hanyas mikor?... Es mi jöhet meg... Meddig lehet wc-re menni...stb.

Törtenhet közben valami, ami miatt megkatetereznek es agyhon kell feküdni? Ha igen, mi?

Nalunk a vajudas alatt egyedül vagy, majd vegszükseg eseten javasoljak meghuzni a csengöt es akkor jön az orvos, növer, korhazi szemelyzet. Mit jelent a veszhelyzet egyaltalan? Amikor kint a baba feje? Ha pl. a szülö nö elkezd hanyni, akkor lehet csak hivni segitseget vagy mar hanyingerkor (esetleg igy eljutunk a WC-ig)?

2013. márc. 16. 11:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Katéterbe pisilést? Azt hogy tudtad visszatartani?
2013. márc. 16. 22:43
 12/16 anonim ***** válasza:

Én 2x hánytam. Először telibe a páromat, mert infúzión és ctg-n voltam végig, hirtelen jött, épp annyi időm volt, hogy lehajoljak az ágyról, ő meg ott volt szegény. Másodszor, szinte rögtön ezután, már odatartotta a tálat.

Kaptam beöntést, azt rögtön azután, hogy felvettek, megvizsgáltak, és átöltözés előtt. Utána zuhany, majd felvettem a hálóinget és mentünk a szülőszobára (kb. 5 perces fájások voltak akkor).

Mivel infúzión voltam, ezért nem tudtam kimenni wc-re pisilni, így kacsába kellett. 2x pisiltem így (5 óra vajúdás alatt), a tolófájásoknál mégis jött, de- már bocsánat a megfogalmazásért - mint a szökőkút spriccelt fel. A szülésznő úgy tette felé a kezét :(. Én akkor nagyon cikinek éreztem, bocsánatot is kértem, de ő csak nevetett, hogy hagyjam, természetes. 2-3x volt ilyen tolófájásnál (mondjuk nálam nagyon elhúzódott a kitolás és brutál volt, mert rövid volt a köldökzsinór). Ilyenkor ezt nem lehet koordinálni. Nálam ilyen "normális" dolgok voltak, de legalább a fent említett dolgok miatt nem kellett katéterezni, aminek örülök. A párom itthon csak annyit mondott ezekről, hogy annyira aranyos voltam, hogy mindenért bocsánatot kértem fájások között :)

2013. márc. 16. 23:04
 13/16 A kérdező kommentje:
Ugyanugy tartottam vissza a kateterbe pisilest, mint a hetköznapokban, ha nincs lehetöseg wc-re menni, ugyanazzal az izommal. Es amikor megis pisiltem, akkor "elengedtem" az izmot. Miert, ez masnal nem igy müködik?
2013. márc. 18. 10:17
 14/16 anonim ***** válasza:
Ha a katéter jó helyen van,nem tudod visszatartani a vizeletet,mivel a hólyagodba van felvezetve.A hólyagot nem tudod összeszorítani.
2013. márc. 18. 16:38
 15/16 A kérdező kommentje:
Tehat akkor rossz helyen volt? De nem folyt ki melle vagy ilyesmi... Eleg kenyelmetlennek ereztem, es fajt, ahogy feltettek, csipett, ha ez egyaltalan normalis (?).
2013. márc. 18. 18:04
 16/16 anonim ***** válasza:

Igen a katéternek az a lényege hogy ha jó helyen van hogy átmegy a záróizmokon tehát akaratlagosan nem tudod benne visszatartani a vizeletet, akkor lehet neked nem volt jó helyen?

Enni inni kérdés: hát nem tudom én mindháromszor annyira fájtam és rosszul voltam hogy az evés volt az utolsó amire gondoltam közben:)

2013. márc. 18. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!