Szüles közben mikor milyen "normalis" dolgok törtenhetnek?
Ilyenekre gondolok, mint kaki-pisi melyik szakaszban csuszhat ki... Hanyas mikor?... Es mi jöhet meg... Meddig lehet wc-re menni...stb.
Törtenhet közben valami, ami miatt megkatetereznek es agyhon kell feküdni? Ha igen, mi?
Nalunk a vajudas alatt egyedül vagy, majd vegszükseg eseten javasoljak meghuzni a csengöt es akkor jön az orvos, növer, korhazi szemelyzet. Mit jelent a veszhelyzet egyaltalan? Amikor kint a baba feje? Ha pl. a szülö nö elkezd hanyni, akkor lehet csak hivni segitseget vagy mar hanyingerkor (esetleg igy eljutunk a WC-ig)?
Én 3x hánytam sugárban.
Csak úgy hirtele hányingerem lett, már jött is.
Bent volt a férjem végig, ő szólt a szülésznőnek, aki jött átöltöztetni, mert indúzió, nst rajtam, magam nem ment volna az öltözés!
Azért fél óránként ránéznek az emberre, hogy áll a szülés, kell-e valami!
Nálunk küldenek is pisilni, vajúdás közben is, tehát hogy ne legyen tele a hólyagod mert az hátráltatja a dolgokat. Van pezsgőkúp vagy beöntés de így is van hogy kitoláskor becsusszan ez-az nem kell vele törődni, láttak már olyat nem egyszer nem kétszer, kiveszik onnan a lepedőt és tesznek másikat, ennyi.
Hányás, hát én mindhárom gyerekemmel hánytam és ment is a hasam ez olyan szempontból jó volt hogy itthon minden "kijött" belőlem aminek ki kellett és a kórházban már a beöntésnek se volt semmi értelme gyakorlatilag.
Én itthon hánytam. A második babámnál bent a kórházban is de épp sétálgattam a vesetál pedig a mosdóba volt téve úgyhogy kiszolgáltam magam pontosabban a férjem tartotta...Hát ez van :)
Én háromszor hánytam, közvetlenül fájás után. Először simán a földre, csak ki tudtam hajolni az ágyról, mert infúzió, meg nst volt rám kötve. Utána adtak tálat. Azt már a párom mosta ki a csapnál, mert kb fél óránként nézett be a doki v a szülésznő. Beöntést kaptam, nekem nem volt kaki szülés közben. Meg pisi sem.
Engem szülés után az ágyon katétereztek meg, h kijöjjön a pisi. Gondolom ez azért kellett, mert ki kellett nyomkodni a vért belőlem , meg ilyenek és a pisivel teli hólyag ne zavarjon.
A beöntest mikor adjak, ahol adnak, hany perces fajdalmakkor? De jo lenne, ha pl lehetne enni-inni (minimalisat), es csak a nyomofajdalmak elött lenne megis beöntes... vagy igy van?
En az elsö, progr csaszaros szülesemnel nagyon termeszetellenesnek ereztem a kateterbe pisilest, annyira, hogy nem is nagyon pisiltem az agyban, sokaig visszatartottam, majd nagyon kellemetlennek ereztem, hiaba tudom az eszemmel, h pl
"senki sem latja" vagy ilyesmi.
Ezert nem mindegy, mar ha muszaj, akkor mikor helyezik fel a katetert, emiatt is kerdezem: mikor, minek kell törtenni?
Köszönöm az eddigieket!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!