Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Melyik kórházat ajánlanátok...

Melyik kórházat ajánlanátok nekem Budapesten?

Figyelt kérdés
Nem tudom melyik kórházban szüljek. Nekem fontos az hogy ne rohadt csempe mellett feküdjek hanem szép tiszta modern kórházban, hogy a személyzet kedves és türelmes legyen, hogy az apuka velem aludhasson, hogy az ellátás jó legyen és persze jó orvosokkal (akik nem úgy vezetik le a szülést mintha az Őskórba lennénk hanem a 21dik században), modern felszereléssel.. Létezik ilyen? A magánkórház szerintem kicsit drága.. Max 250.000 ft ot szánunk a szülésre.
2013. márc. 14. 11:00
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

SOTE II-t ajánlom neked én is jó szívvel!

Ha jól emlékszem talán 5 szülőszoba van, az egyikben kád is van illetve tele van mindenféle alternatív dologgal: labda, bordásfal, zongoraszék stbstb. A szülőágy szuper, minden irányban állítható, mozgatható szóval alapvetően hagyják, hogy úgy vajúdj ahogy neked kellemes, a számodra lehető legkényelmesebba kényelmes pózt vegyük fel a kitolás alatt, nem kötelező felfeküdni az ágyra sem, ha állva/guggolva szeretnél nyomni engedik azt is illetve természetesen itt nem szíjaznak ha felfekszel akkor sem :) Teljesen szabad akarat alapján szülhetsz! (Persze ha baj van, szólnak:))

A babát nem viszik el, ott helyben már várja a gyerekorvos és a csecsemős nővér is és a szülőszobán látják el. Bemehet apuka/nagymama/testvér akárki, persze nem mind egyszerre, de ha szólsz, hogy szeretnéd ha szülésnél benn lenne valaki akkor csak szólj, semmi akadálya.

Ami pluszban szuper még, hogy itt szinte mindegyik szülésznő alapvetően gátvédelemmel próbálkozik és csak akkor vágnak ha tényleg muszáj (persze repedni nem engednek!)

A szobákról: Alapvetően 5 ágyas szobák vannak, 5 kismamára jut egy külön WC és fürdőszoba zuhanyzóval. A baba veled lehet 24 órán keresztül csak fürdeni viszik el, de persze ha nem akarod/bírod nem muszáj, ha úgy érzed pihennél inkább kicsit odatolhatod a csecsemősöknek, szó nélkül átveszik tőled és majd ha újra szeretnéd babusgatni akkor szó nélkül oda is adják. :) A nővérek alapvetően normálisak, bár mikor én voltam volt egy eléggé pattogós, aki mindig ideges volt mindenért, de hát ilyenek mindenhol vannak..

A szobába nem lehet bemenni látogatni, csak akinek papírja van róla (=az apuka:))

A felette lévő emeleten van lehetőség privát szobára külön fürdővel (10ezer ft/éjszaka) ahol egész nap veled lehet benn az apuka is, ha van nagyobb gyerek ő is és együtt lehettek hárman/négyen/... egész nap, zavartalanul, úgy képzeld el mint egy apartman.

Első babásoknak nem szeretik odaadni, mert mivel 1 emelettel feljebb van csecsemős nővér és gyermekágyas nővér kb szökőévente (na jó, naponta) egyszer megy fel leellenőrizni hogy minden rendben van-e, szóval ott jó, ha már van gyakorlatod abban hogyan kell ellátni egy babát (és magad!) vagy a férjed(esetleg anyukád) ott tud veled lenni és tud segíteni.

Van szoptatási tanácsadó, szuperül elmagyaráz mindent illetve a vezető nővér megmutatja a pelenkázást, fürdetést, köldökápolást, babanyugtatást stb szóval mindent :)

Ja és: SOTE II-n van az ország legjobb PIC részlege.. Természetesen nem kívánom hogy ezt igénybe kelljen vennetek, csak megemlítettem :)

Ezen kívül az összes doki és szülésznő magasan képzett szóval jó kezekben lesztek a ezt választod!

2013. márc. 14. 11:51
 12/30 anonim ***** válasza:
Én is a SOTE II-t javaslom :)
2013. márc. 14. 11:55
 13/30 anonim ***** válasza:
Én vagyok a kivétel. Nekem rossz tapasztalatom van a SOTE II-vel...
2013. márc. 14. 13:01
 14/30 anonim ***** válasza:
#13, megkérdezhetem milyen rossz tapasztalat? Én is éppen kórházválasztás előtt állok és szóba jött a SOTE II is, érdekelnének ellenvélemények is.
2013. márc. 14. 13:04
 15/30 anonim ***** válasza:

13-as vagyok. valószínűleg, csak rossz szériát fogtam ki, de nekem borzasztó volt... Szinte végig a 6 ágyas vajúdóban voltam. Végig CTG-re kötve feküdtem,mert oxytocint kaptam nem sétálhattam, csak a Wc-re engedtek ki(láttam, hogy a folyosón sétáló kismamához odament a szülésznője, és hordozható szívhanghallgatóval ellenőrizte a babáját). Épp, hogy "beestem" az egyágyas szülőszobába, már tolófájások jöttek, így semmi "alternatív" módszert nem tudtam kipróbálni. Azt mondták páran, azért jutottam ilyen későn 1 ágyas szülőszobába, mert nem volt fogadott szülésznőm...Háton fekve kellett szülnöm, senki nem mondta, hogy választhatok pózt.

16 órás vajúdást gyakorlatilag végig feküdtem...

Az első éjszakát a terhespathológián töltöttem , mert nem volt hely a gyerekágyon. A folyosó végén egy kétágyas kórteremben egy másik frissen szült anyukával. Este 6 kor kerültünk fel, legközelebb reggel jött be a nővér. Friss gátsebbel szétesett alattam a wc deszka, és kiégett a villany. Ott ültem tök sötétben, félig beleesve a retyóba...

A higiénia borzasztó volt, takarítás után is véres volt a wc karima.

Az osztályos, és csecsemős nővérek viselkedése kritikán aluli volt. Több kismamát láttam tőlük sírva kijönni (én is)

Nővér vagyok, nem voltak "nagy" elvárásaim, tudtam, mire számíthatok, de nagyot csalódtam.

A gyerekágy higiéniája borzalmas volt. Még takarítás után is véres volt a wc ülőke alja.

Az tény, hogy remekül felszerelt kórház, és az orvosok toppon vannak. Meg a legjobb PIC is itt van.

De az életem legszebb napjait sikerült megkeseríteniük.

2013. márc. 14. 14:02
 16/30 anonim ***** válasza:
Uzsoki
2013. márc. 14. 14:10
 17/30 anonim ***** válasza:
Uzsoki!!!
2013. márc. 14. 15:04
 18/30 anonim ***** válasza:
SOTE 2, én jó élményekkel jöttem onnan.
2013. márc. 14. 15:07
 19/30 anonim ***** válasza:
Sote 2, én is azt mondom :-)
2013. márc. 14. 15:21
 20/30 anonim ***** válasza:

Szintén SOTE II, én fogadott nélkül szültem ott és így is nagyon meg voltam eelégedve. Tény, hogy nekem se ajánlották fel az alternatív szülőszobát, de anyu végig bent lehetett velem, nagyjából 3/4 órát voltam a vajúdóban. végig sétálhattam volna, de nekem nem jött be, nekem fekve volt a legkényelmesebb vajúdni. Nem csesztetek, csak néha jött a szülésznő ellenőrizni a méhszájat. Hozzáteszem, kint be van kötve a ctg hozzájuk, amikor elfordult a baba és nem volt szívhang jöttek és ellenőrizték.

Gyerekágy: minden reggel takarították(nem maradt koszos soha) csescemősök aranyosak voltak, volt hogy egy kicsit kimentem a rokonokhoz, addig betoltam hozzájuk a fiamat, mire visszamentem a csescemős dajkálta, mert sírt. Ő is mondta,hogy éhesnek nem éhes, de már akkor dajkálásra vágyott :)

2013. márc. 14. 19:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!