Az igaz, hogy minél kevesebbet eszik egy kismama, annál kisebb lesz a baba és annál könnyebb lesz megszülni?
Hát nyilván van benne valami, ha nem juttatsz be elegendő tápanyagot a szervezetedbe akkor ő sem fog olyan könnyen hozzá jutni.
De ez veszélyes, ilyenen ne is gondolkodj!
Én a 2. hónaptól a 9. hónapig kórházban voltam folyamatosan mert hánytam, egyszerűen nem maradt meg bennem semmi, a víz is kijött. 2-3 naponta le tudtam erőszakolni magamba egy kis levest vagy főzeléket. Belém naponta folyamatosan nyomták az infúzióban a gyógyszert meg ilyen-olyan tápanyagot.
Kihordtam a babát, benn maradt a 39. hétig de mégis alacsony súlyú lett, 2 kg 45 dkg-al született.. Szóval nyilván ha nem eszel, a baba sem lesz nagy, de ilyenekkel nem éri meg játszani.
Igen, kisebb lesz.
Orvosi szakvélemény: "Ha alacsony az étrend energia, fehérje, vitamin tartalma, akkor a baba kis súllyal, koraszülötten fog világra jönni, számos olyan kis “csomaggal” kezdi meg földi napjait, amik jelentős hátrányt fognak neki okozni, csak pár példa: alacsonyabb lesz az IQ-ja, fogékonyabb lesz a betegségekre, esélyesebb a bölcsőhalálra, felnőttként az elhízásra, és szövődményeire, illetve az elszenvedett stressz miatt ne lepődjön meg senki ha ilyen feltételek mellett hiperaktív, kezelhetetlen, vagy éppen autista lesz a gyermeke. (Persze ez visszafele nem igaz!) Szélsőséges esetben a magzat előrehaladott terhesség esetén is elhalhat."
Szóval lehet nem kell majd gátmetszés, de nézd meg milyen következményei lehetnek! Úgyhogy egyél!! :)
Azért függ a táplálkozástól is, gondolok itt arra hogy ha normálisan táplálkozik vki és nem mozogja le a kalóriát amit bevisz (tehát arra gondolok hogy mondjuk napi 1900 kcalt fogyaszt ami egy napi igény kb.) és NORMÁL testsúlyról indul, nem túlsúlyról eleve, annál azért ha csak 5 kilót hízik egész terhesség alatt akkor valószínűbb hogy 3 kiló alatti a baba.
De egy kisebb babát sem feltétlen könnyebb ám megszülni, sok mindentől függ a dolog, nem egy barátnőm van akinek 2500-2800 körüli babájuk volt és volt akit császároztak, volt akinek nem jól jött lefelé a baba végül vákuum kellett és hatalmas gátmetszés.
Én pedig megszültem a 4 kilós fiamat 2 óra alatt gátvédelemben. Szerintem ez nagyon sok tényezős dolog, nem csak anyuka nem evésén múlik...
Az igaz, hogy a baba valószínűleg kisebb lesz, de ez nem feltétlenül jelent könnyebb szülést.
Van, aki a 2 kilós babát alig tudja megszülni, és van, aki a 4 kilósat, elsőre is simán.
De magadnak ártas ( és a babának is), ha nem eszel eleget és egészségesen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!