Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császáros anyukák, nektek...

Császáros anyukák, nektek hogy esnek a negatív és támadó vélemények?

Figyelt kérdés

Értem ezalatt azt hogy sokak szerint a császár nem szülés és tiszta szívből sajnálnak minket azért mert nem szülhettünk hüvelyi úton viszont hogy megszívtuk mert habár a műtét fájdalommentes de utána napokig begörnyedve mászkálunk.

Én személy szerint programozott császárral szültem, így vajúdnom sem kellett, ez mégjobban böki egyesek csőrét. Valamint nem mászkáltam napokat begörnyedve, 6 órával utána felálltam és probléma nélkül mászkáltam, másnap már lépcsőztem is és örülök neki hogy elkerülhettem a több órás vajúdást, a gátmetszést/repedést és az aranyeret. Csodaszép élmény maradt így mind a terhesség mind a szülés.

Tudom, hogy saját magáról állít fel negatív véleményt az, aki leszól minket de néhány anyuka olyan primitív tud lenni, hogy fel nem tudom fogni hogy lehet értelmes, felnőtt nőként ilyet mondani.

Ti hogyan kezelitek az ilyen helyzetet? A multkor pl a védőnőnél egy anyuka fennhangon azt mondta hogy ha valaki nem képes arra hogy megszülje a gyerekét attól el kellene venni, mert rossz anyuka..

2013. febr. 28. 17:14
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
91%
Reggel fél 9-kor repesztettek burkot nálam és éjjel negyed 12-kor született meg a kislányom sürgősségi császárral, szóval majd az egész napot átvajúdtam. Már "csak" a kitolási szakasz lett volna, de a babám nyakán duplán volt a köldökzsinór és hátra feszített nyakkal nem igazán tudott volna kibújni. Hálát adok Istennek, hogy így alakult és mindketten épek, egészségesek vagyunk. Kapok negatív beszólásokat. A legfájóbbak anyósomtól jönnek: egy életért meg kell szenvedni és nem kell a szüléshez fájdalomcsillapító (no vágták volna fel az ő hasát anélkül), miért nem vették már ki egy nappal hamarabb, hogy pont 1 napon ünnepeljék a szülinapjukat az apukával (férjem és a kislányom majdnem egy napon születtek), de jól jártál nem kellett kínlódnod. Vagy az is rosszul esik amikor legyintenek, hogy ja úgy sokkal könnyebb. Meg már ilyet is kaptam, hogy nálatok kockázatmentes volt, de inkább megéri kockáztatni, mert a szülés gyönyörű dolog. Tudatlanok mondják ezt, mert a császár nem épp kockázatmentes. És igen, én is úgy vélem a császárt életmentésre és nem kérésre kellene alkalmazni. Tőlem volt olyan hülye aki azt kérdezte: Te is választottad mint a Rubint Réka? Na az ilyenek miatt alakul ki a negatív kép. És még ilyen hülyeséget, hogy természetes szülésnél kitágul a nő és ezért elhagyja a férje. Ilyen hülyeséggel érvelni a császár mellett? Sajnálom, de nem bánom, hogy így történt a szülésem. Ha tehetem legközelebb belevágok a hüvelyi szülésbe, DE CSAK HA A DOKI MINDENT JÓNAK LÁT. Én is nagyon gyorsan felépültem császár után, de nehezen békéltem meg a helyzettel. Talán itt van egy kis előnye annak, aki progis császárra készül, mert fel tud rá készülni lelkileg, ráhangolódik a dologra. Ja és azt az anyukát akivel a védőnőnél találkoztál kedves kérdező én tuti kiosztottam volna. Nem vagyok az a veszekedős típus, de az ilyen buta, lenéző beszólásokra kinyílik a bicska a zsebemben.
2013. febr. 28. 20:20
 12/23 anonim ***** válasza:
41%
Abszolút nem érdekel. De ha már itt tartunk, nem árt megemlíteni, hogy mennyire ritka a beavatkozás mentes hüvelyi szülés. A legtöbb nő aki annyira odavan magától, nem lett volna képes orvosi segítség nélkül megszülni.
2013. febr. 28. 21:45
 13/23 anonim ***** válasza:
57%
Miért kell állandóan erről beszélni? Soha nem lesz egyetértés, csak úgy mint a szoptatás vs. tápszer kérdésben. Mindenki megerősítésre vár, hogy ő csinálta jobban...
2013. febr. 28. 22:21
 14/23 anonim ***** válasza:
6-os és 9-es vagyok. Szinte egyformán gondolkodunk a 11-essel és én mégis le vagyok pontozva! Nem értem??? Vagy talán az a baj hogy nekem nem szóltak még be???
2013. febr. 28. 22:39
 15/23 anonim ***** válasza:
50%

Az tuti, hogy egy anyuka nem attól lesz jó anyuka, hogy simán vagy császárral szült, vagy hogy szoptatott-e vagy tápszert adott a gyermekének!!

Akinél indololt a császármetszés, az miért lenne bárkinek is probléma? Nem értem.

De hallottam olyanról, hogy valaki csak a maga "kényelmére" szült császárral, bár szerintem ez nem a könnyebb megoldás. De megmondom őszintén, hogy semmi közöm az ilyenhez, nem is érdekel, nem is ítélem el, ez az ő dolga - a lényeg különben is egy egészséges baba és élegedett anyuka, nem?

2013. febr. 28. 22:46
 16/23 anonim ***** válasza:

Nekem pusztán az nem fér a fejemben hogy miért gondolják sokan hogy a császár az jobb meg nem fáj??? Mikor arra hivatkozva akarják hogy félnek a fájdalomtól!

Ugyan nekem nem volt hüvelyi szülésem,és a császár után hamar rendbe jöttem,de akkor is nagyon fájt!:( Persze a műtétet nem érzi az ember,de utána nem tudsz egyből "bulizni"!

Szerintem mind a hüvelyi mind a császár mellett van aki hamar felépül,és sajnos vannak komplikációk is.

2013. febr. 28. 22:57
 17/23 anonim ***** válasza:
13-as vagyok. Miért is lettem lepontozva?
2013. márc. 1. 09:57
 18/23 anonim ***** válasza:
88%
7 hónapja született a Kisfiam császárral. Eléggé magamra tudok venni dolgokat, de valahogy ez mindig lepergett rólam. Nem tudom miért, de hidegen hagy mások véleménye erről. A Kisfiam farfekvéses volt, és nem engedték a rendes szülést, nekem az volt a legfontosabb, hogy ő biztonságban legyen, így már előre rettegtem a természetes szülés gondolatától is, hogy mi lesz ha beszorul, stb. Így nagyon boldog voltam, hogy császárral szülhettem, mert a baba egészsége a legfontosabb a számomra és így utólag annak is nagyon örülök, hogy legalább ott lenn minden a helyén... :)
2013. márc. 1. 10:44
 19/23 anonim ***** válasza:
Sehogy nem foglalkozom ilyesmivel. Mindenki azt gondol amit akar.
2013. márc. 1. 12:27
 20/23 anonim ***** válasza:

"Abszolút nem érdekel. De ha már itt tartunk, nem árt megemlíteni, hogy mennyire ritka a beavatkozás mentes hüvelyi szülés. A legtöbb nő aki annyira odavan magától, nem lett volna képes orvosi segítség nélkül megszülni."

Ez aztán intelligens hozzászólás volt! Egy császáros anyukát bántják a megjegyzések, akkor most kezdjük pocskondiázni a spontán szülteket...Van itt színvonal! (Azt azért zárójelben megjegyzem, hogy ezek a beavatkozások nagyon sokszor feleslegesek, simán megszületnének a babák nélkülük.)

Különben azt veszem észre hogy rengeteg primitív nőben nagyon erős a vágy, hogy bebizonyítsa, hogy ő tökéletes anya. Ebből következik, hogy ha valaki valamit máshogy csinált, mint ő akkor az nyilvánvalóan rossz. Szóval ha ő spontán szült, akkor a császárosok bénák, ha pedig őt császározták, akkor a természetes úton szültekkel van a baj. Nekem is próbálta már császáros anyuka elmagyarázni, hogy a gyerekeimet veszélyeztettem azzal, hogy megszültem őket hüvelyi úton, mert mi lett volna ha elakadnak a szülőcsatornában! Ezeket egy módon lehet lereagálni: lesz@rni és kész.

2013. márc. 1. 16:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!