Császáros anyukák, nektek hogy esnek a negatív és támadó vélemények?
Értem ezalatt azt hogy sokak szerint a császár nem szülés és tiszta szívből sajnálnak minket azért mert nem szülhettünk hüvelyi úton viszont hogy megszívtuk mert habár a műtét fájdalommentes de utána napokig begörnyedve mászkálunk.
Én személy szerint programozott császárral szültem, így vajúdnom sem kellett, ez mégjobban böki egyesek csőrét. Valamint nem mászkáltam napokat begörnyedve, 6 órával utána felálltam és probléma nélkül mászkáltam, másnap már lépcsőztem is és örülök neki hogy elkerülhettem a több órás vajúdást, a gátmetszést/repedést és az aranyeret. Csodaszép élmény maradt így mind a terhesség mind a szülés.
Tudom, hogy saját magáról állít fel negatív véleményt az, aki leszól minket de néhány anyuka olyan primitív tud lenni, hogy fel nem tudom fogni hogy lehet értelmes, felnőtt nőként ilyet mondani.
Ti hogyan kezelitek az ilyen helyzetet? A multkor pl a védőnőnél egy anyuka fennhangon azt mondta hogy ha valaki nem képes arra hogy megszülje a gyerekét attól el kellene venni, mert rossz anyuka..
Az tuti, hogy egy anyuka nem attól lesz jó anyuka, hogy simán vagy császárral szült, vagy hogy szoptatott-e vagy tápszert adott a gyermekének!!
Akinél indololt a császármetszés, az miért lenne bárkinek is probléma? Nem értem.
De hallottam olyanról, hogy valaki csak a maga "kényelmére" szült császárral, bár szerintem ez nem a könnyebb megoldás. De megmondom őszintén, hogy semmi közöm az ilyenhez, nem is érdekel, nem is ítélem el, ez az ő dolga - a lényeg különben is egy egészséges baba és élegedett anyuka, nem?
Nekem pusztán az nem fér a fejemben hogy miért gondolják sokan hogy a császár az jobb meg nem fáj??? Mikor arra hivatkozva akarják hogy félnek a fájdalomtól!
Ugyan nekem nem volt hüvelyi szülésem,és a császár után hamar rendbe jöttem,de akkor is nagyon fájt!:( Persze a műtétet nem érzi az ember,de utána nem tudsz egyből "bulizni"!
Szerintem mind a hüvelyi mind a császár mellett van aki hamar felépül,és sajnos vannak komplikációk is.
"Abszolút nem érdekel. De ha már itt tartunk, nem árt megemlíteni, hogy mennyire ritka a beavatkozás mentes hüvelyi szülés. A legtöbb nő aki annyira odavan magától, nem lett volna képes orvosi segítség nélkül megszülni."
Ez aztán intelligens hozzászólás volt! Egy császáros anyukát bántják a megjegyzések, akkor most kezdjük pocskondiázni a spontán szülteket...Van itt színvonal! (Azt azért zárójelben megjegyzem, hogy ezek a beavatkozások nagyon sokszor feleslegesek, simán megszületnének a babák nélkülük.)
Különben azt veszem észre hogy rengeteg primitív nőben nagyon erős a vágy, hogy bebizonyítsa, hogy ő tökéletes anya. Ebből következik, hogy ha valaki valamit máshogy csinált, mint ő akkor az nyilvánvalóan rossz. Szóval ha ő spontán szült, akkor a császárosok bénák, ha pedig őt császározták, akkor a természetes úton szültekkel van a baj. Nekem is próbálta már császáros anyuka elmagyarázni, hogy a gyerekeimet veszélyeztettem azzal, hogy megszültem őket hüvelyi úton, mert mi lett volna ha elakadnak a szülőcsatornában! Ezeket egy módon lehet lereagálni: lesz@rni és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!