Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Más is érzi úgy, hogy indokola...

Más is érzi úgy, hogy indokolatlanul fosztották meg a természetes szülés élményétől?

Figyelt kérdés

Első császár az sürgősségi volt, a baba élete veszélyben volt, tehát jogos volt.

Másodszorra kedden voltam uh-n, fogadott dokinál, csak a babát vizsgálta, az előző heget nem. Csütörtökön be kellett feküdnöm, mert itt az a szokás, hogy akinek már volt korábban császára, befektetik a 38. héten. Mikor írta a betegfelvételi lapomat, mindenféle vizsgálat nélkül ráírta hogy vékony hegvastagság miatt indokolt a császármetszés. Majd közölte hogy holnap meg is lesz a kisfiam. Akkor ugye az ember lánya nem mer akadékoskodni, hogy de én nem így szeretném, meg nem látom indokoltnak, stb... Úsztam az árral! Teljesen véletlenül ügyeletes volt a műtét napján. :-)

Szóval úgy érzem megfosztott attól, hogy természetes úton szüljek, mert a 3. babánál nincs az az orvos Magyarországon, aki bevállalná a hüvelyi szülést. :-(

2013. febr. 28. 12:31
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
90%
Nekem is császárral született az első babám. Még nincs útban a kistesó, de rengeteget informálódom a császár utáni hüvelyi szülésről és már most eldöntöttem: csak akkor engedem a műtétet, ha a dokim ezt alapos indokkal alá tudja támasztani. Én is olyan beletörődöm vagyok az élet sok területén és ritkán merek kiállni az igazam mellett, de ezt nem fogom hagyni. Most már szerintem ne rágódj ezen. A lényeg, hogy jól vagytok. Persze megértelek, de az idő talán majd segít ebben.
2013. febr. 28. 20:29
 12/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerencsére én ilyesmit nem éltem át, mindkét gyermekem természetes úton született, igaz mindkét esetben nagyon előrelátóan készültem, olyan orvossal, akinek a császármetszési statisztikái kiugróan alacsonyak. Sajnálatos, ami a mai egészségügyben történik, de reményt szeretnék adni neked, hogy igen is vannak ilyen orvosok ma itt Magyarországon (az enyém is közéjük tartozik), ha érdekel a téma, szeretettel ajánlom a [link] honlapot, ami kifejezetten a császár utáni hüvelyi szülésekkel foglalkozik. Minden jót nektek!

2013. febr. 28. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!