Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Természetes szülés vagy...

Természetes szülés vagy császármetszés? Melyiket választanátok?

Figyelt kérdés
34 hetes kismama vagyok, a második babámmal. A nagyobbik most 16 hónapos. Ő császárral született, mert medencevégű volt végig. Eddig a picur is úgy feküdt, de tegnapi vizsgálaton kiderült, hogy szépen átfordult. Így megvan az esély a szülésre, viszont elég bizonytalan vagyok. Már elkönyveltem magamban, hogy ő is műtéttel jön világra, de most itt az esély a másik lehetőségre, amit szeretnék is. Tudom, még az objektív körülményeket meg kell várnom (pl heg állapota), de kíváncsi vagyok, ki hogy döntene...
2013. febr. 28. 11:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
56%
Császárt.
2013. febr. 28. 11:45
 12/20 anonim ***** válasza:
65%

Szia. Elso surgossegi csaszar lett. Ugyanigy voltam mint most te annyi kulonbseggel hogy nekem 20 honap van a ketto kozott. De engedtek huvelyi uton szulni(kulfold) minden rendben volt,gyors is volt.

Ha minden rendben van akkor ne akard a csaszart. Hidd el jobb a sima szules . Konnyu szulest kivanok.

2013. febr. 28. 12:11
 13/20 anonim ***** válasza:
77%

Mindenki mást mond úgy látom. Ez szerintem tök egyénfüggő, hogy mondjuk ki mennyire gyorsan épül fel a császár vagy a spontán szülés után. És az is egyéni, hogy kinek mennyire fáj a spontán szülés.

Ezt neked kell mérlegelned, hogy szeretnéd-e átélni a természetes szülés szépségét és fájdalmát, vagy maradsz a császárnál, ahol már tudod mire számíthatsz, és persze utána az is fáj. És nem leszel alul sem vágva, ugyanott vágnak, ahol az előzőt.

Én személy szerint ismét a császár mellett döntenék, illetve amellett is fogok dönteni. Az első nekem is sürgősségi császár volt, nagyon gyorsan felépültem belőle, az első 1-2 nap volt rossz, de aztán minden egyes nap könnyebb és könnyebb lett. Most várom a másodikat és nekem sem telt el sok idő a két baba között, úgyhogy szerintem tök egyértelmű, hogy császár lesz, és én félek is a sebszétnyílástól.

Szép szülést Neked! :-)

2013. febr. 28. 12:29
 14/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ! Utolsó, úgy érzem, Te érzed át legjobban a "problémámat". Nem magától a szüléstől félek, ha nem lett volna előzőleg a műtét, soha nem gondolkodnék császáron. De bízok a megérzéseimben és az orvosban, így biztos a legjobban fog minden történni!
2013. febr. 28. 13:17
 15/20 anonim ***** válasza:
0%
én a természetest választanám. 2hete szültem (természetes úton) és bármikor újra bevállalnám! nem mondom, hogy nem fájt, de ki lehetett bírni, rosszabbra számítottam. pár órával szülés után már jöttem-mentem, a gátmetszés helye fájt még pár napig, de az se vészes. bezzeg akik velem egy szobán voltak császárosok még napokig jajgattak
2013. febr. 28. 13:55
 16/20 anonim ***** válasza:
Ha mindent rendben talál az orvos, és ő nem látja akadályát a természetes szülésnek, én azt választanám. Szerintem nem véletlenül találta ezt így ki a természet.
2013. febr. 28. 14:14
 17/20 anonim ***** válasza:
81%
Szültem mindkét módon. Mindkét szülés után gyors és problémamentes volt a felépülés. Ezek tudatában én a sima szülést választanám, de mindenki más, a teste, a lelke másként reagál a dolgokra.
2013. febr. 28. 15:32
 18/20 anonim ***** válasza:
62%
Akinek még nem volt császára, az szerintem nem érzi át ezt a "problémát". Nekem az első sürgősségi-program császár volt, nem volt jó a ctg-m, másnap megcsászároztak. Nagyon szerettem volna az elsőt természetesen szülni, de nem bánom, hogy így alakult. Most várjuk a tesót, 21 hónap lesz köztük, én császárt szeretnék, nagyon félek a hegszétválástól... Nem tudom, lesz-e lehetőségem választani, ha igen, mindenképp a császárt választom.
2013. márc. 1. 17:37
 19/20 anonim ***** válasza:
A császármetszést! Nekem is az első császár volt és mikor a doki kérdezte a másodiknál én egyből rávágtam, hogy császár:)
2013. márc. 1. 17:49
 20/20 anonim ***** válasza:
50%

9. vagyok, nem értem, mi a probléma a válaszommal?

Szültem simán és császárral is, és itt tényleg nem az anya kényelem szeretetéről van szó, vagy hogy hol lesz egy újabb seb a testünkön, hanem a baba érdeke mit kíván? Ha gond van, nyilván császár, de ha nincs, akkor miért is kell beleavatkozni egy olyan folyamatba, ami természetes? Megfelelő orvosi támogatás mellett a hüvelyi szülés sokkal biztonságosabb.

[link]

Itt egy statisztika. Minden várandósság egyedi és bármikor lehetnek nem várt gondok, de hogy eleve ilyen indokkal induljon neki valaki, hogy ne vágják alul? :)

Ez egy annyira mondvacsinált indok, nem is tudja az illető, mit mondott. A császár sokkal inkább megviseli a szervezetet, mivel egy műtét, mint egy gátmetszés. Oké, itt is vannak pozitív és negatív elrettentő példák, de ez egy annyira lehetetlen indok a császárra, hogy eszembe sem jutott valaha, hogy valaki ilyet fog mondani...

2013. márc. 2. 05:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!