Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szült valaki természetes úton...

Szült valaki természetes úton EDA-val?

Figyelt kérdés
Megéri kérni?Mikortól lehet és meddig?A kitolásra már nem lehet?Ez után is 12 órát kell feküdni mint a császár után?És mennyire fáj mikor beadják?
2013. febr. 24. 13:48
 1/7 anonim ***** válasza:

èn mindenképpen akartam, de elöször adtak egy normál fájdalom csillapítot, és mire oda ért az orvos az edaval nekem már elég volt a sima csillapíto is. Ja elötte könyörögtem a dokiért, nem gondoltam hogy egy egyszerü csillapító is ennyire hat.

másodiknál már csak sima csillapítót kértem.

pedig én aztán semmi fájdalmat nem bírok, és nem is akartam.

2013. febr. 24. 13:54
 2/7 anonim ***** válasza:

Én azzal szültem 1 hónapja. Megéri kérni. Nem lehet rögtön kérni, meg kell várni, amíg tágulsz valamennyit.

Kitolásra már nem adnak mert nem érzed a tolófájdalmat. Én 4-szer kaptam a 14 óra vajúdás alatt és a kitolásra már nem adtak, de nem éreztem azokat a fájdalmakat sem, a párom nézte a gépet és mondta mikor jön a fájás, akkor kellett nyomnom.

Nem kellett feküdni utána semennyit.

Nem fájt amikor beadták, kis szúrást éreztem csak, amikor beszúrták a tűt, amikor a fájdalomcsillapítót beadták, akkor pedig kicsit feszítő, hideg érzést a gerincemben.

2013. febr. 24. 14:43
 3/7 anonim ***** válasza:
Én azzal szültem és nagyon könnyű volt az egész.12 vittek fel a szülőszobára,20.45-re lett meg a fiam és semmi fájdalmam nem volt.Érezted hogy jönnek a tolófájásaid(mintha kakálni kéne)onnantól 4.nyomásra kint volt és semmit nem éreztem,varrást sem.Nem kell vele feküdni 2 óra múlva már járkálhatsz is.Most 28 hetes vagyok és megint fogok kérni.
2013. febr. 24. 14:43
 4/7 anonim ***** válasza:
Én örültem volna,ha időben kapom,sajnos mire megérkezett a dokim már 22 óra vajúdás után magamon kívül voltam. Nem vették figyelembe, hogy mikor beadták,már a tolófájásaim kezdődtek és azt bizony el is mulasztotta. Egyébként ha megkapom a 3 perceseknél és a tolóknál abbahagyják,akkor megérte volna. Jóval tisztább tud maradni az ember agya,ha tényleg annyira rosszul vagy a fájdalomtól. 2 órát feküdtem utána,és miután már jóval túlvoltam a fájdalomküszöbömön,nem tudom mennyire fájt mikor beadták..
2013. febr. 24. 14:50
 5/7 anonim ***** válasza:
Szia! Én is EDA-val szültem, tutira megint kérnék, ha szülnék. Simán kibírható volt a szülés, nem tudom, nekem a kitolás sem fájt különösebben. Lehet, hogy még akkor is hatott?! 1-kor kerültem be a szülőszobára, akkor voltam 1 ujjnyira kitágulva, és fél 4-kor megszületett a kisfiam. Nem kellett vele feküdni 12 órát,amikor az őrzőből bevittek a szobába, simán kimentem wc-re. Ja, és nem fájt, csak az érzéstelenítőt éreztem, ami olyan mint pl. a fogászaton az érzéstelenítő injekció. Minden jót!
2013. febr. 24. 21:49
 6/7 anonim ***** válasza:
Én kaptam és sokal kellemesebb élmény volt igy a szülés .pihi után rögtön tudtam járni is.
2013. febr. 25. 12:22
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!!!:-)
2013. febr. 27. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!