Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kevés lenne szülésért 30e ft?

Kevés lenne szülésért 30e ft?

Figyelt kérdés

miskolci kórház, a doki egy ismerőstől 50-et kért, de ő csak az utolsó hetekben járt hozzá. mi már a 12. héttől havonta ott hagyunk 8-10e -et. vagy ne alapozzak erre?

nem problémás a terhességem,csak akkor hívtam, ha időpont kellett. számítanak ezek? vagy ha én is megkérdezném mennyivel tartozom, akkor vajon nekem is 50-et mondana?

2013. febr. 23. 09:49
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
72%

Kedves Zsófia!

Egy másik kérdésnél leírtad, higy ki az orvosod, ezért ennek tudatában azt mondom, hogy nem kevés a 30eFt. Ő egy fiatal orvos, nála jóval "nagyobb" orovosoknak is sokan "csak" 50 ezret adnak Miskolcon.

Szerintem ne kérdezd meg mennyit kér, mert valószínűleg többet mondana. Én sem kérdeztem meg az enyémtől, adtam neki, amennyit akartam.

Néhány korábbi hozzászólásra reagálnék: A jelenlegi szabályozás szerint a TB finanszírozott kórházakban az ellátásért az orvos nem kérhet pénzt, de elfogadhat hálapénzt, ha a kórház vezetése ezt engedélyezi. Erről az orvosnak nem kell számlát adnia, csak a saját adóbevallásában kell bevallani. Számlát pl. magánrendelésen, illetve magánkórházakban kell adni.)

2013. febr. 23. 11:17
 22/24 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom, hogy nem kevés a 30 ezer. Sajnos ma már, ha az ember normális ellátást akar, nincs más választása, mint külön fizetni. Nekem volt olyan szobatársam, akinek nem volt fogadott orvosa, este jöttek be, hogy elfolyt a magzatvíz, másnap kora délután szült meg. Igazából az ügyeletesek nem nagyon foglalkoztak vele, nem kapott semmit, amivel kicsit is segítettek volna neki.

Nyílván ha tudom, hogy az orvos valami "sztárdoki", aki 100 ezreket kap a szülésért, nem őt választom, inkább keresek egy másik orvost. Én is belefutottam olyanba, akinek a rendelőjében szépen bekeretezett tartóban ki voltak függesztve a tarifái, és hát a szülés szép 6 számjegyű összeg volt. Kerestem másik orvost, aki nem mondta meg a tarifáját, és 20 ezer forintot is nagyon megköszönt.

Ha ő nem szögezte le előre a tarifát, akkor nyugodtan adj neki ennyit, nem lesz kevés.

2013. febr. 23. 14:22
 23/24 anonim ***** válasza:
47%

Leírtad, hogy Te szinte végig hozzájársz, ott hagyod havonta a magánrendelésre a pénzt, stb... Az ismerősöd pedig nem hozzájárt végig, csak néhány hetet és 50-t kért tőle. Szerintem mivel végig hozzájársz, így bőven elég lesz a 30 ezer is.

Én is végig hozzájártam, havi 10 ezer a rendelése. 11 órát vajúdtam, reggel 7kor találkoztam vele a klinikán, este 6kor császározott. Nem ment haza, bent volt a klinikán végig, fél óránként, óránként rám nézett, idejétől függően, Mikor látta, hogy nem lesz ebből sima szülés, vitt császárra. Megmondom őszintén, lehet hogy nem akart éjszakázni, várni, hogy talán tágulok tovább vagy nem, de már én is ki voltam merülve, úgyhogy nem bántam meg a császárt. 50 volt tervben, de 60 ezret adtunk Neki, mert utána is minden nap többször megnézett, szólt előre, hogy amikor engednek haza, ő nem tud itt lenni, megkért egy másik orvost, hogy jöjjön be és vizsgáljon meg, ne az ügyeletest küldjék hozzám.

Sosem kérdeztem meg mennyit kér egy szülésért!!! Van ismerősöm, aki 25 ezret adott Neki, és azóta is hozzá jár, és ugyanúgy ellátja.

Most a 2. terhességemmel is ugyanúgy foglalkozik velem.

Szóval ha végig hozzájársz a terhesség alatt, szerintem elég lesz 30 ezer is, ha ennyit tudtok megengedni!

2013. febr. 23. 15:31
 24/24 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a válaszokat! sokat segítettetek! arra jutottam, h. a szülés után könnyebb lesz megítélni mennyit adjunk. isten ne adj, rajta fog múlni az életünk. de az is lehet ne sem szagol hozzám. meglátjuk, s még az is lehet, ránk szakad a nemzeti! :)
2013. febr. 23. 15:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!