Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kevés lenne szülésért 30e ft?

Kevés lenne szülésért 30e ft?

Figyelt kérdés

miskolci kórház, a doki egy ismerőstől 50-et kért, de ő csak az utolsó hetekben járt hozzá. mi már a 12. héttől havonta ott hagyunk 8-10e -et. vagy ne alapozzak erre?

nem problémás a terhességem,csak akkor hívtam, ha időpont kellett. számítanak ezek? vagy ha én is megkérdezném mennyivel tartozom, akkor vajon nekem is 50-et mondana?

2013. febr. 23. 09:49
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
82%
Ha szólsz neki, hogy szeretnéd, hogy ő legyen ott a szülésednél, valószínűleg fog összeget mondani. Ez a magánrendelés 10-szerese szokott lenni. tehát ha egy alkalom nála 5000 ft akkor a szülés 50 000 ft.
2013. febr. 23. 10:17
 12/24 anonim ***** válasza:
54%
Sajnos én is úgy hallom mindenhonnan és a saját tapasztalatom is az, hogy a magánrendelés 10-szeresét szokták kérni. Szerintem is mindegy, hányadik héttől jársz és problémásak vagytok-e. Az enyémmel ez a téma már az első rendelésen tisztázódott, mert félidősen váltottam (és óhatatlan volt, mert rá akartam kérdezni, biztos vállal-e, jelen lesz-e). Ha viszont nem beszéltétek meg, szerintem teljesen rajtatok áll, nem teheti vissza később a gyereket :)
2013. febr. 23. 10:21
 13/24 anonim ***** válasza:
58%
Ha nem szólsz neki, hogy ő legyen ott a szülésnél valószínűleg az ügyeletes doki fog ellátni. Nekem még egy nyilatkozatot is adott, amiben felbérelem őt a szüléshez. Ezt a kórházban oda kellet adnom az ügyeletes szülésznőnek és a kórház értesítette őt, hogy szülök. Ha szólsz hogy ő legyen, valószínűleg az összeget is megmondja.
2013. febr. 23. 10:28
 14/24 A kérdező kommentje:
már megbeszéltük, h. nála szülünk. igaz arra nem mernék megesküdni, h. emlékszik erre ő is. :) gondolom sok betege van. ő akkor összeget nem mondott, mi meg akkor korainak tartottuk megkérdezni. kár volt, mert most meg stresszelhetek rajta.
2013. febr. 23. 10:29
 15/24 anonim ***** válasza:
92%

Lehet, hogy le leszek pontozva, de ha felkérsz egy orvost, hogy legyen ott, az azt jelenti, hogy bármikor, bármit csinál éjjel vagy nappal, hétvégén, ünnepen, bármikor, akkor is bemegy és ő vezeti le a szülést. Erre vagy meg kell adni azt az árat, amit ő kér, és ezt le kell tisztázni előre (ugyanis igénybe veszed egy olyan szolgáltatását, ami nincs benne a munkakörében, így a fizetésében), vagy ha nem mond árat, akkor adsz annyit, amennyit tudsz...bár ezesetben is kicsit keveslem a 30-at...én ennyiért biztosan nem lennék készenléti állapotban valaki miatt. Ha ezt nem tudod kifizetni, akkor szülsz az ügyeletesnél és adsz neki, amennyit tudsz, vagy érdemel.

Én is Miskolcon szültem decemberben, éjjel-hajnalban karácsony előtt 2 nappal. Felkeltették, bejött és a legnagyobb odafigyeléssel és szakértelemmel látott el, jófej volt, segített és nagyon meg voltam vele elégedve végig a terhesség és a szülés alatt is. Utána minden nap bejött hozzám a kórterembe, megnézett, odafigyelt a babára is stb. Ezek után én nem sajnáltam odaadni a rendelés 10x-ét, 80-at (nem mondott árat). Nekünk sem telt volna rá hipp-hopp, de ahogy eldöntöttük, hogy őt felkérjük szülésre, minden hónapban tettük félre a pénzt, hogy legyen. De mindezért, amit csinált, én szégyelltem volna kevesebbet adni, igenis megérdemelte.

De még egyszer mondom, nem szégyen ügyeletesnél szülni, és így neki elég annyit adni, mert munkahelyi dolga ellátni, ha éppen bent van. Nekem ez a véleményem.

2013. febr. 23. 10:39
 16/24 anonim ***** válasza:
75%
Körzetileg hozzátartozol?Mert ha nem, akkor szülsz a körzetedben. Vagy ha igen, akkor max. nem értesítitek, ha megindul a szülés.
2013. febr. 23. 10:40
 17/24 anonim ***** válasza:
54%

Minden magánrendelésen, havonta 8 ezret adtam. Szerencsére az orvosomnak nincs saját tarifája (gusztustalannak is tartom, mikor megmondják kerekperec, hogy mennyi a tarifa). 60-at terveztünk, hogy adunk 2 éve, de sajna volt egy nem számított kiadásunk pont a gyerkőc születése előtt. Így 30 lett belőle. Örült annak is, vár vissza a 2. gyerekkel is.

Szerintem normálisan próbáld vele megbeszélni. Kérdezd meg, hogy mennyit vár, mondd meg neki, hogy mennyit tudsz adni. Ha normális, így is el fog vállalni.

2013. febr. 23. 10:43
 18/24 anonim ***** válasza:
75%
Egyébként pont az orvosom volt ügyeletben a szülés alatt :)
2013. febr. 23. 10:45
 19/24 Szandy89 ***** válasza:
47%

Ne stresszelj ezen! Ilyenkor már nem szabad!Én októberben szültem.Én sem kérdeztem meg a dokimat,hogy mennyiért vállalja a szülést. Ő sem mondta,pedig meg volt beszélve,hogy vele szülök és akár éjjel fölhívhatom ha kezdődik!! Eredetileg 30-at akartunk adni neki,de a végére sürgősségi császár lett.Nagyon meg voltam vele elégedve,megmentette a kisfiam életét! Úgyhogy 40-et adtunk! Nagyon többet nem tudtam volna adni! De nagyon hálásak voltunk neki!Ezt látta ő is!

Na meg 9 hónapig hordtam neki 4 hetente a 6ezer forintot! :)

De én nagyon szeretem ezt a dokit és majd a második babánkat is nála szeretném szülni!

2013. febr. 23. 10:45
 20/24 anonim ***** válasza:
54%

Igen, kevés!

Szerintem a baba illetve a te egészséged többet ér 30 ezer forintnál. Ha minden hónapban csak 10 ezret teszel félre erre a célra akkor is összegyűlik 90 ezer, szerintem nem ezen kell spórolni.

Ha meg problémás voltál akkor pláne!

2013. febr. 23. 11:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!