Az oxitocin milyen gyorsan hat?

Szia!
Előnye: Gyorsan beindítja méhösszehúzódásokat , segíti a tágulást; ha a baba lassul, gyorsabban el lehet érni a kitolási szakaszt vele.
Hátránya: ezekből adódik. Nincs "átmenet". Olyan, mintha felszállnál egy körhintára, ami tök lassú, egy idő után meg felpörög. (Már ha hat, nálam kb. fél óra alatt hatott, de volt hogy más meg se érezte... de ált. akkor gyorsabbra állítják az infúziót)
meddig tartott a szülés,onnantól,hogy megkaptad az oxitocint ,repesztettek és meglett a baba?
Melyik van előbb,az oxitocin vagy a repesztés?

Nekem az oxitocintól lettek fájások.Addig csak a magzatvíz szivárgott.(magasan repedt a burkom)Elég szépen voltak görcsök tőle de nem tágultam és császáros lettem.Ahogy levetek az oxiról elmúlt minden fájdalom.
Nem szenvedsz tovább meg jobban mintha természetesen jönnének a fájások.
Könnyű szülést kívánok!És jó egészséget nektek!:)

Nekem magzatvíz elfolyással indult a szülésem, fájásaim még nem voltak, amikor be kellett mennem a kórházba. Később is elég nehezen erősödtek, így a doki oxitocinnal rásegített. Tágulni nem tágultam tőle jobban, pedig kaptam 2 zacsival, kiderült, hogy azért, mert az infúzió miatt azt mondták, feküdjek inkább. Aztán átcsücsültem a labdára, már az első 10 percben többet ért, mint az oxitocin. Persze azt sem állították le, így némiképp helyhez voltam kötve.
Szerintem ez is, mint minden más a terhesség és a szülés során mindenkinél más és más. Semmiképp se félj tőle, én úgy gondolom, hogy nem lesznek erősebb fájásaid, mint normálisan lennének, legfeljebb csak hamarabb jelentkeznek, ami persze azt is jelenti, hogy gyorsabban megszülsz.
Gyors és könnyű szülést kívánok, jó egészséget és sok boldogságot az egész bővülő családnak!

Én már megindult szüléskor kaptam oxitocint, de én speciel meg se éreztem. Szülés után is kaptunk, volt aki jóformán fetrengett a fájdalomtól, én megint semmit nem éreztem... :S Szóval mindenki másképp reagál rá, így szerintem azt sem lehet megmondani, hogy milyen szülésed lesz.
Mindenesetre én nagyon szépet kívánok, és ne aggódj, ez a leggyönyörűbb dolog a világon, és egyáltalán nem olyan fájdalmas! :)

Nekem este fél 6 kor repesztettek burkott, utána jött az oxitocin. Nekem onnantól egybefüggő fályásaim voltak, és nagyon erősek. Éjfél előtt született meg a kisfiam. Nem tudom nélküle milyen lett volna...
Könnyű szülést!

Utolsó vagyok.Nekem elfolyt a vizem éjjel,ha nem folyt volna el,akkor reggel indította volna a doki.
Először repeszenek és várnak,mi a helyzet.Doki nem mondott semmit,amikor kérdezted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!