Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan tudom megkönnyíteni a...

Hogyan tudom megkönnyíteni a szülést?

Figyelt kérdés
Valami tippek mit,hogy csináljon az ember?
2009. szept. 9. 12:35
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Állítólag a málnalevél tea megkönnyíti a vajúdást. Csak az a baj vele, hogy székrekedést okoz, és sokan írták még hogy túlhordták miatta a babát. Én egy pohárral ittam, aztán többet nem mertem, mert egész végig a székrekedéssel küzdöttem, úgyhogy nem vállaltam be ezt a mellékhatását. Sokak szerint a homeopátiás bogyók is segítenek. Majd meglátjuk. Az tuti hogy segít, ha nem kizárólag fekve várod a tágulást. Az első szülésemnél egy nagy gimnasztika labdán ülve tágultam, és szerintem nagyon jó volt. Lehet rajta a derekat és csípőt forgatni, mozgatni, és a gravitáció is segíti a tágulást!

Könnyű szülést!!

2009. szept. 9. 12:44
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A labda nekem is nagyon sokat segített, csak ajánlani tudom!
2009. szept. 9. 12:45
 3/8 anonim ***** válasza:
nekem a 2 perces fájásoknál nagyon sokat segített, hogy labdán ültem a zuhany alatt és jó meleg vízzel zuhanyoztattam a hasamat és a derekamat. Amúgy szedtem homeós bogyót is, lehet attól volt hogy 3 óra alatt szültem meg 1 centis tágulástól. Első szülés. A legnagyobb könnyebbség pedig az, ha abszolút megfogadod a doki és a szülésznő tanácsát, mit hogyan csinálj kitolás alatt!
2009. szept. 9. 12:59
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A labda nagyon jó és a sétálás/álldogálás is, ha bírod. Azért írom, mert így - már csak a gravitáció miatt is - jobban feszít, jobban fáj mint egyébként, de sokkal gyorsabbá is teszi a szülést. Azt semmiképpen ne hidd el, hogy a fekvés segíti a tágulást. Nekem az első gyereknél ezt mondta az éjszakás szülésznő (este 10-kor mentünk be a kórházba) és reggelig fekve kínlódtam. Aztán jött a reggeles szülésznő és rámrivallt, hogy mit fetrengek, mert ezzel lassítom a vajúdást. És ekkor már 12 órája elfolyt a magzatvíz... Úgyhogy szerencsém volt, hogy nem kapott fertőzést a kisfiam a kedves éjszakás szülésznő miatt, aki nem akart dolgozni, nehogy véletlen megszüljek éjszaka.
2009. szept. 9. 12:59
 5/8 anonim ***** válasza:
78%

Nekem jó volt h fekhetek de már otthon kivajúdtam magam :)

Hallgass a testedre amennyire csak tudsz, én is ültem labdán meg zuhanyoztam, de nekem nem lett jobb tőle sőt :(

Persze ez biztosan kivétel:) az viszont tényleg nagyon jó ha normális dokid van (mondjuk saját vagy kifogsz egy jó ügyeletest mint én is) és akkor ha figyelsz rájuk (szülésznőre, dokira) és megpróbálod tényleg akkor ellihegni a fájást mikor mondják, meg akkor lazítani, nagy levegőt venni amikor szólnak, az egyrészt azért jó mert addig sincs időd "szenvedni" :)) plusz tényleg segíteni akarnak..

Én volt úgy h azt éreztem h nem érdekel már mit mondanak "bedobom a gyeplőt a lovak közé" de aztán mindig összeszedtem magam és tényleg nagyon hamar, gyorsan meglett a fiam!!!

És bízz magadban, hiszen képes vagy rá :)

2009. szept. 9. 13:17
 6/8 anonim ***** válasza:
82%

A malnalevel tea nem jott be, 2 napig tartott az elso fajatsol a szulesig..

De a szules vege fele ugy konnyitettem magamon, hogy ha jott a fajas, azt mondogattam, hogy ezzel a fajassal is kozelebb vagyok hozza.

Nem ertem igazan milyen segitsegekre gondolsz, lelki vagy fizikai.

Szokott szgiteni a labda, valakinek a furdo. En elhataroztam, hogy vizben fogok szulni es mire odakerultem rosszul voltam a gondolattol.

Valaki setalgat vajudas kozben, valaki fel se kel.

Nem lehet elore megtervezni, akkor es ott erezni fogod mi lesz a jo.

Konnyu szulest!

2009. szept. 9. 13:33
 7/8 anonim ***** válasza:

derékmasszázs is sokat segített nekem.plusz állás,sétálás.Feküdni valóban nem jó.

könnyű és szép szülést kívánok!

2009. szept. 11. 09:33
 8/8 anonim ***** válasza:
Málnalevél-teától gyorsan tágultam. 37.héttől napi 1 csészével, 39-től 2-vel ittam.
2009. szept. 11. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!