Szülés előtt kell megadni a leendő keresztneve (ke) t vagy van pár perc idő, amíg a szülőágyon megmondom?
Első lányom császárral született. Amíg előkészítettek, addig jött a csecsemős nővérke és minden olyan dolgot megkérdezett tőlem, aminek a felére se emlékszem már. (Annyira kábult voltam akkor).
Azt tudom, hogy elkért két nevet. Egy fiút és egy lányt.
Most két név között vacillálok:
- Ziva Andrea
- Luca Andrea
Mind a kettő dallamos és jól csengene a vezetéknévvel.
Szerintetek adnak időt, hogy szülés után eldöntsük melyik legyen?
Igazából a férjemnek mindegy.. de az első benyomás számít.. az első pillanat :)
Sürgősségi császár volt, így lehet, hogy azért kérdezte az előkészületek közben a csecsemős a nevet.
Mondott valami olyasmit is, hogy utána már nem lesz idő rá, ahogy kiveszik..
Akkor is csak megmutatta és el is vitte egyből a lányunkat.
Utána hónapokig gyötrődtem, hogy jó-e a név (Lia Nikolett). Valahogy nem passzolt hozzá.. de most már úgy megszoktam a nevét .. semmiért sem cserélném el :)
Pedig már a terhességi teszt pozitív jelénél tudtuk, hogyha lány lesz, akkor Lia Nikolett lesz a neve.
Szülés után pedig mégis gondolkoztam azon, hogy vajon a Lili nem lett volna-e jobb?!
Ziva? De érdekesen hangzik! Nem hallottam még erről, megkérdezhetem milyen származású és mit jelent?:)
(elnézést az OFFért!)
Hát tökre megértelek mert nekem meg a 3.babámnál volt ez hogy előre kérdezték a lány meg a fiú nevet is mondtuk hogy nem lehetne e ha majd megnéztük de nem volt a válasz.
És 2 hónapos korában változtattuk meg a nevét végül annyira NEM ILLETT rá amit választottunk először. A slusz poén hogy a férjem és én is azt hittük azért kell előre bediktálni hogy mikor megszületik és ellátják biztos a saját neve kerül a karszalagjára és utólag néztük hogy nem is volt rajta a saját neve CSAK AZ ÉN NEVEM volt ott. Úgyhogy nem értem miért nem nézegethettük kicsit mielőtt nevet mondunk.
Ziva egy szláv név.
Nálunk is az én nevem volt a gyermek karján .. szóval én se értettem miért kellett ilyen hamar neveket mondani.
Szerintem nem borzasztó név. Nem véleményeket kértem róla.
Úgyhogy legközelebb a válaszodat (kedves utolsó) tartsd meg magadnak.
Köszönöm mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!