Melyiket válasszam, hogyan döntsek?

Szia!
Elméletileg van gátvédelem, ami "normál" szülésnél meg is valósítható. Avagy, hogy nem vágnak. DE lehet olyan eset, amikor szükség lehet rá, ilyenkor sarokba dobják a védelmet, mert a baba élete10szer fontosabb. Nálam popótól végig vágtak, mert beakadt a baba a szülőcsatornába a köldökzsínór miatt. Nagyon nagy vágás volt, és azzal nyugtatgattak, hogy ez az egyik leggyorsabban gyógyuló rész, mert tele van erekkel. Hittem is -nem is. Aztán amikor szülés után tisztára bedagasdt , meg állandóan betéteket nyomtam magam alá, mert rettenetesen vérzett , akkor kezdtem nekikeseredni...
Szóval magam se hittem, hogy be fog gyógyulni. Ráadásul ugye megvan a gátsebnek az a nagy átka, hogy a kis és méginkább a nagyvécézésben gondot okoz (lehetséges szakadás). Na, ez hála az égnek nem volt! Hazajöttem, fájdogált, fájdogált, aztán azt vettem észre fürcsikor, hogy kisebb a seb... folyamatosan ment vissza és pár hetes pici húzódás után teljesen rendbe jött. Házaséletügyileg is!!Szóval ezzel nem azt akarom írni, hogy á, hát pesrze vágjanak csak... mert jobb azt elkerülni (az említett dolgok miatt), de tényleg szépen gyógyul. Na, meg persze sok függ attól, hogy a doki milyen alaposan varr össze!

Egyik ismerősömet szó szerint keresztbe vágták...mert hosszan és vízszintesen is vágni kellett.
A gátvédelem jó,de megnyújtja a kitolási szakaszt.Kérd nyugodtan egyébként,nem rossz az,de a doki ha úgy látja baj van vágni fog.Nem kell ettől félni,nem rossz,nem is fáj,mert fájás közben vág.Nem fogna szólni,hogy most vágunk,akkor össze is csinálnád magad:DÉn észre sem vettem,de néztem egy vidit ahol vágtak,hát majdnem elájultam:DItt inkább a varrás a gáz,de ha rendes a doki akkor az érzéstelenítő beadása után nem rögtön varr,hane vár míg elzsibbadsz:D

Szia nekem úgy indult, hoyg nem kell majd vágni, de elmúltak a tolófájásaim, és legyengült a szívhang, így vágtak egyet gyorsan és kinyomta a doki a babát.
Nekem szerencsére semmilyen panaszt nem okozott, a szülést követő második napon húzódott a legjobban, de végig tudtam ülni is, nem vérzett, nem volt dagadt. Felszívódó cérnával varrtak. Én utólag nem bánom, hogy vágtak, mivel nem okozott panaszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!