Gátvédelemmel kapcsolatban tudnátok segíteni?
"Hazánkban még mindig egy olyan káros és jobbára fölösleges szülés körüli beavatkozással teszik pokollá a nők életét, melynek szükségességét semmilyen tudományos érv nem támasztja alá. Sőt, a gátmetszés igazolásául szolgáló orvosi érveket – jobb, mint a spontán gátrepedés, csökkenti az inkontinencia kialakulásának esélyét, és megelőzi a hüvelyfalizomzat ellazulása miatt fellépő szexuális problémákat – közel harminc éve tudományos igényességgel megcáfolták. A mai magyar szülészeti eljárásban nem is annyira a prevenció indokolja, mint inkább a szülés vezetése során alkalmazott elavult és káros kórházi gyakorlat maga idézi elő a gátmetszés szükségességét. Ezek mindegyikét – a kőmetsző pozíció alkalmazását a kitolás alatt, a vezényszóra nyomatást és a méhre gyakorolt hosszas és erőteljes nyomást – a WHO a megszüntetendő eljárások közé sorolja."
A Semmelweisben dolgozik Lénártné Gróf Magdolna szülésznő, őt is megkeresheted.
Én nála szültem, 1 baba, semmit nem foglalkoztam a gátvédelemmel terhesség alatt, mégis olyan profin irányított, hogy sikerült vágás nélkül megszülni a lányomat.
Nem tudsz keresni egy szülésznőt, aki gátvédelmet csinálna közben?
Nekem tolófájások közben masszírozta gátolajjal a gátamat és szuper jó volt, éreztem, ahogy segíti tágulni, és persze szép lassan ment a kitolás, a gátvédelemhez ez is hozzá tartozik, így nem robban ki a baba...
Jaj, bocsánat, látom hogy már ajánlottak is egy konkrét szülésznőt.
Szóval szerintem is ez a "titok".
Mondjuk nekem az első szülésemkor vágtak (sürgősségi metszés volt, mert a babának lassult a szíve és gyorsan ki kellett jönnie), és nekem is nagyon rosszul gyógyult az a sebem, kb. egy év alatt jött helyre.
És emiatt mind a második mind a harmadik szülésemnél berepedtem picit, mert a régi metszés mentén nem tágultak a szövetek rendesen (érthető módon).
Szóval egy-egy öltés kellett, de össze nem lehetett hasonlítani a gátmetszéses élménnyel...
Remélem nem jön előbb a pici, és minden rendben lesz Veletek! És jó, hogy vállaltátok!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!