Miért könnyebb szülniük a romáknak?
Figyelt kérdés
Vagy 12 kismama szült meg 3-4 órán belül pár nap alatt, mind roma nő. Majdnem mindegyik gátmetszés nélkül, hipp-hopp szült. A szobatársaim 1-2 napot is vajúdtak, de sok nőt ismerek, akik romák, és nem féltek a szüléstől és pár óra alatt megszültek. Nekik miért könnyebb szülni?2013. jan. 25. 10:16
11/18 anonim válasza:
Ez alkat és egyén függő.Nem hiszem,hogy a romák könnyebben illetve gyorsabban szülnének.Mikor én bent voltam a szülőszobán,két roma csaj volt bent.Az egyik egy hang nélkül nyomta ki a babáját,míg a másik a fájások alatt is kiabált.Én magyar vagyok és szűk 3,5 óra alatt lett meg a babám.Igaz vágtak is és két fele repedtem is,de ez azért volt mert a lányom nem kis súllyal született,illetve az orvos nyomta ki belőlem mert lassult a szívhangja.Szerintem a romáknak sem könnyebb 1 fokkal sem.Persze aki már a 3.gyerekét szüli annak könnyebben megy a dolog de ez nem csak a romákra igaz.
12/18 A kérdező kommentje:
Nem gondoltam én semmi rosszra, vagy megkülönböztetésre, amikor a romákat írtam, egyszerűen a környezetemben ez az általános, hogy ők könnyebben szültek. Nem akartam senkit megbántani! Persze, van, aki ugyanilyen könnyen szül, vagy roma és császározzák. Nem akartam általánosítani a cigivel sem. Viszont tényleg 2,5-3 kilós babák születtek. Mondom még egyszer: senkit sem akartam megbántani!
2013. jan. 25. 12:18
13/18 anonim válasza:
Hát igen tény, hogy általában szülés után szaladnak cigizni, szó szerint! Tisztelet a kivételnek! Két szobatársam is roma volt, volt orvosuk is olyan normálisabbak voltak. Az egyikük meg sem tudott moccanni 3 napig, mint ahogy én se. Végül mindketten a műtőbe kötöttünk ki. Irigykedve néztük a másik szobából ki-be szaladgáló frissen szült anyukákat. Viszont szülés közben az orvosok elmondása szerint ők kiabálnak a legjobban.
14/18 anonim válasza:
Én is pár óra alatt megszültem gátmetszés nélkül. Pedig én olyan szinten féltem, hogy azt el sem mondhtaom, gyakorlatilag halálfélelmem volt. Pedig készültem a szülésre, tudtam mi lesz, stb - de mégis, ahogy elkezdődött bepánikoltam. Erre rámüvöltött az orvos, hogy vegyek rendesen levegőt, mert így csak megölöm a gyereket (kapkodtam a levegőt) - na ettől beparáztam, és folyamatosan azt kérdezgettem, hogy jól van-e a gyerek; de rámüvöltve közölték, hogy ezt senki sem tudja most megmondani. Olyan szinten megrémültem, hogy gyakorlatilag nem tudtam magamról sem. Én próbáltam lélegezni rendesen + mindent úgy csinálni, ahoyg mondták, de megbénított a félelem. Ennek ellenére a gyerek fél órán belül megszületett tök egészségesen (mondhatni hogy _magától_ megszületett, mert én nyomni sem voltam képes, az orvosok meg semmi mást nem csináltak, csak üvöltöztek velem). Az egész kórházban tölött rész 40 perc volt mindössze, a választott orvosom meg nem ért be. Nem vagyok roma.
15/18 anonim válasza:
Szülésfelkészítőn orvos mondta, hogy kisebb a fejkörméretük (genetika) és ezért pottyannak ki könnyebben.
16/18 anonim válasza:
roma vagyok 2.5 napig voltam a kórteremben nem akartam tágulni. viszont fájásaim voltam mint majd le maratam a falat ..... nagyon fájt nem birtam enni inni sem.. 2 napig ott feküdtem majd csak egyedül a kutya sem szólt hozzám mert . akkor költöztünk pestre a férjem munkája miatt.mire be tudodtt jönni ...kamionos.. és pénzt adott a dokinak azt hittem ott pusztulok el és igen is akkor már ember voltam pedig nem vagyok igénytelen koszos nő ,akkor már be tudták kötni az oxitocint is és szépen megszültem volt gátmetszésem.. és nagyon fájt ..de nem ordítottam talán mert a roma nőknek nagyobb a fájdalom küszöbük nem tudom ...
17/18 anonim válasza:
16-os! Igen ez is baj amúgy, hogy azért mert roma vki, nem foglalkoznak vele, mert tény vannak olyanok akik dolgoznak, tisztességesek. Csak sajnos nem ez a többség és általánosítanak még az orvosok is. De akiket én láttam szülni, és szülés után azok pont nem a normál rétegből valók voltak!
18/18 anonim válasza:
most hiába jöttök itt az egyedi példáitokkal szerintem.
mindig vannak kivételek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!