Vagy 12 kismama szült meg 3-4 órán belül pár nap alatt, mind roma nő. Majdnem mindegyik gátmetszés nélkül, hipp-hopp szült. A szobatársaim 1-2 napot is vajúdtak, de sok nőt ismerek, akik romák, és nem féltek a szüléstől és pár óra alatt megszültek. Nekik miért könnyebb szülni?
Mert futószalagon gyártják a kölkeiket. Kb. mint a nyulak....hozzá van edződve a testük.
2013. jan. 25. 10:19
2/18 anonim válasza:
Kérdésedben a válasz: "nem féltek a szüléstől"
2013. jan. 25. 10:22
3/18 anonim válasza:
Hát igen, valószínűleg már a 3. gyereküket szülték, akkor nem szoktak általában gátmetszést csinálni. De ki tudja?
Gondolom már kislány korukban felkészítik őket a szülésre, vagy nem tudom, gyerekként is folyamatosan terhes nők veszik körül őket, szinte ebben nőnek fel (tisztelet a kivételnek). Végül is meg kell valamiből élni.
2013. jan. 25. 10:22
4/18 anonim válasza:
Mert ők a terhesség alatt természetesen élnek, esznek, nem szednek mindenféle vacakot, mint a nem cigány nők. Azon felül az életkörülmények miatt is edzettebbek. Nem fűtik olyan melegre a lakást, nem törődnek azzal, hogy mit tartanak egészségesnek az okosok stb.
2013. jan. 25. 10:24
5/18 A kérdező kommentje:
akikkel bent voltam, majdnem mindegyik az első babát szülte. Igen fiatalok voltak,de meg nem tudnám mondani hány évesek voltak. Tizen-5-6-7 évesek, olyan természetességgel mentek szülni..a szobatársam másfél napig vajúdott, majd vákuumozták :-( besétáltak a kórterembe, majd együtt lementek cigizni :-( a babát vitték volna, anyukák sehol :-( persze, tisztelet a kivételnek. Mintha nem is szültek volna, úgy ültek. Más anyuka meg... :-(
2013. jan. 25. 10:26
6/18 anonim válasza:
Talán nem kéne általánosítani.roma vagyok,15 órás vajúdás után császárral szültem..és a ,,magyar'' nők is csapatosan mászkáltak le dohányozni,kávézni.ja,és én nem dohányzok...
2013. jan. 25. 10:43
7/18 anonim válasza:
Lehet, hogy felfogás kérdése is.
Magyar vagyok, mégis 4 óra alatt szültem az első fájásoktól számítva gátmetszés nélkül, első gyermekem.
Nem féltem a szüléstől, természetes dolognak tartottam, boldog izgalommal vártam és már előtte TUDTAM, hogy minden úgy fog történni, ahogy jó nekem és a babának.
2013. jan. 25. 10:48
8/18 anonim válasza:
3 óra alatt szültem a kisifam, gátmetszés nélkül. Nem vagyok roma. Nem féltem a szüléstől egyáltalán.
Szeritem ez inkább alkat, mint bőrszín kérdése...
3 hónapos kisfiú anyukája
2013. jan. 25. 11:02
9/18 anonim válasza:
A romák, ez csak általánosítás. De azon belül, akikre én gondolok, azért könnyebb szülniük még az elsőt is, mert nem 3-4 kilós újszülöttet kell kinyomniuk magukból, hanem sokkal kisebbet, sok közöttük a koraszülött, vagy kis súlyú, 2,5 kg alatti, abból adódóan, hogy terhesen nem megfelelően táplálkozott, dohányzott, ivott stb. De hangsúlyozom, én a romákon belül is egy bizonyos társadalmi szinten élő népcsoportra gondolok, akiknél a kis súlyú újszülött igen gyakori. (egy ideig koraszülött osztályon dolgoztam)
2013. jan. 25. 11:11
10/18 anonim válasza:
Hát nemtom, én 2 óra alatt szültem meg az első kisbabámat, 3800 grammal, gátvédelemmel és vaságyastól vagyok 55 kg... Ja és magyar vagyok!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!