Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Két dolog érdekelne: EDA-val...

Két dolog érdekelne: EDA-val vagy EDA nélkül, illetve gátmetszéssel vagy gátvédelemmel?

Figyelt kérdés
Szeretném ha minél többen leírnátok a tapasztalatotokat, legyen az akár negatív, akár pozitív, mert tényleg érdekel a téma, nem csak az orvos szemszögéből, hanem a már szült kismamákéból is.:)

#gátmetszés #EDA #gátvédelem #epidurális érzéstelenítő
2013. jan. 24. 20:26
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek az eddigi válaszokat, számomra hasznos volt mindegyik, én eszerint is pontoztam! :)
2013. jan. 25. 17:34
 12/12 anonim ***** válasza:
65%

én is kismama vagyok, érdeklődve olvasok minden szüléssel és várandóssággal kapcsolatos fórumot, cikket, hiszen első gyermekemet várom, és őszintén bevallom, nagyon félek a szüléstől, de úgy érzem, minél többet tudok talán annál jobb...amire már rájöttem, hogy minden szülés és minden nő, és minden baba is annyira más, hogy egyszerűen nem lehet egyértelmű választ kapni ilyen kérdésekre sajnos vagy nem sajnos...

valaki erre esküszik, valaki bármit vállal, csak azt nem, ami a másiknak bevált.

alapvetően én is úgy hiszem, hogy egy nő testének természetéből adódóan képesnek kell lennie egy EGÉSZSÉGES CSECSEMŐ megszülésére, amikor KOMPLIKÁCIÓMENTESEN zajlik minden. mert igen, vannak 4,5 kilós, hatalmas gyerekek, akiket nem tudom, mennyire lehet megszülni gátmetszés nélkül, és sajnos vannak 40 órás vajúdások, amit nem tudom el lehet-e viselni fájdalomcsillapító nélkül (tippem inkább az, hogy nem, és mire a kitolásra kerül a sor, a nő inkább főbe lőné magát)

szóval ne pontozzátok le egymást anyukák, mert ez teljesen individuális, ahogy 2 ujjlenyomat, 2 egyforma szülés sincsen. (látjátok, többször szült nők is azt mondják, a szüléseik mind teljesen mások voltak)

mindenesetre mindenkinek "szép" és komplikációmentes szülést kívánok, illetve magam részéről is abban reménykedek, hogy a fájdalom és nehézség ellenére minden szépen alakul, ahogy annak lennie kell, és a szülés egy szép emlék és élmény marad, nem valami horror, mint sajnos sokak számára...

2013. jan. 30. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!