Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Programozott császár - hogyan...

Programozott császár - hogyan zajlik?

Figyelt kérdés

Csütörtökön programozott császárom lesz, sajnos a szívemmel vannak gondok, sokáig úgy volt hogy megpróbálhatom természetes úton megszülni, de aztán a kardiológus és a nőgyógyász is azt mondta hogy ne kockáztassunk.

Én borzasztóan félek ettől, szinte rettegek, sajnos alapvetően is elég stresszes vagyok, de most..

Annyi szörnyűséget lehet olvasni a császárról, rosszul beadott érzéstelenítő, esetleges bénulás, a baba is ezerféleképpen károsodhat (állítólag..) ráadásul azt írják hogy utána nem szabad mozgatni a fejet minimum 6 óráig és hogy az első felállás maga lesz a pokol.. A katétertől is tartok egy kicsit, igazából mindentől félek..

Ha fel sem fogok bírni állni hogy fogom tudni ellátni a kisbabát? Nem szeretném hogy naponta csak néhányszor, a szoptatás alatt lássam és akkor is csak pár percre.

Akinek hasonló tapasztalatai vannak leírná hogy ő hogyan élte meg? Főként maga a műtét és a műtét utáni időszak érdekelne, mennyire fájt stb stb.

2013. jan. 21. 15:39
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem lassan két éve volt a császárom, tervezett volt. Megbeszélt időre kellett mennem, reggel még nst, azután a szülőszoba előkészítőjében még egy nst, beöntés, majd várakozás. Utánna kaptam katétert(kibírható), meg valami nagyon keserű löttyöt kellett inni. Megkaptam a gerincembe az érzéstelenítőt és pár perc múlva vittek a szülőszobába. Ott lekötözték kezemet, lábamat és vérnyomást stb-t mértek. Majd jött e meglepi, mert nem hatott az érzéstelenítő, így vissza az egész és kaptam még egyet! Magából a műtétből csak annyit éreztem, hogy egy kicsit ide-oda rángattak. Mikor kivették a babámat odanyomták az arcomhoz és meg tudtam puszilni. És már el is vitték az apukájához. Kb egy fél óra múlva velem is végeztek és vittek egy őrzőbe, ahová jött a párom is persze a babámmal eggyütt. Onnantól a baba végig velem volt. Este kiküldtek zuhanyozni, hát vissza már támogattak...Igen az első felkelés nagyon rossz, és a második is és a sokadik is...De én azt tudom tanácsolni, hogy erőltesd, mert hamarabb fogsz regenerálódni és persze, ha bababarát körházban szülsz a picidet első perctől kezdve el kell látnod, hisz szüksége van rád, csakúgy mint egész életében:)
2013. jan. 21. 16:03
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi..nem olyan gáz azért!

A gerincbe érzéstelenítés olyan mint egy szúnyogcsípés,a katéter meg egy kicsit kellemetlen de nem fáj,én pl nem emlékszem,hogy nekem nem lehetett mozdítani a fejem illetve nem is fájt utánna!

Hát az első felkelés(12 óra múlva-Kecskemét)tényleg nem leányálom de hát az csak pár pec míg a vajúdás akár órák is lehet és az szintén nem leányálom.

Nyugi nem kell parázni!

Én holnap fekszek be kórházba,szerdán császároznak de gyáltalán nem félek pedig már túl vagyok eggyen!

Ha olyan borzasztó lenne akkor itt f.snék a félelelemtől és nem írkálnék neked ilyeneket!

2013. jan. 21. 16:17
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem is csütörtökön volt, csak már 5 és fél hónapja:) Előző nap kellett befeküdnöm. Reggel felmentem a szülőszobára, ott levetkőztem, bekötötték a katétert, infúziót és feküdnöm kellett az ágyon, ami tök keskeny volt. Addig minden rendben volt, de akkor teljesen beparáztam, sírtam is. Azt akartam, hogy altassanak el, meg maradjanaka bent a babák. (23 hetesen volt egy nagy műtéetem, azért volt a pr. császár, nem tudtam milyen hatással volt a babákra). Egy csomó várakozás után betoltak a műtőbe, ott már gyorsan zajlott minden. Az érzéstelenítőtől féltem, de nem volt vészes. Gyorsan kikapták a babákat, megmutatták egyesével, na akkor nyugodtam meg. Ott tudtam meg (nem akartuk előre), hogy kislányom, kisfiam lett.) Meg, hogy elérték azt a súlyt, amivel maradhattak az újszülött osztályon. A kórterembe vittek varrás után, ahova nemsoká bejöhetett a férjem is és felhívtam anyukámat, meg elküldtük az sms-eket:). Paráztam még én is a fekvéstől, 12 órát nem szabadott fejet se felemelni, véletlen felemeltem, de nem volt baj. Mikor kiment az érzéstelenítő hoztak jeges borogatást, meg szurit is kértem. Este magamtól keltem fel, nővér átsegített a császáros szobából ahol feküdtem előtte. de egyedül mentem. Ott volt a fürdésemnél is, kiszedte a katétert, maradhatott volna éjszakára, de nem kértem inkább. A felkelések egyre könnyebbek voltak, de eleinte fájt nagyon. szombaton már egész napra kértem a babáimat (nálunk fél 6-tól este fél 10-ig lehet, ha valaki nagyon akarja, asszem éjszakára is), akkor volt a szülinapom. A rossz még a nagy meleg volt, de téged ez nem fenyeget:) A baba mindenért kárpótolni fog:) Remélem nem ijesztettelek meg.
2013. jan. 21. 16:24
 4/9 anonim ***** válasza:
52%

Ezért utálom a császár elleni kampányt. Nem olyan rossz mint ahogy az ember gondolja. 2 évvel ezelőtt én is császárral szültem. Vajúdtam is csak nem jött a baba a toló fájások ellenére sem.

Akkor már megváltás volt. Őszintén én a szuriból semmit sem éreztem mert akkor is jöttek a fájások. Utána az is megszünt és az olyan jó érzés volt.

Akkor én megváltásnak éreztem.

A császár egy szükséges rossz aminek a segítségével mind a ketten egészségesen jöttök majd haza a kórházból. Tessék csak a pozitívra gondolni. Igen rossz az első pár felkelés megmondom őszintén nekem a második napom volt nagyon rossz. De ha már elindulsz akkor onnantól kezdve megy a dolog.

2013. jan. 21. 16:37
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, kicsit megnyugodtam. Remélem csütörtök délután már én is optimistábban fogom látni a helyzetet és pár hét múlva hasonló emlékeim lesznek erről az egészről mint nektek! :)

Kedves Második, érted pedig majd szorítok szerdán! :)

2013. jan. 21. 17:27
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 2 császárom volt, szoval viszonylag tapasztalt vagyok;) az elso teljes altatásban, éjjel tortént, reggel leszállítottak az ágyrol. tényleg fájt nagyon, de minden nappal egyre konnyebb lett. a babát elso nap csak szopizni hozták, késobb már mellettem volt. a novérek igyekeztek segíteni...az altatástol és a nemalvástol napokig komás voltam (síros volt a fiam és alig aludt)...mire hazamentunk, már egész jol voltam, persze jol jott az otthoni segítség foleg fozés terén:)

a második császár érzéstelenítéssel tortént, sokkal-sokkal jobban viseltem, talán azért is, mert fitt voltam és tudtam, mi vár rám. és persze, a lányom is nyugis baba volt, sokat aludt így mikor hazamentem, mintha nem is jártam volna korházban, egyáltalán nem viselt meg. teljesen elláttam magunkat. sajnos, itt volt kis gond a második vágással, nehezen gyogyult be (az elso meg sem kottyant).

elso alkalommal kicsi bántott, h császár lett, de hamar tultettem

2013. jan. 21. 22:40
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

magam rajta, igy volt jo. másodszor már csalodott voltam...de tényleg nem ettol lesz valaki jo anya, hanem attol, ami a szulés után kovetkezik:)

szoval osszefoglalva - nekem jobban bevált az érzéstelenítés, és a pozitív hozzáállás. a fájdalomrol még annyit, hogy tényleg eros, de mindenki kibírja, láttam anyukát szulés után is, akinek ugy fájt, h nem birt ulni...

ha az orvos a császárt látja jonak, akkor az ugy is van..sok sikert

2013. jan. 21. 22:44
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekem is császár volt, a menete ugyanaz vagy hasonló, mint a többieké, de nem volt ez egy olyan szörnyűséges élmény, mint, ahogyan azt leírtad. A katéter meg maga a megváltás volt...végre nem kellett szaladozni állandóan pisilni...és hidd el, jó lesz az még császár után is. Semmi kellemetlen nem volt. Fel fogsz tudni állni, csak nem olyan gyorsan és segíteni is fognak.

Nézd meg ezt az oldalt : [link] Ezen rajta van, hogy kell felállni, azt azért gyakorolhatod...bár az otthoni ágyak nem olyan magasak, mint a kórházi ágyak, de hátha segít. a műtét utáni időszak sem olyan gáz, úgyis lefoglal majd a baba, nem fogsz azzal foglalkozni!Nem fogsz te otthon már feküdni, hidd el!

2013. jan. 22. 21:48
 9/9 anonim ***** válasza:
Második válaszoló véleményével osztozom!
2013. jan. 22. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!