Anyukák tudnátok segíteni? Mi történik a kórházban? Mit vigyek?
Sziasztok! Nincsenek terhes/már szült ismerőseim nagyon, anyukám is régen meghalt, és nézem én itt a kelengye listát, de mindegyikben más van... Nincs sok pénzünk, felesleges dolgokat nem szeretnék venni, mellszívót meg tejserkenőt meg ilyeneket is csak akkor vennék, ha szükség van rá, azért, nem hátha kell..
De én még azt sem tudom elképzelni, hogy hogy néz ki egy nap a kórházban. Csak szoptatós hálóingben voltatok? Én lefagyok zokni nélkül, viszont a hálóing-zokni kombó idegesít, vinnék nadrágot is. Ilyenekért nem néznek ki? Egyáltalán fel tudom venni? Praktikus? Nem lesz csupa vér?Tudom buta kérdések, de nekem tényleg soha senki nem számolt be erről..
És mi történik amikor beérek a kórházba? Nincs fogadott orvosom, Kistarcsára mennék szülni, ügyeleteshez.
Köszönöm a válaszokat!
Szia!
Szülés után aludni fogtok mindketten, reméljük jó sokat :) Utána (ha rooming-in rendszer van a kórházban), akkor megkapod a Babát, gyönyörködhetsz benne, szopiztok, tentiztek, ilyesmi :) Jönni fognak majd mindenféle népek és csesztetnek :D Orvosok vizitelnek, jönnek felvenni az anyakönyvi kivonathoz az adatokat, jön majd védőnő, szopi tanácsadó, nővérek, takarítók, stb.
Én hol pizsamában (gombos felsőrészűben), hol hálóingben voltam. De rohadt meleg volt a szobákban (februári a babám), a szülőszobán volt csak hűvös.
Az, hogy a Babának mi kell, kórháza válogatja. Pelust és popsitörlőt így is-úgy is venni kell :)
Tisztálkodószeren és pár törülközőn meg köntösön kívül nagyon fontos, hogy vigyél evőeszközöket (poharat és kést-villát-kanalat is) meg betétet. Én a Tena extra szuper hatalmasát ajánlom, azt nem kell percenként cserélni. Tegyél be azért egy csomag éjszakait is, hátha szükség lesz rá (nekem a Rossmannos nejlonzacsis nem külön csomagolt nagyon bevált). Papír WC-ülőke takaró izé is praktikus (kb. 200 forint).
Asszem hirtelen ennyi :)
Esetleg írj itt ki egy "Szült valaki mostanában Kistarcsán" kérdést :)
Én a Péterfyben szültem, csak arról tudok nyilatkozni. Oda kellett járnom terhesgondozásra, ott végezték a vizsgálatokat is (vérvételek, nőgyógyászati vizsgálatok, AFP, NST, stb.)
De - mivel nem volt fogadott orvosom - így én is ambuláns szülésnek számítottam. Gondolom ez mindenhol ugyanúgy működik. Csókolom, jöttem szülni :) Betegfelvétel, majd szoba, majd vizsgálatok. Ha belefér, szerintem kérj alapítványi szobát (nekem az volt a legnyomósabb érv, hogy a szobához tartozik saját fürdő)
Nálam mondjuk speckó eset volt, mert túlléptük a terminust, így aznap már a kórházba kellett mennem NST-re és néztek magzatvizet is, utána kétnaponta vissza, 40+6-nál már nem engedtek haza, még aznap éjjel beindult a dolog :)
Mikor érkezik várhatóan a Bébi?
Egy ilyenre már nem jutsz el?
mondom nincs orvosom, az sztksdoki meg nemfog ezzelfoglalkozni.. :( utolso, eztmar neztem en is, hat 35.hetben vagyok.. :) februar kozepere vagyok kiirva, de asthmaes egyebek miatt nem akadnek ki ha elobb jonne...
holnap kiirok egy kistarcsas kerdest(most megkrulok a tefonon valo potyogestol, mar kikapcsiltam a gepet) koszi :) a parom azt mondta, jovoheten felhivja oket hatha korbe lehet nezni vagy akarmi, de mindtaam neki h ha nincs fogadott dokin, szerintemsenki sem fog velem foglalkozni.. de azt hatha megmondjak mi kell. :)
Megnéztem alaposabban, amit küldtem :)
A klubfoglalkozásokat minden hónap első és
harmadik keddjén tartjuk,
az I. emeleti Flór Ferenc teremben,
15. 00-16. 30 óráig.
Szerintem erre még be tudtok nevezni :)
Tel: 06-28-506-651 8-tól-12-ig
Kérdezzétek meg, hogy mikor lesz, elvileg egy hét múlva. Szerintem sokat számítana, ha nem idegen terepre érkeznél, amikor idő van :)
Kitartás, már közel a vége! :)
Problémamentes szülést és persze jó babázást utána :)
Az a tuti, ha felhívjátok őket :) A Péterfyben szülőszoba-látogatás is volt a szülésfelkészítőn, gondolom a Kistarcsaiban is van.
Az nagyon jó móka, jó vásárlást :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!