Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császármetszés nem szülés?...

Császármetszés nem szülés? Vélemények?

Figyelt kérdés
3 hónapja szültem hosszas vajúdás után császármetszéssel. Anyám világéletében bizonygatta h milyen kin szenvedés volt engem megszülnie (mintha csak ő lenne az egyetlen aki szült volna). A minap fejemhez vágta, hogy "mit rinyálok, nekem nem kellett megszülni". Bár lett volna normál szülésem. Nem akartam császárt de ez igy alakult. Lenéz, ezért, hogy nem szenvedtem nem küzdöttem azért hogy megszüljem (cirka 16 órás vajúdás). Véleménye szerint nem vagyok igazi anya, pont ezért mert császáros vagyok.
2013. jan. 7. 13:35
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
Felmérgelt nagyon. Igaza van? :(
2013. jan. 7. 13:36
 2/23 anonim ***** válasza:
60%
Ne foglalkozz vele, úgy bírom, ha valaki az alapján akarja eldönteni, hogy milyen anya, hogy hogy szült. Ezután jön a szoptatás kontra tápszer.
2013. jan. 7. 13:40
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben biztos elküldtem volna melegebb éghajlatra ha az anyám, akkor is. De most lehet, hogy csak a hormonok miatt vagyok ilyen agresszív :-) Az én véleményem szerint a császármetszés is szülés, bármiért is történjen. Van, amikor ez a legjobb anyának is és babának is. Bár ismerek olyan 4 gyerekes anyukát, aki mindegyiket programozott császárral szülte és ő mindig úgy nyilatkozott, hogy "be kell feküdnöm a kórházba, hogy kivegyék belőlem a gyereket". Na az ilyet elítélem...
2013. jan. 7. 13:42
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Én is császárral szültem és ugyanolyan anyának érzem magam. Egyébként is azok akik szültek így is, úgy is, a császárt mondják rosszabbnak, az mégiscsak hasfelvágással és nagy fájdalommal jár hetekig. És egyébként is azt mondják, hogy a vajúdás után a szülés már semmi, úgyhogy ne aggódj, te is megszenvedted azt, hogy anya lehess.Vagy így vagy úgy nem egy leányálom.
2013. jan. 7. 13:43
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Normális esetben a császár megalapozott orvosi döntés következménye. Jó anyád csak önigazolást keres, hogy miért is különb ő nálad és miért is kell majd hogy folyamatosan felügyeljen rád, de te ezzel ne foglalkozz. Fontosabb vagy te és a gyereked az ilyen kisded játékoknál.
2013. jan. 7. 13:43
 6/23 anonim ***** válasza:
azért mondja ezt, mert nem tudja, milyen a császáros szülés. bár van, akinek meg se kottyan, és borzasztó büszke magára, én büszke vagyok rá, hogy túléltem a komplikációkat.
2013. jan. 7. 13:45
 7/23 anonim ***** válasza:

nincs igaza és bocs, de ez szűklátókörűségre utal...

én az utolsó hetekben tudtam meg, hogy császárral kell világrahozni a picit, mert a dokim nem vállalja a természetes szülést. ugyanis 15 évvel ezelőtt volt egy idegsebészeti beavatkozásom, pont azért, hogy lehessen hüvelyi szülésem...

így maradt a programozott császár (még fájásaim se voltak, a magzatvíz se folyt el)

akkor most én is 'szaranya' lennék..?

az volt a lényeg, hogy mindketten egészségesek legyünk/maradjunk, felesleges komplikáció nélkül.

a másik, hogy lehet nem hagytam volna, hogy 16 órát vajúdj...

2013. jan. 7. 13:45
 8/23 anonim ***** válasza:

Mostanság amikor már lassan a szülések fele császár lesz eléggé irreleváns bármit is levonni ebből, anyukád meg eléggé bunkó már ne haragudj, nem is értem, hogy tud valaki a saját lányának egy ilyen önbizalom romboló és iszonyatosan bántó dolgot mondani hogy NEM IGAZI ANYA...

ez nem fér a fejembe...mit várjon az ember idegenektől ha a CSALÁDJA ilyen...sajnállak téged rossz lehet nagyon ..:(

2013. jan. 7. 13:46
 9/23 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem a vajúdás az, ami az igazi küzdelem, de ha valakinek az sincsen, akkor is anya. Csak nem szenvedett annyit. És akkor mi van? Sajnos aki "megszívta" az irigy arra, akinek könnyebb volt. Mintha bármin is változtatna... Vannak ilyen emberek, akik attól érzik magukat jól, hogy a másiknak is rossz, vagy még rosszabb.
2013. jan. 7. 13:49
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

Már meg ne haragudj, hogy pont hogy anyukád nem igazi anya (legalábbis az én szememben). Egy anya hogy mondhat ilyet a saját lányának? Normális esetben sehogy. Inkább örülni kéne, hogy nem lett komplikáció, egészségben megvagytok mind a ketten a babával. Inkább segítsen és ne bántson.

Hasonlóképp vagyok, voltam én is. Anyámnak nagyon komplikált szülése volt velem, mai napig ahogy szóba kerül az enyém (császár) mindig rákezd, hogy már pedig az övé nem egy leányálom volt.. amit nem kétlek, de nekem sem azért lett császárom, mert épp nem támadt kedvem szülni természetesen..

Ha amúgy sem túl jó a viszonyotok, akkor ne is beszéljetek ilyen "bizalmas" dolgokról, max csak alapvető dolgokról.

2013. jan. 7. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!