Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Jobb egy apás szülés? Milyen...

Jobb egy apás szülés? Milyen véleménye volt a párotoknak a szülésről?

Figyelt kérdés
Szeretne a párom bent lenni a szülésen...Remélem nem fogja megbánni amit ott fog majd látni!Párotoknak milyen véleményeik voltak?Hogyan élték át?Nektek miben,és mennyivel volt könnyebb?
2009. aug. 26. 12:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Egyértelmű, hogy bent volt, hisz ebből az élményből ő sem maradjon ki.

Eleinte nem akart bejönni, de én tudtam, hogy jó lesz, ha ott lesz. Azt mondta, csak a fejemnél lesz, fogja a kezem, de semmi több, mert rosszul lesz-mint minden apa. Ehhez képest mindent megnézett, amikor már látszott a lányom haja, elvágta a köldökzsinórt, és látott vágás után, de varrrás előtt, amikor nem igazán lehettem szép látvány..

SEmmi baj nem volt, örültünk hogy együtt lehetünk és együtt örülhetünk.

És mikor a kezébe adták, az arcán látott érzelem megér mindent!!!

Szóval én csak ajánlani tudom, és már várjuk a második babát tavasszal, hogy újra átélhessük együtt ezt a csodát:-))

2009. aug. 26. 14:09
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Az én férjem a terhesség elejétől kezdve mondta, hogy bejön velem szülni. Végig segített, nagyon jól viselte. És bizony mikor a hasamra tették a kislányunkat, mindketten elsírtuk magunkat. Nagyon megható pillanat volt, annak ellenére, hogy kb 5-en voltak körülöttünk, és már vitték is letisztogatni és mérni a babát. Büszke rám, imádja a lányát, teljesen pozitív emlékként van meg benne a szülés, és azt mondta, áprilisban, mikor jön a kistesó megint bejön :)
2009. aug. 26. 15:18
 13/15 anonim ***** válasza:
93%
Szia!Az én férjem bent volt egy darabig de aztán kiment(nem emlékszem mikor), mert nem bírta. Nagyon kínlódtam, nehezen haladt a szülés, egyre rosszabbul nézhettem ki:)Utólag azt mondom nincs helye a szülőszobán az Apukának.Engem egyáltalán nem dobott fel és le sem hangolt.Annyira magamban voltam végig,be volt csukva a szemem órákig, nem beszéltem. Semmit nem érzékeltem a külvilágból egy idő után.De mindenki másképp éli meg, én jobbra számítottam.Amikor kint volt a baba, kértem hogy takarjanak le alul és hívják be Apát. Az nagyon jó volt, nagyon sírtam, szinte rázott a zokogás, hogy vége és itt van a kezemben. Csak néztük és szorítottam...Szóval nem számít utólag semmi csak az első közös pillanat, mikor már eggyel többen vagytok:)
2009. aug. 26. 21:36
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Életre szóló élmény neki, örökre összekovácsol.Nekem meg azért, mert nem voltam "elveszve".Az sem utolsó, hogy lehet ugráltatni ha kell valami, vagy kerítsen elő valakit, értesítse a családot, közvetítsen. :-D
2009. aug. 26. 22:26
 15/15 anonim ***** válasza:

Szia!

12 órát vajúdtam a picivel, a férjem végig velem volt(csak üdítőért meg valami nasiért ment ki a fájások elején). Nem kaptam semmi érzéstelenítőt, premierben látta az egész szenvedésemet,a szülést -teljesen végigvágtak- és azt is mikor rám tették a meztelen, magzatmázas babát.Annyira kellett nekem a közelsége, hogy a saját anyám jelenléte idegesített.

Mindamellett jó maradt a házaséletünk is , tehát szerintem picit felfújják a "na ha majd a vért meglátja" .. kezdetű aggódást. De ezt egy pasinak magának kell eldöntenie szerintem éls tényleg nem szabad kényszeríteni. Mondd el neki, hogyha neki már "sok", akkor kimehet.

2009. aug. 27. 08:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!