Jó az ünnepnapi baba? [Bőv. Lent! ]
Tudom, hogy az év 365 napja csoda, ha egy gyermek születik, de ha ünnepnapkor születik vagy ünnephez közel, akkor az mennyiben "jobb"?
Sok családban külön ünneplik a születésnapot és pl. a karácsonyt is.
Na ez már kitolás, még a névnapját is a szülinapja közelébe választani szegénynek :(
Volt egy kolléganőm, Éva, dec. 24-én van a szülinapja...
A gyerekek születésnapját nem tudjátok megválasztani, viszont én is figyeltem arra, hogy a névnapjuk ne essen egybe vagy nagyon közel sem a szülinapjukhoz, sem nagy ünnephez (karácsony, húsvét).
Tudom, milyen érzés, amikor nem tartják meg valakinek az ünnepeket, mert nekem egymás utáni napon van a név- és a születésnapom, és mindig egybe lett tartva, egyszer köszöntöttek, egy ajándékot kaptam. Ráadásul olyan keresztnevem van, ami csak 1x szerepel a naptárban. Mivel a gyereknaphoz elég közel esik (1 héten belül), nálunk gyereknap sem volt sosem.
Persze, felnőttem, nem haltam bele, de a gyerekeimnél figyelek ezekre az apróságokra is. Még az is szempont volt, hogy a 3 gyerek névnapja ne essen egy időbe, legyen mindenkinek önálló "saját" ünnepe.
Hugomnak most lett elege abból, hogy minden ünnep decemberben van. Névnap, mikulás, szülinap, karácsony. Hát igen, én adtam neki a nevét, de akkor még kicsi voltam, nem figyeltem ilyen szempontokat, hogy ne legyen a szülinapja közelében :D
Lányom meg az én szülinapom előtt született pár nappal. Engem mindenki elfelejtett abban az évben felköszönteni :(
nálunk így vannak a szülinapok:
Mikulás, karácsony, valentín-nap (jó, ez nem ünnep, de a férjem utálja), és két húsvéti gyerkőc, szerencsére a húsvét ugye nem fix napra esik így van mikor megússzák :)
én személy szerint nem szeretem, mindig az ünnepek háttérbe szorulnak a szülinapok miatt, ha nagyobbak lesznek nyilván majd fordul ez.
de tényleg hülye helyzet, mert a mikulási szülinapra telerakjuk lufikkal a lakást, így nem tudjuk feldíszíteni mikulásra-karácsonyra. délután tortázunk, este jön a mikulás. karácsonykor detto...
húsvétkor a szülinaposk miatt jövünk össze, nem a nyuszikeresésért :)
1. vagyok
8. tudom mit érzel január 7-én születtem :)
Van egy barátnőm, akit Évának hívnak és jan. 2-án született. Igazán "kedvesek" voltak hozzá a szülei.
A külön ünnepléshez csak annyit, hogy persze a szülők, akikkel együtt él a gyerek, fel tudják köszönteni akár naponta. De nem valószínű, hogy a nagyik, keresztszülők, egyéb rokonok majd 2-3 naponta vagy hetente fognak azért utazgatni vidékről (főleg télen), hogy mindig pont a napján köszöntsék meg a gyereket. Sokkal valószínűbb (legalábbis nálunk mindig így volt a családban), hogy egyszer jönnek és akkor le van tudva minden.
Persze felnőttként ez már annyira nem érdekes, de egy felnőttnél még inkább elmosódnak a köszöntések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!