Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Jó az ünnepnapi baba? [Bőv....

Jó az ünnepnapi baba? [Bőv. Lent! ]

Figyelt kérdés

Tudom, hogy az év 365 napja csoda, ha egy gyermek születik, de ha ünnepnapkor születik vagy ünnephez közel, akkor az mennyiben "jobb"?

Sok családban külön ünneplik a születésnapot és pl. a karácsonyt is.

2012. dec. 31. 20:28
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem jó ha ünnephez közel születik a baba.A babám december 4-én született és a szülinapja miatt mindenki elfeledkezett a Mikulásról :( Reméljük többet nem lesz ilyen.
2012. dec. 31. 20:38
 2/18 anonim ***** válasza:
97%

Nem.

Több ismerősöm van aki úgy született, hogy ünnepnapon. Mind azt mondja, hogy szinte feledésbe merül az egyik. Pl:. van olyan aki dec 24-én született és gyerekként mindig megkapta, hogy egy nagy ajándékot kapsz.

Volt áltisibe két osztálytársam. Ikrek voltak, dec 31.én születtek. EGyik Szilveszter másik Fruzsina. Ennél nincs nagyobb kics*szés.

Ja és ettől idegbajt tudok kapni mikor egynap van valakinek a szülinapja és a névnapja. A szülők legalább tekintettel lenne szegény gyerekre.

És akkor érted jönnek a messziről nem látott rokonok."Egy nagy ajándékot hoztunk"

2012. dec. 31. 20:45
 3/18 anonim ***** válasza:
26%
ünnepi baba nagyon jó,külünleges. Szép szülést!
2012. dec. 31. 20:46
 4/18 A kérdező kommentje:

Pont ezek miatt én sem vagyok oda érte, de ha így jön ki a szülés napja, akkor nincs mit tenni persze.

Nálunk pl. nehéz lenne összehozni 24-én a gyerek születésnapját a családdal + a 4-ben töltött karácsonyt...

Mert nálunk hagyomány, hogy 24-én saját család, 25-én férjem családja, 26-án az én családom..

Na, akkor ebben a felállásban hozd össze a gyerek születésnapját.

2012. dec. 31. 20:47
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az én névnapom maradt el mindig a karácsony miatt, soha nem ünnepeltük meg.
2012. dec. 31. 21:05
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

hugom viki...dec.8 született.

-dec.6 mikulás

-dec.8 szülinapja

-dec.23 névnapja

-dec.25-26 karácsony

nagyon nm szeretem mert külön tartunk.mindent neki

2012. dec. 31. 21:09
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
A kistestvérem született december 24.-én. Ő koraszülött volt (29 hétre), szóval álmunkban sem gondoltuk, hogy ünnepi baba lesz :) Mi mindig úgy csináljuk, hogy 24.-e délelőtt csak az övé, szülinapozik a család, 24.-e este szűk családi karácsony, a többi nap pedig máshol karácsonyozás. Így valamennyire el van különítve a szülinap, hogy ne érezze magát rosszabb helyzetben. Viszont amikor született, volt egy másik kisfiú is (szintén koraszülött), akinek az apja ragaszkodott az Ádám névhez, mert azt már eldöntötték, szegény anyuka nem tudta meggyőzni. Na ez így elég kicseszés a gyerekkel :(
2012. dec. 31. 21:18
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
kisebbik fiam ünnepi baba lett dec24 én született,igy nálunk az anyalkák 25én reggelre hozák az ajándékot,24 csak kisfiam napja ,szándékosan lett igy kialakitva nehogy rosszul éreze magát emiatt,de ünnepek után se jó születni,mert akor meg nincs pénzük az ajándékot venni gyereknek sajna én január 6 án születem és akor senkinek nem volt pénze a karácsony és ujév miatt ajándékra igy mindig várnom kellet,felnöt koromra már mindegy volt hogy kapok e ajándékot vagy sem inkább a felköszöntés a lényeg .
2012. dec. 31. 22:02
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
26-án születtem és nagyon rossz :( Volt, hogy a névnapom húsvétra esett, na az igazi katasztrófa volt :D
2012. dec. 31. 22:49
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem túl jó. Lányom dec. 20-i. Nálunk így néz ki a hónap.

dec.2 névnapja

6. Mikulás

( 9. évfordulónk)

(19. ház évf)

20. születésnapja

24-26 karácsony..

31. szilveszter.

Tavaly egyben ünnepeltük a karácsonnyal, idén már kapott tortát külön. Most volt 2 éves.

2012. dec. 31. 23:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!