Apás szülés? Tényleg akarja a párom? Mégis mi folyik ott?
Ne aggódj, emiatt nem fogtok elválni:)
És hidd el nekem, nem gyengének fog látni, hanem a világ legerősebb anyukájának.
Igen, van vér bőven. És lehet még sok minden más.
Ha kérdésed van, nyugodtan írj privit:)
Kétlányos 21 hkm (mindkét szülésnél bent volt a férjem)
Gyengénk biztos nem fog látni,hisz egy babát fogsz szülni!
Nekem sima szülésem volt,de nem volt sok vér,csak annyi amennyi a kisfiamon volt.
Nekem jó volt,hogy ott volt a párom,mert sokat segített a puszta jelenléte.
A te párodnak nem kell,hogy mindent lásson,állhat a fejednél is!
Mi is még csak várjuk az első babánkat igaz én lassan a 30 hetet töltöm és először nálunk is arról volt szó hogy csak a vajlódásra jön be de a kollégái (férfiak) rábeszélték hogy ez olyan dolog amit nem lehet kihagyni mert az ő életükben is fordulópont volt.
Pl. Tudjuk hogy a kollégája 1-2x megcsalta a barátnőjét de amióta bent volt és megszületett a kislányuk más nőre nézni sem tud.
Én is tartok attól mi vár rám de az biztos hogy sokkal jobb együtt ezt átélni!
Mi megbeszéltük a férjemmel, hogy nem lesz apás szülés, erre a szülésznő rábeszélte, hogy jöjjön be, mert ez akkora élmény. Azt mondta nem bánta meg, igaz a végére kiment. Azt sajnálta csak, hogy látta én mennyire szenvedek, és nem tudott segíteni, pedig segített, azzal, hogy ott volt, hogy törölgette az arcom, és, hogy volt kinek szorítani a kezét. A végén már én küldtem ki, mert láttam, hogy kezd rosszul lenni, meg akkor már sokan is voltunk a szülőszobán (szülésznő, doki, nővérke, csecsemős), sajnálom, hogy pont a lényeget nem látta, de egyrészt jó is volt, mert a placentával volt egy kis gond, azt viszont jó, hogy nem látta.
Szülés után kérdeztem tőle, hogy mit látott, azt mondta, hogy semmit, ugyanis ő a fejemnél állt, nem a "kijáratnál".
Nálunk is apás szülés volt. Azóta sem váltunk el :) A részletekre nem emlékszik a férjem, ahogy én sem :D
Pl megkérdeztem, hogy volt-e gátmetszés, de erre sem tudott válaszolni. Viszont az nagy büszkeséggel töltötte el, hogy ő vághatta el a köldökzsinórt! Végig a fejemnél állt, de láttam, hogy sokszor kukucskált, hogy mi zajlik odlent. Pisi-kaki is szokott lenni ilyenkor, de nem kérdeztem rá, hogy látott-e ilyesmit, ő meg nem mondta. Vér is volt, bár én nem láttam belőle semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!