A nyákdugó mindig véres? Egyszerre távozik vagy napokig folyik? Mennyi idővel indul be a szülés, miután elkezdett távozni?
A nyákdugó alapvetően nem véres, de keveredhet vérrel, ami lehet rózsaszínes (az már tágulásos vérzés), vagy barnás alvadt véres.
Folyni nem szokott, inkább kocsonyás állagú, távozhat több részletben vagy egyszerre, és van, akinek csak szülés közben távozik észrevétlenül.
Ha rendesen távozott az egész (ezt mondjuk nehéz megállapítani szerintem), akkor általában 10 napon belül megindul a szülés.
De olyan is van, hogy terhesség korábbi fázisában távozik, pl. 34-héttől valamikor, ilyenkor még újra tud termelődni.
Hajnalban elkezdett fáj i a hasam, délelőtt elmentem pisilni, akkorra már rendszeres 10 perces fájásaim voltak, a wc papíron volt egy akkora adag tojás fehérje állagú, sárgás véres paca, mint a takony! Akkor nagyon megijedtem, mivel véres volt, felhívtam a Dokim, mondta menjek be, 2 ujjnyira nyitva voltam, pedig előző nap voltam vizsgálaton, akkor teljesen zárt voltam!
Kaptam oxitocint, burokrepesztés, este 9-re meg is lett a lányom!
Az elsőnél szülés alatt távozott,a másodiknál 38 hetesen,és 41 hétre született a lányom. A harmadiknál nem találkoztam vele.
Üdv: 3 lányos,21hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!