Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mire számíthatok? Jó nehéz...

Mire számíthatok? Jó nehéz szülésem lesz? :/

Figyelt kérdés
első babás vagyok. 34hetesen 3100gr-ra becsülték a kisbabámat, most a 38.héten meg 4330gr-ra. a BPD 99mm. hát szó szerint rettegek a szüléstől, vki öntsön már belém lelket.. :(
2012. dec. 18. 10:42
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem a gyerek súlyától függ a szülés nehézsége. Én is azt hittem. A súlybecslés pedig csak becslés, nehogy azt hidd, hogy 4,5 kg-os babád lesz. Sztem 3900-4000 kg lesz, majd meglátod!:) A szülés nehézsége attól függ, hogy tágulsz, milyenek a fájások. Nekem is ekkora BPD-je volt a babámnak ilyen korban. Nekem 4 kg körülire saccolták. 3910-el született. Én is rettegtem,hogy fogok kinyomni ekkora gyereket. Nem nyomtam sehogysem, mert hiába tágultam, nem jöttek a fájások. Esett a baba szívhangja és toltak a műtőbe. Próbálj lenyugodni, de tapasztalatból tudom, hogy ilyenkor már nagyon nehéz. Szeretnél túl lenni a szülésen és a babádat a kezedbe fogni. Használd még ki ezt a pár napot, és próbálj pihenni, utána úgysem sok lehetőséged lesz, ezt is tapasztalatból mondom!:)
2012. dec. 18. 10:47
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

1)A mérések sokszor tévednek, fél kilóig rendszeresen, de szülésznőm mondta, hogy akár egy kilóig is.

2)A legfontosabb kérdés, hogy hogyan tágulsz, ez nem függ a baba méretétől.

3) Hogy mennyire könnyen fér át, az leginkább a fejkörfogattól függ, nem a kilóktól.

Én a legkönnyebb babámat szültem legnehezebben (2850), a legnehezebbet legkönnyebben (4090)

A súlyosabb baba jobban segít, ha állva vajúdsz, a gravitációval együtt jobban tágít majd.

A rettegést gyorsan tedd félre, mert a félelem pszichésen is megakasztja a szülés menetét, ha könnyű, ha nehéz.

Fel a fejjel, lesz segítséged! Már sokan megszülték az első gyereküket, Neked is menni fog!

2012. dec. 18. 10:52
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 2x nézték be a súlybecslést.

2. babánál: 36. héten 3100gr, 37+3 megszületett 4250gr-al (35fej)

3. babánál: 38. héten 3400gr, 39+5 megszületett 4400gr-al (36 fej).

Mindkettő 1,5-2 órán belül megszületett, igen könnyű szülés volt, bár utána közel egy-egy órát varrtak. De kinyomni könnyű volt őket 3-4 nyomásra megvoltak, pedig 165cm vagyok, alapból 60kg alatti. Igazi szülésélmény volt mindkét baba.

Ellenben az 1. babám 3600gr volt és 2 napig szültem. Bár ő indított szülés volt, alig tágultam, oxitocin, tágítás, volt minden szívatás.

Szerintem az, hogy első baba, ezért lesz hosszabb a szülés, de a nagysága miatt nem feltétlenül lesz nehéz szülés.

2.-3. babánál semmilyen beavatkozás nem történt, infúziót sem kötöttek be, nem tágítottak, nem adtak semmiféle fájdalomcsillapítót, sem oxit, mégis sokkal könnyebb szülések voltak és szinte rohamszüléseknek nevezném.

2012. dec. 18. 10:57
 4/4 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat, remélem nem lesz annyira borzasztó és nem rossz élményként fogom megélni, várom már nagyon h túl legyek rajta.

további szép napot mkinek! :)

2012. dec. 18. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!