Mire számíthatok? Jó nehéz szülésem lesz? :/
1)A mérések sokszor tévednek, fél kilóig rendszeresen, de szülésznőm mondta, hogy akár egy kilóig is.
2)A legfontosabb kérdés, hogy hogyan tágulsz, ez nem függ a baba méretétől.
3) Hogy mennyire könnyen fér át, az leginkább a fejkörfogattól függ, nem a kilóktól.
Én a legkönnyebb babámat szültem legnehezebben (2850), a legnehezebbet legkönnyebben (4090)
A súlyosabb baba jobban segít, ha állva vajúdsz, a gravitációval együtt jobban tágít majd.
A rettegést gyorsan tedd félre, mert a félelem pszichésen is megakasztja a szülés menetét, ha könnyű, ha nehéz.
Fel a fejjel, lesz segítséged! Már sokan megszülték az első gyereküket, Neked is menni fog!
Nekem 2x nézték be a súlybecslést.
2. babánál: 36. héten 3100gr, 37+3 megszületett 4250gr-al (35fej)
3. babánál: 38. héten 3400gr, 39+5 megszületett 4400gr-al (36 fej).
Mindkettő 1,5-2 órán belül megszületett, igen könnyű szülés volt, bár utána közel egy-egy órát varrtak. De kinyomni könnyű volt őket 3-4 nyomásra megvoltak, pedig 165cm vagyok, alapból 60kg alatti. Igazi szülésélmény volt mindkét baba.
Ellenben az 1. babám 3600gr volt és 2 napig szültem. Bár ő indított szülés volt, alig tágultam, oxitocin, tágítás, volt minden szívatás.
Szerintem az, hogy első baba, ezért lesz hosszabb a szülés, de a nagysága miatt nem feltétlenül lesz nehéz szülés.
2.-3. babánál semmilyen beavatkozás nem történt, infúziót sem kötöttek be, nem tágítottak, nem adtak semmiféle fájdalomcsillapítót, sem oxit, mégis sokkal könnyebb szülések voltak és szinte rohamszüléseknek nevezném.
köszi a válaszokat, remélem nem lesz annyira borzasztó és nem rossz élményként fogom megélni, várom már nagyon h túl legyek rajta.
további szép napot mkinek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!