Indított szülésem lesz holnap. Nagyon félek. Kérlek írjatok tapasztalatokat, egyáltalán mire számíthatok? Nincs fogadott orvosom.
èn is így indultam. bementünk a korházba megvizsgált a bába. és míg a ctg-n feküdtem, beindult a szülés 4 óra volt az elsö fájástól.
Szóval lehet neked sem kell indítani.
Szia.
Felfektetnek, egy csomó ingyenturka után felhelyeznek egy adag zselét.Bekötik az oxitocint/Infúzió/ és kezdődhet a móka.Repeszthetnek burkot is egy hihetetlenül nagy olló amit szíveskednek felgyömöszölni egy nyissz és jön az áradat.Kinek mennyire fájdalmas ez,van akinek csak kellemetlen én speciál szerettem volna az orvos seggébe nyomni.Csak,hogy tudja mekkora móka.
Visszaolvasva gáznak tűnik,de ezek valóban csak kellemetlenségek.
Egy plusz tanács..vajúdás közben összpontosíts a légzésre nagy levegő be lassan kifúj...nekem sokat segített.
SOK-SOK sikert!!!
Indított szülésem volt, számomra nem sült el jól, mert fél nap utána megcsászároztak.
Én csak azt tanácsolom, hogy lélegezz baromi ügyesen. Állj fel, járkálj ha tudsz. Ha egy helyben akkor is állj, a gravitáció hátha segít.
Én olyan kis esetlen voltam, már haragszom magamra. Tökre be voltam tojva, hogy megindították a szülést, és valahogy váratlanul ért, azt sem tudtam mi van...inkább csak ültem és feküdtem, holott járkálnom kellett volna, már amennyire a infúzió engedte volna.
Két fájás között próbálj elvonatkoztatni. Ez tök nehéz, de ne arra gondolja, ha elmúlik egy fájás, hogy te jó ég jön a következő, hanem egy kicsit lazíts.
Az izmaidat is lazítsd el, ez is nehéz, de ne szorítsd a lábaid, ne görcsölj (lélekben), hanem légy laza.
Na szóval én nem ilyen voltam.
Feszes voltam, féltem, nem mozogtam. Ebből kiindulva, szerintem te épp az ellenkezőjét tedd majd.
Sok sikert!
Szép szülést és jó babázást!
A baba mindent megér!
2szer szültem.egyik indított volt,de az sokkal könnyebb volt mint a sima.9-kor indították,11,22-kor kint volt a kincsem.
Csak arra figyelj,ne ordítozz(elveszi a levegőt a babától),okosan vedd a levegőt a baba érdekében.
Nekem a természetes indult szülés jobban sült el, bizonyára azért mert azt akarta a testem, az indítottat meg nem. De mint látod ez egyéni, valakinek tök jól bejön az indítás és nagyon hamar megvan a baba. Nekem sokára lett meg. Ordítani nem volt erőm, csak "türelmesen" vártam. Az jó ötlet, hogy mozogj, ha tudsz. Csak egy kicsit, de szerintem az segíthet.
Figyelj a szülésznőkre, és engedd át magad a fájásoknak. Ezt nehéz leírni, de ha elengeded magad, ellazulsz, akkor a babának is könnyebb a dolga.
Este 10-kor burkot repesztettek(nem fájt nem is éreztem csak hogy valami meleg víz jön ki) jöttek a fájások(az fáj)
1 óra 10-re meglett a babám NE FÉLJ NEM LESZ SEMMI GOND
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!