Indított szülésem lesz holnap. Nagyon félek. Kérlek írjatok tapasztalatokat, egyáltalán mire számíthatok? Nincs fogadott orvosom.
3 hete indították nekem is ilyen adatokkal: C 0333
Szóval nálam már minden elő volt készülve a szülésre..
Nálunk úgy működött a dolog,hogy megvizsgált a doki,majd rám rakták az nst-t kb 1 órára..
Majd burkot repesztettek kb 3 után valamennyivel,majd 4 előtt 3 perccel meglett a 2. kislányunk.
Nekem is jobban fájt így indítottan..,de lehet hogy csak az emlékek frissek.. :)
Az elsőnél ha jól emlékszem 1-szer ha felmordultam a fájásoktól...most meg még magyaráztam is,hogy nem bírom ki... :)
Na de hogy hogy is volt a burokrepesztés..? :)
Nálunk egy nagy tű volt,amit a doki a 2 újja közt bevezetett a hüvelyembe,majd ezzel megrepesztett..Ekkor leeresztettek egy kis vizet egy kacsába,amit előtte alámraktak.. Ezt még egy kis ideig alattam hagyták,majd kivették,és azután már a lepedőre folytak a dolgok..
Én majd bekakiltam...,így elmentem még wc-re is.. :)
Ja..és repesztéskor is volt rajtam nst..,de így levették ügye ,hogy kikellett mennem... :)
Aztán visszarakták,mert mondták,hogy ilyenkor x ideig figyelik a fájásokat..,na de repesztés után már nagyon gyorsan jönnek a fájások...,ami brutál rossz...-nálam a wc-n is jött egy...
Aztán mikor rendesen fájt már,akkor mondta a szülésznő,hogy akkor forduljak az oldalamra,mert így felgyorsítjuk a szülést..és 3 fájást a jobb oldalamon,3 fájást a bal oldalamon viseljek el..,majd szóljak,ha megvagyunk..
Na most az egyik oldalamon megvolt a 3,majd megfordultam,és aztán még 1 vagy 2 fájást bírtam ki..,aztán már éreztem hogy mindjárt kibújik a kicsi..és nyomnom kell...,amit persze még nem lehetett...
Kiabáltak a dokinak,hogy nagyon gyorsan jöjjön,mert már látszik a feje...így egy pár nyomás után meg is volt a kicsi...
Hát mit ne mondjak....rendesen megkönnyebbültem,hogy túl voltunk az egészen... :)
Nekem sem volt fogadott dokim,de nagyon kedves volt mindenki...
Szülés után adtunk a dokinak egy 20-ast,majd a szülésznőnek egy 10-est,amit mindketten nagyon megköszöntek..
A doki még este rám nézett hogy minden rendben van-e,meg másnap is 2-szer bejött...
Bocsi de mennem kell,mert a kicsi felkelt és éhes..,de a lényeget leírtam. :)
Remélem minden rendben lesz veletek!
Könnyű szülést kívánok Neked! :)
Szia! Leírom, nálunk hogy volt.
6-kor szülőszoba, borotválás, beöntés. Utána irány a wc, majd a zuhanyzó, vissza a szülőszobába.
Ctg-t rákötötték a hasamra, majd 8-kor megkaptam az első zacsi oxitocint. Semmi nem történt.
11-kor a következő zacsi oxitocint, szintén semmi sem történt.
12.30-kor burokrepesztést csináltak. A gép szerint erős fájásaim voltak, de én még mindig nem éreztem semmit. Aztán 13.20-kor olyan erős fájásokat kezdtem el érezni, hogy azt hittem ott halok meg :)
13.40-re meglett a kisfiam 3. tolásra, repedés-szakadás nélkül.
Nekem sem volt fogadott dokim, ügyeletesnél szültem szombaton, szóval gondolhatod hogy mennyire kedves volt.
Szerintem egyébként sokkal több múlik a szülésznőn, ha nincs komplikáció.
Sok sikert és ne izgulj, idegeskedj! Egyrészről semmi értelme,hogy tök idegbetegen menj be, másrészről meg szükség lesz az energiára. Arról meg ne is beszéljünk hogy holnap már a kezedben is tarthatod a manódat :)
Könnyű szülést!
Szia! Nekem vasárnap indították meg a szülést.
Hát az úgy volt.....
Reggel 8-ra bementünk a kórházba remegő lábakkal, fél 9-kor megvizsgált az orvos és a burkot leválasztotta a méh faláról. Teljesen fájdalommentes volt ez a beavatkozás. 11 órakor kezdtem érezni, hogy valami készülődik. Nem voltak még fájásaim, de érezni kezdtem a derekamat. Ctg már kisebb fájásokat mutatott. 12-kor a doki burkot repesztett. Innen felgyorsultak az események. A víz 2-3 perc alatt teljesen elfolyt, utána rögtön tolófájások kezdődtek. Éppen feltudtam mászni a szülőágyra, kettőt nyomtam és 12.30-ra megszületett a kisfiam 3250 grammal 51 centivel és mindez gátvédelemmel. Hálás vagyok arra, hogy hallgattam a szülésznőmre, bár iszonyatosan féltem a beavatkozástól. Ha mindez itthon történik, még a mentőket sem tudom kihívni. Ha ezt javasolja bárkinek az orvosa, ilyen előző szülésekkel, javasolom, hogy fogadja el!
Minden jót kívánok, könnyű és gyors szülést kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!