Mennyire gyakori, hogy egy 4300-4500gr körüli babát az anyuka természetesen szül meg?
hát nekem sikerült, 4390g-mal született a lányom.
a bátyám 4600g-mal született hüvelyi úton
van 3 féltestvérem, mind 4 kg felett születtek normál szüléssel.
amikor én szültem volt másik anyuka, aki szintén természetes úton szülte a kisfiát 4600g-mal.
Úgyhogy szerintem vagyunk bőven akik természetes úton szültünk nagy babát
Az összes ismerősöm hüledezik, mert 3 babából, kétszer szültem közel 4500gr-os babákat és teljesen le vannak döbbenve, hogy ez hogy lehetséges.
165cm és 60kg-os kezdősúllyal kezdtem.
Még a kórházban a személyzet is ki volt akadva.
Ezért gondoltam, hogy lehet, hogy ritkán hagyják az ekkora babákat természetesen születeni.
4 hónapja adtam életet természetes úton egy 4400 grammos kisfiúnak. Nem volt egy fáklyás mente, mert még a bucija is jó nagy volt 38 cm-es.
Majdnem császárom lett, de végül sikerült megszülnöm és aminek még nagyon örülök, hogy nem repedtem sehol. Ahol szültem ott is eléggé nagy kuriózum voltam, meg akinek csak mondtam mind csodálkoztak is.
3. gyerekem született 4090-el, ami nem olyan sok, csakhogy én 162 cm vagyok, 40-50kg-val.
Nálam is sokan hüledeztek.
A "legviccesebb" egy orvos volt, aki vizitelni jött szülés utáni napon.
Ránézett a gyerekre: "hú de jó nagy, lehet vagy 4 kg." Mondom mennyi pontosan. Majd rám néz: "Maga szülte?" mondom igen. "Természetesen"? Igen. "Hogy csinálta?"
Hááát. :o)
Amúgy a fejkörfogat kisebb volt, mint a második babánál, úgyhogy sokkal könnyebben ki is jött, mint a második, aki csak 3660 volt, nem beszélve az első szülésemről, ami nagyon hosszú és nehéz volt és komplikációkkal dúsított, pedig ott 2850 volt csak a baba, tehát inkább könnyű.
Szerintem nem ezen múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!