Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyire gyakori, hogy egy...

Mennyire gyakori, hogy egy 4300-4500gr körüli babát az anyuka természetesen szül meg?

Figyelt kérdés
Tényleg ritka ilyenkor a hüvelyi szülés?
2012. dec. 13. 14:28
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

hát nekem sikerült, 4390g-mal született a lányom.

a bátyám 4600g-mal született hüvelyi úton

van 3 féltestvérem, mind 4 kg felett születtek normál szüléssel.

amikor én szültem volt másik anyuka, aki szintén természetes úton szülte a kisfiát 4600g-mal.

Úgyhogy szerintem vagyunk bőven akik természetes úton szültünk nagy babát

2012. dec. 13. 14:34
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
nem ritka. több ismerősöm szült ekkora babákat. a nővérem pl. a maga 58 kilójával megszült egy 5100 grammos, most is kb a falon átmenő 2 éves díjbírkózót. a lényeg, h mennyire tudsz tágulni, de ezt az orvos úgyis látja és felügyeli.
2012. dec. 13. 14:36
 3/15 A kérdező kommentje:

Az összes ismerősöm hüledezik, mert 3 babából, kétszer szültem közel 4500gr-os babákat és teljesen le vannak döbbenve, hogy ez hogy lehetséges.

165cm és 60kg-os kezdősúllyal kezdtem.

Még a kórházban a személyzet is ki volt akadva.

Ezért gondoltam, hogy lehet, hogy ritkán hagyják az ekkora babákat természetesen születeni.

2012. dec. 13. 14:40
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

4 hónapja adtam életet természetes úton egy 4400 grammos kisfiúnak. Nem volt egy fáklyás mente, mert még a bucija is jó nagy volt 38 cm-es.

Majdnem császárom lett, de végül sikerült megszülnöm és aminek még nagyon örülök, hogy nem repedtem sehol. Ahol szültem ott is eléggé nagy kuriózum voltam, meg akinek csak mondtam mind csodálkoztak is.

2012. dec. 13. 14:47
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom, én 2 babát szültem így simán hüvelyi úton (4430 és 4370 és 59 ill. 60 centi) egyáltalán szóba se került a császár és senki se hüledezett a szülészeten, (főleg mivel egyre gyakoribbak ezek a nagy babák) Az igaz hogy a császár is iszonyú gyakori lett pár év alatt megsokszorozódott a császárok száma, mikor az első gyerekem született még a babák kb. 30% a született császárral, ez ma már vagy 40% de nem hiszem hogy egyenes arányban áll a megnövekedett császár és a nagysúlyú babák közötti kapcsolat (bár megmondom őszintén ennek nem olvastam utána így statisztikai szempontból) tehát nem azért van több császár mert több a nagy baba hanem mert sok olyan szituáció van amivel korábban nem császároztak ma meg már igen. (fájásgyengeség, nem tágulás, köldökzsinór itt ott amott, ezek nem függnek a baba súlyától).
2012. dec. 13. 14:56
 6/15 anonim ***** válasza:

3. gyerekem született 4090-el, ami nem olyan sok, csakhogy én 162 cm vagyok, 40-50kg-val.

Nálam is sokan hüledeztek.

A "legviccesebb" egy orvos volt, aki vizitelni jött szülés utáni napon.

Ránézett a gyerekre: "hú de jó nagy, lehet vagy 4 kg." Mondom mennyi pontosan. Majd rám néz: "Maga szülte?" mondom igen. "Természetesen"? Igen. "Hogy csinálta?"

Hááát. :o)

Amúgy a fejkörfogat kisebb volt, mint a második babánál, úgyhogy sokkal könnyebben ki is jött, mint a második, aki csak 3660 volt, nem beszélve az első szülésemről, ami nagyon hosszú és nehéz volt és komplikációkkal dúsított, pedig ott 2850 volt csak a baba, tehát inkább könnyű.

Szerintem nem ezen múlik.

2012. dec. 13. 15:06
 7/15 anonim ***** válasza:
Hopp 48-50 kg akart lenni a súlyom.
2012. dec. 13. 15:07
 8/15 anonim ***** válasza:
5 ös vagyok igen nem ettől függ az biztos a szülés könnyűsége vagy nehézsége, nekem az első szülésem volt a legrosszabb legnehezebb szintén komplikációkkal (el nem álló vérzés stb.) pedig csak 3300 grammos volt a babám és csak 34 cmes volt a feje, ami nem nagy.
2012. dec. 13. 15:09
 9/15 anonim ***** válasza:
én 5,18al szültem spontán.nem tutuk h akkora lesz
2012. dec. 13. 16:22
 10/15 anonim ***** válasza:
Első babámat szültem most,4250g lett,simán szültem.Nehezen tágultam,7 óra alatt 1 centit.Mégse császároztak meg,pedig mellőlem aznap este mindenkit elvittek császározni.Szerintem ha fogadott orvosnál szültem volna akkor megcsászároznak.
2012. dec. 13. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!