Mennyire gyakori a kézzel tágítás a vajúdás alatt?
Egyetértek, semmi nem fájt annyira, mint a kézzel tágítás :( Fél óránként jött a dokim vajúdás alatt, hogy megnézzen, hogy állunk. Amint megláttam az ajtóban, majd' elsírtam magam :(
Nagyon-nagyon fáj, nem tudom eldönteni, hogy jobban jártam-e így, mert a szülésznőm mondta, hogy örüljek, hogy így csak kb másfél óra volt a durva rész, mert lehetett volna sokkal hosszabb is. Amit meg is értek, csak érdekes módon a többi fáját már nem tudom felidézni, csak a kézzel tágítást, ha rágondolok így 8 hónap multán is "érzem" milyen fájdalmas volt, a többi fájást már nem tudom felidézni.
Ráadásul 120.000-Ft a tarifája a dokimnak,úgy tudom azóta már emelt is ráadásul, így elég erősen el is gondolkodtam utána, hogy a következő babát nem nála szeretném szülni...
Egyébként ez orvosfüggő, hogy ki szokott és ki nem, meg lehet kérdezi előtte amíg terhesgondozásra járt, már ha fogadott doki...
Én is így emlékszem, rettenetes volt. 1. babámnál fél óránként tágított, 2 nap alatt lett meg a fiam.
2. babám 1,5 óra alatt meglett mindenféle beavatkozás nélkül.
Most fogom megszülni a 3. babámat és már előre féle, hogy nehogy megint ilyen tágításban legyen részem. El lehet ezt utasítani szülés közben? Mert nem hiszem, hogy én mégegyszer kibírnám.
Ugyanaz a szülésznőm van.
Szerintem ez egy nagyon durva beavatkozása a szülésnek, nem is hiszem, hogy a normális kategóriába tartozik. Szóval nem tudom, mert most zárt a méhszájam így a 39. héten:((((
A 2. babánál bő 3 ujjnyira voltam kitágulva és utána nem is kellett semmilyen beavatkozás.
Kétszer szültem, szerencsére nem tudtam meg mi az a kézzel tágítás. Oxyval szültem de mindkét szülésem szép emlék. Fú, belegondolni is rossz. Ez tényleg elég természetellenesnek tűnik.
Könnyű szülést!
Borzasztó volt! Tényleg talán jobban fájt, mint a durva fájások.
Szerintem beszélj előre a szülésznővel erről, hogyha lehet, kerüljétek el.
Szülésindítás céljából próbálkozott be így egy doki nálam (teljesen zárt volt a méhszájam). Az nst-s eredmény is kicsit beszűkült volt, ezért úgy gondolta hátha megindul úgy, ha ő fájás meg minden nélkül rásegít.
Hát.. azt kell mondjam fel is kiabáltam és majdnem el is sírtam magam ott a székben.. :(
Most várom a második babánkat, de csak ez jár nekem is a fejemben, hogy csak nehogy csináljanak ilyet mert akkor azt nem bírom ki :(
Arról "sajnos" nincs tapasztalatom, hogy fájás alatt mennyire fáj, mert annyira nem haladtunk hogy császár lett a vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!