Fájdalomcsillapítóval, vagy anélkül szültél? Ha igen
előre megbeszéltétek, vagy szülés közben kérdezték
meg?
Fontos hogy EDAhoz szülés előtt 2 héten belüli vérkép szükséges (DEOEC).Tehát ezt nem kérheted ad hoc. Érdemes a helyi szokásokról tájékozódni.
2012. dec. 9. 22:05
Én egyébként kértem EDÁt ,soha többet. Félre szúrták, nem fájt ,kellemetlen volt ,és aggasztó hogy mennyit szurkálják a gerincemet.A fájásokkal a tágulás is leállt ,majdnem császár lett miatta. De így "csak" nagyon elhúzódott.
2012. dec. 9. 22:08
Nem ér annyit az EDA, elég sokat olvastam róla. A vajúdást lehet, hogy megkönnyíti, de a kitolási szakaszban már nem lehet érzéstelenítés, mert akkor nem tudsz nyomni. Bennem fel sem merült, hogy fájdalomcsillapítást kérjek, eleve, mert sokkal jobban féltem a gerincbe való beszúrástól, mint magától a szüléstől. Az oxytocin-ról is sokaknak rossz véleménye van. Én kaptam, és igaz, rögtön 2 perces fájásaim voltak, de 4 óra alatt túl voltam a szülésen. Ezerszer inkább az oxy, mint fél napig vajúdni, még akkor is, ha nem olyan erősek a fájások.
2012. dec. 10. 00:23
Ügyeletesnél, 40+6 napon 6 óra alatt szültem, burokrepesztés után 2 órával kaptam oxitocint, erős fájásaim voltak, de a gáz segített.
2012. dec. 10. 13:49
Szia,
a védőnőm kérdezte kérek-e majd epidurálist, de úgy voltam vele, szerettem volna megtapasztalni, milyen is az a bizonyos "szülés" úgy, minden nélkül.
Szerencsére hamar tágultam.
Fájt állva is, fájt ülve is, fájt fekve is, gondoltam akkor segítek magamon, és mászkáltam sokat fel alá. 4 óra alatt meglett a picikém, aki már 7 hónapos nemsokára..:)
Oxytocint sem kaptam, viszont gátmetszés az volt.
Könnyű szülést Neked! :)
2012. dec. 10. 19:33
2x szültem, nem is gondoltam fájdalom csillapításra. Volt egy " tök aranyos" szülésznő, aki folyamatosan azzal idegesített, hogy az a jó, ha fáj. Meg biztos rosszul veszem a levegőt, azért fáj ennyire.
Hát nem lett a szívem csücske.
Szal mindkét gyereket csillapító nélkül szültem, mikor gátat t, de attól még éreztem mindent. Most megyek 3. babával remélem nem lesz rá szükségem.
2012. dec. 11. 10:08
Most az a baj, h én nem kértem EDA-t? Komoly.. -.-'
2012. dec. 11. 16:04
28/29 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszi a válaszokat. Én már kétszer szültem, fájdalomcsillapító nélkül. Itt nálunk nem adnak, azt mondják felesleges,kíváncsi voltam máshol ez, hogy megy.
Könnyű szülést mindenkinek!
Anélkül szültem,nem is kérdezték,hogy szeretnék e. Gondolkodtam,hogy kérek gázt,de aztán nem kértem,ki lehetett bÍrni. Oxyt kaptam,egyből rámkötötték,mikor lement még egy másikat is. Az oxytól 3 percesek lettek a fájásaim,utána 2 percesek.
2012. dec. 19. 20:58
Kapcsolódó kérdések: