Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért akarják elfelejteni?

Miért akarják elfelejteni?

Figyelt kérdés
Hiába is próbálnám, nem tudom elképzelni, milyen lehet szülni, ugyan 9 órát vajúdtam, de mindkétszer császár lett a vége. Sokszor olvasom, hogy olyan megrázó volt a szülés, hogy legszívesebben kitörölné az emlékezetéből az anyuka, vagy esetleg pont a rossz élmény miatt nem vállal több babát. Én minden ismerősömtől azt hallom, hogy oké, hogy kegyetlen volt, de csak addig, amíg nem adták a kezükbe a babát, onnantól kezdve "elmúlt" a fájdalom, csak a baba "létezett". Tényleg van olyan szülés, amit legszívesebben elfelejtene az ember? Nekem az első császár elég kellemetlen volt, de a másodikat míg élek, nem feledem, gyönyörű emlék maradt, pedig nem volt egy könnyű menet az sem. Mi volt a legrosszabb a szülésben? Senkit nem akarok megbántani, de régóta foglalkoztat ez a kérdés.
2012. dec. 3. 09:50
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Hát figyelj. A szülés nálam egyetlen nap volt az életemből. De azok a pillanatok, amikkel kislányom megajándékoz, akár sokkal többet is vállalnék vajúdó nőként :) mellesleg tinédzser koromban 5 kemon vettem részt. Az egy évi szenvedés volt, nem beszélve arról, hogy utána mennyi ideig tartott, hogy úgy nézzek ki, mint kemo előtt. Inkább szülök mindennap, minthogy újra bevállaljam! De persze ki hogy éli meg. Nekem szerencsére magas a fájdalomtűrő küszöböm, így talán annyival jobban bírtam a szülést.
2012. dec. 3. 22:17
 12/12 anonim ***** válasza:
Mert minden a szerencsén múlik... 12 óra teljes bizonytalanság hogy mi fog történni és hogy van a baba meddig fog tartani és mind ez sűrűsödő fájdalmak között.Fejcsóváló dokik , leeső szívhang ,konzultáció, rohanás, toló fájások Vákuummal húzták ,haspréssel nyomták én meg igyekeztem bele adni mindent ....egyszer csak jött a más tudat állapot ,én úgy éreztem feladtam lesz ami lesz , de nem mert ekkor bújt ki.Ezt korábban olvatam hogy van ilyen pszichés rész de nem hittem benne,illetve ott teljesen másképp érzékeltem. Homályos lett minden ,olyan messzi ,és nem fájt a dolog ,olyan minden mindegy nem rajtam múlik többé ... és hiába voltam agyban erős ,ez eluralkodott rajtam .De ez a szervezet védekző rendszere volt a más tudat állapot ! Én vágyom a következőre ,mert úgy érzem annyival könnyebb lesz hogy már tudom mi után mi jön és hogy lehetne jobb.
2012. dec. 4. 23:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!