Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért akarják elfelejteni?

Miért akarják elfelejteni?

Figyelt kérdés
Hiába is próbálnám, nem tudom elképzelni, milyen lehet szülni, ugyan 9 órát vajúdtam, de mindkétszer császár lett a vége. Sokszor olvasom, hogy olyan megrázó volt a szülés, hogy legszívesebben kitörölné az emlékezetéből az anyuka, vagy esetleg pont a rossz élmény miatt nem vállal több babát. Én minden ismerősömtől azt hallom, hogy oké, hogy kegyetlen volt, de csak addig, amíg nem adták a kezükbe a babát, onnantól kezdve "elmúlt" a fájdalom, csak a baba "létezett". Tényleg van olyan szülés, amit legszívesebben elfelejtene az ember? Nekem az első császár elég kellemetlen volt, de a másodikat míg élek, nem feledem, gyönyörű emlék maradt, pedig nem volt egy könnyű menet az sem. Mi volt a legrosszabb a szülésben? Senkit nem akarok megbántani, de régóta foglalkoztat ez a kérdés.
2012. dec. 3. 09:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Rossz lehet a fájdalom, az esetleges megaláztatás, kiszolgáltatottság érzése, felelem az ismeretlentől, aggodalom a baba miatt.
2012. dec. 3. 09:56
 2/12 anonim ***** válasza:

Nekem speciel sürgősségi császárom volt. Annyit tudtunk,hogy él a baba, de nem igazán mozog. Életemben nem féltem annyira, mint abban a fél órában.

Egy éves már a gyerek, de nincs olyan hét,hogy ne jutna eszembe!

2012. dec. 3. 10:01
 3/12 anonim ***** válasza:
Én nagyon jó élményként éltem meg a szülést. Az első gondolatom az volt: " ennyi volt?" . 5 és fél óra alatt szültem.
2012. dec. 3. 10:02
 4/12 anonim ***** válasza:
65%
kétszer szültem hüvelyi úton elég nagy babákat, életem legklasszabb élménye volt, akár minden nap szülnék ha tehetném:))
2012. dec. 3. 10:21
 5/12 anonim ***** válasza:
Nekem borzalmas emlék maradt a szülés. 8 órát vajúdtam, brutális fájásaim voltak. 5 óra alatt kitágultam, nyomnom kellett, a baba feje már bennt volt a szülöcsatornában, de nem fért ki. 3 órán át tolofájásaim voltam, de nem nyomhattam, vártak a csodára. császár lett, de ekkor már az se volt biztos, hogy a babának nem lesz baja. Hetekig rémálmaim voltak utána, hol a kibirhatalan fájdalomról, hol arról, hogy beteg lett a baba. Ha tudtam volna, hogy ennyit szenvedünk az életbe nem szülök. Bárcsak elfelejthetném!
2012. dec. 3. 11:53
 6/12 anonim ***** válasza:

Hát ha valakinek elhúzódó szülése van, oxitocint kap, fájdalomcsillapítót nem, mindezt 8-12 órán át egybefüggő fájdalmakkal, félórás méhszáj tágítással, az azért nem egy kellemes emlék.

Nem mindenki szül meg pikk-pakk.

Vagy a kitolási szakasz húzódik el valamiért, pl. : köldökzsínór vagy rossz fejtartás vagy esetleg vákum.

Szerinted a felsoroltak közül melyikre emlékszik az ember nagyon szép emlékként?

Nem lehet általánosítani semmit, így a szüléseket sem.

2012. dec. 3. 13:24
 7/12 anonim ***** válasza:
Nekem hosszu vajudasom volt de mivel harmadik baba gyorsan megszultem.Aztan jott a rossz resze a lepeny nem jott vártak kaptam sok sok morfiumot addig ,mert a doki egy ikerszulest vezetett nem ert ra ram aztan vegre mutobe vittek 3 liter vert vesztettem a mutet alatt catetert kaptam elaltattak mert 4x probalkozas utan sem sikerult a spinal erzestelenites. Felebredtem szedultem vert akartak adni nem engedtem mert sok kovetkezmenye lehet alairtam nem kerek vert.Aztan lassan helyrejottem Mindenki azt mondta ilyen rossz szulest blabla es ennyit verezni.DE ennek ellenere a szulesem kedves emlek maradt szivesen emlekszem ra Nem haragszoma dokira sem hiszen az ikres kismaman is segiteni kellett hiszen o is nagy veszelyben volt.Szep emlek maradt es pozitiv a sok gond ellenere meg voltam elegedve mindennel es mindenkivbel hiszen megtettek mindent ertem amit lehetett.Kar egy kicsit mergesek voltak mert nem akartam ver elfogadni dehat en testem en dontok.
2012. dec. 3. 14:47
 8/12 anonim ***** válasza:
Én nem akarom elfelejteni.A 3. babám 9 hetes,2 óra alatt érkezett(az első és 2. is gyors volt,4 illetve 3 óra alatt jött).Fájt persze,nem is kicsit,de bőven kibírható volt.Mivel gátmetszésem se volt(és semmiféle sérülés)így pár órával utána már olyan volt,mintha nem is szültem volna.Hogy mi volt a legrosszabb?Amikor jöttek a tolófájások,és még picit várni-és vissza kellett tartani,egyik oldalról a másikra fordulni(hogy a baba jobban be tudjon forogni irányba)...ám én nagyon szerencsésnek tartom magam,mert a 3 gyerekekkel összesen(9 óra) nem volt olyan hosszú a vajúdás és szülés,mint másoknál 1 baba.
2012. dec. 3. 15:21
 9/12 A kérdező kommentje:
nekem is simának indult, vajúdtam 9 órát, nagyon vágytam rá, hogy simán szülessen meg, a mellettem lévő kismama viszont ordított a császárért. Sokszor elképzeltem milyen érzés lehet, persze nem tudom, hiszen nem élhettem át, csak a visszajelzéseket tudom. Némelyik válaszadónál összeszorult a gyomrom, hála Istennek, hogy nem lett baja a babáknak! Most már megértem, hogy miért akar valaki császárt szülés közben. :-( mindenkinek boldog babázást:-)
2012. dec. 3. 15:56
 10/12 anonim ***** válasza:
Baránőm édesanyja 35 évvel ezelőtt szült, annyira kegyetlen érzéssel távozott, h azt mondja, a mai napig elevenen él benne. 24 órát vajúdott, a fájások pedig percenként jöttek. Aztmondja, a mai napig nem akarja neki senki elhinni. Nem is vállalt 2. gyereket, csak az első után 10 évvel, azt mondja addigra tudta magát túltenni. Nem tudom, h miért nem sürgették meg, erről ő sem beszél. Nekem mondhatni könnyű szülésem volt az első babámmal, talán 5 órahossza volt kegyetlen a percenként 2 fájással, de nem mondom h nem vállalnék következőt. De gondolom azért, mert nem maradt meg bennem az a nagyon rossz élmény. Csak akinek volt ilyen, az el sem tudja képzelni, h miért nem akar vki 2. babát.
2012. dec. 3. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!