Anyukak, akinel a szules rendben zajlott es a baba is egeszseges volt, kapott az ujszulott a korhazi tartozkodas alatt valamilyen gyogyszert/ antibiotikumot?
Figyelt kérdés
2012. nov. 25. 18:26
11/17 anonim válasza:
Nem kérdeztem. Toxémiás voltam, vérszegény lettem, örültem, hogy egészséges lett a kislányom. Egyébként másnap mondta az osztályon a nővér, hogy kaptam antibiotikumot, mert ez előírás.
12/17 anonim válasza:
Én is kaptam infúzióban szülés alatt! Sőt, a terhesség utolsó heteiben is írt fel a dokim antibiotikumot minden vizsgálat nélkül.Napi 4! szemet kellett bevennem ekkor.Nálunk nem volt streptococcus vizsgálat.
(Miskolc)
13/17 anonim válasza:
Vajúdás alatt kaptam én is, mert már több mint 12 órája elfolyt a magzatvíz. Állítólag ilyenkor ez a protokoll.
14/17 anonim válasza:
Szia! Nálam rendben zajlott a szülés és én nem is kaptam antibiotikumot, de a babámnak adtak (vénásan) vagy 3-4 napig is, ha jól emlékszem (Debreceni Klinika). Azzal indokolták, hogy határérték feletti volt a kicsi vérében a CRP értéke (ne kérdezd, hogy ez mire utal: gyulladás, fertőzés...?:-)), ezt itt automatikusan nézik minden babánál és a csecsemős nővérek szerint van olyan, hogy a fél osztálynak adni kell az antibiotikumot (az újszülötteknek). Csak akkor engedtek haza, amikor normál tartományba esett a kicsi CRP-je! Az első babámat nem itt szültem, nála egyáltalán nem is néztek CRP-t és nem is volt antibiotikum sem, szóval valószínűleg intézményfüggő a gyakorlat...Egyébként szerencsére semmi negatív következménye nem lett ennek a korai antibiotikumozásnak (persze macerás volt a buksijába szúrt branüllel szoptatni, meg nem örültem a plusz pár nap kórháznak, de túléltük:-)).
15/17 anonim válasza:
Érdekes, ilyenről nem hallottam. Nálunk Sz.helyen van streptococcus szűrés, anélkül elvileg szülni se mehetsz, a vércsoport mellett ez a másik pappír ami kötelező ha mész a szülőszobára. Ha pozitív akkor ok, hogy adnak megelőzendő mondjuk egy tüdőgyulladást a babánál. Bár nálunk a 30.héten veszik le, igazán nem értem,hogy miért mivel elvileg a hátralévő kb.10 hétben is fertőzödhetsz. Én 2x szültem negatív streptococcus eredménnyel és a kötelező oltáson kívül semmit nem kapott a babám. Ez tuti,mert éjjel-nappal velem volt, és ha jött a doktornő vizsgálni én is ott voltam.
16/17 anonim válasza:
papír Bocs, gyorsan írtam,lehet mást is elírtam.
17/17 anonim válasza:
Sajnos kapott, biztos ami biztos alapon, fertőzésre utaló tünete nem volt, minden tenyésztés negatív mégis egy hétig adtak neki állítólag azért mert én sokat voltam kórházban. Hát eléggé nehezmênyeztem, hogy csak úgy mellékesen megemlítették utolag és semmi beleszolasom nem volt hogy a koraszülött babàmnak rögtön születése után adhatnak-e antibiotikumot. 29.heten befektettek toxemia miatt, 5 hetet töltöttem a szülészeten mire megszületett. Ezzel magyarázták. Hiába kaptam én is a kórházban két hétig, adták rögtön a fiamnak is. Szomorú hogy előbb kapott antibiotikumot mint anyatejet ráadásul igazából a "semmiért"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!