Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mely tünetek múlnak el a...

Mely tünetek múlnak el a szüléssel? Részletek lent.

Figyelt kérdés

Kedden fogok szülni 38+1 hetesen. Megindítják (az életkorom és a baba hirtelen rohamos növekedése és nagysága miatt), és ha nem jön, akkor császár.

Azt tudom, hogy a vizesedés nem szűnik meg az első egy-két hétben, sőt fokozódhat, de megszűnik-e a kézzsibbadás (állandó már, nem csak éjszakai), az, hogy nem tudok lehajolni a lábamig, hogy az eleje óta be van dugulva éjjel az orrom, hogy kényelmetlen a fekvés?

2012. nov. 25. 04:43
 1/4 anonim ***** válasza:

Sok minden függ a szüléstől.

A kézcsibbadás, orrdugulás valószínüleg elmúlik.

A többi meg ki tudja, lehet még sokkal rosszabb lesz.

Én természetesen szültem, és olyan gátmetszésem volt, hogy a kínok kínját éltem hetekig, sőt a szoptatástól annyira kisebesedtek a melleim, hogy iszonyúra fájt.

Én már vártam, hogy megszüljek, és fellélegezzek, de csak rosszabb lett minden. Egy császárról nem is beszélve, akkor örülsz majd, ha fel tudsz ülni, nemhogy a lábadat fogdosni.

A második szülésemnél nem volt gátmetszés, ott már jobb volt a helyzet, valamennyire fellélegeztem szülés után.

2012. nov. 25. 05:48
 2/4 anonim ***** válasza:
Nekem a vizesedés szülés után kb. 2 héttel szűnt meg teljesen, bár a nagyja gyorsabban lement, a kézzsibbadás pár nap alatt (úgy tudom, az is a vizesedéstől van). Orrdugulásom nem volt. Kényelmetlen fekvés... hát nekem császár volt, "kényelmetlen" volt minden egy darabig, bár nem is főleg a fekvés, hanem a felülés belőle - lehajolással szerintem szintén nem nagyon próbálkoztam akkoriban. De mire meggyógyult, természetesen ezek is újra mentek.
2012. nov. 25. 07:35
 3/4 anonim ***** válasza:
Nekem is 2 hét kellett a vizesedés elmúlásához, sőt durvább volt szülés után, mint előtte. Császárral szültem, nem volt vészes, 12 óra múlva az első felkelés volt gáz, de utána óráról órára jobb lett. Hajolni nem tudtam, csak guggolni sokáig, ha valami leesett, ne hagyd el magad, minél többet mozogsz (óvatosan) annál könnyebb. Én 1 ágyasban voltam első babával 12 óra után rooming in-ben és simán elláttam magunkat. A fekvés ha császáros leszel könnyebb lesz, de sokáig oldalra fordulva és inkább felnyomva magadat fogsz tudni felkelni.
2012. nov. 25. 11:44
 4/4 A kérdező kommentje:

Nohát: kedd helyett mindjárt hétfőn szültem.

Az orrdugulás elmúlt 1 éjszakát követően. A kézzsibbadás elmúlt, de mióta szoptatok, újult erővel, erőteljesebben, alkar felétől lefelé már-már fájdalmasig állandósult.

A vizesedés szépen múlik, pedig minden orvos 5-6 héttel kecsegtetett a foka láttán. Ehhez képest a lábvastagságom már csak a fele a múlt hetinek. (A kórházi dokik nagyon ki voltak kattanva, a szülészeten senkinek nem volt ilyen a lába, mint az enyém.... nem értem, hogy a terhesgondozómat és a védőnőmet miért nem érdekelte...)

2012. dec. 6. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!