Hogy telik egy atlagos nap a korhazba a babâval?
Mi csak 3 napot voltunk bent szerencsére, de utáltam. 4-en voltunk egy szobában, a másik 3 anyuka császáros volt, alig bírtak mozogni, én bírtam egyedül jönni-menni (nekem is nagyon fájt a gátsebem pedig).. ha sírtak a babák, meg-meg mozgattam őket a kis ágyukban, vagy odaadtam őket az anyukájuknak. Az enyémmel túl sok gond nem volt.. :) aludt... De nem jött meg a tejem, nagyon fájt a fejés, a szoptatás, véres, sebes volt a mellbimbóm.. a nővérek rám se hederítettek, egy volt amelyik segíteni akart, hogy hogy szopjon a gyerek. Kínomban sírtam, annyira fájt.. tej nem jött csak valami véres vizes lé a mellemből.. megszántak, hoztak tápszert a 2. napon...
Éjjel nem aludtunk csak olyan negyedórákat, félórákat, hol egyik baba sírt, hol a másik, hol a folyosóról vagy a többi szobából hallottuk másik babák sírását...
Szóval nálunk nem voltak a nővérek a nyakunkon. Este 7 kor vitték őket fürdeni... okoskodni nem próbáltak, de egy két jó szó jól esett volna.. Mindegy túl vagyunk rajta már rég... :)) Jó babavárást, könnyű szülést!
Szia!
Pécsett szültem.
Fürdetés délután volt, nem volt konkrét időpont, csak körülbelüli. Mindig szóltak, hogy ha felkel a kicsi akkor lehet vinni fürdetni. Először megmutatták hogy kell, másnap pedig már én fürdettem úgy, hogy ott volt a nővérke is. Mindenki nagyon kedves és segítőkész volt. Babák végig velünk voltak, de ha úgy gondoltad akkor bevihetted a nővérkékhez nem szóltak érte, sőt nekem fel is ajánlotta az egyik nővérke, mert látta, hogy kicsit ki vagyok. (aznap éjjel született a kislányom). 3 napot voltunk bent. Nekem soknak tűnt akkor, de így utólag belegondolva nem is volt olyan vészes. 4-en voltunk egy szobában, mindenki nagyon szimpatikus volt. Amiben tudtunk segítettünk egymásnak, de leginkább nekem meg egy másik anyukának a 2 másik anyuka, mert nekik már 2. illetve 3.-4. baba, nekünk pedig első. A nővérek nem voltak sokat a nyakunkon. Ha valami fontos dolog volt, csak akkor jöttek. Boldog babavárást és könnyű szülést.
2 hetes és 5 napos kislány anyukája
Bár, úgy lett volna, hogy a nyakunkra járnak a csecsemős nővérek! Még akkor se jöttek, ha kellett. Hiába szóltam, hogy kellene segítség a szoptatáshoz (nagy és lapos mellbimbó), de a kutya se szólt, hogy mit csináljak, egyedül, császáros sebbel szerencsétlenkedtem. Besárgult a baba, kék fény alá tették, 3 óránként kihozták, hogy 10-10 percet szopizzon a tök üres cicimből.
Érdekes módon az osztályos nővérek a rengeteg dolguk ellenére is kedvesek és aranyosak voltak.
Fürdetni este kilenckor, az esti váltás, pletyka és kávézás után vitték el őket. Reggel összekapkodták a babákat, akkor vizsgálta őket a gyerekorvos. 9 körül jött a nagyvizit a dokikkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!