Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy telik egy atlagos nap a...

Hogy telik egy atlagos nap a korhazba a babâval?

Figyelt kérdés
Arra gondolok,hogy mikor van fürdetes?vagy hogyan zajlik?a növerek sokat a nyakan vannak az embernek?probàlnak okoskodni?bocsi a sok kerdesert, de elsö babamat varom es szeretnek tisztaba lenni vele!38hkm:)
2012. nov. 23. 00:02
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem ez kórházfüggő.Nálunk mindig du 3-kor fürdették a babákat.Volt egy-két kedves nővérke,de elég sok okos is volt köztük.Semmit nem mondtak mit -hogyan kell csinálni tisztelet a kivételnek,elég sok bántást kaptam némelyiktől.Nekem is első baba addig életembe nem volt a kezembe egy csöppség sem azt sem tudtam melyik az eleje melyik a vége a gyereknek(kis túlzással).Szerintem azt hitték mident mindjárt tudni fogok.A babákat minden nap fürdés előtt vizsgálta meg a gyerekorvos semmit nem mondtak esetleg van-e valami baja vagy minden rendben,hízik,fogy stb.Szóval nekem egy rémálom volt a kórházban töltött 5 nap.Még így is azt mondták maradjak még egy napot ,mert ha nem kiszáradással fog visszakerülni a gyerekem a kórházba4A lányom azóta csak a védőnőnél látott orvost.Boldog babavárást,remélem neked jobb lesz a kórházban!
2012. nov. 23. 00:16
 2/31 anonim ***** válasza:
88%

Mi csak 3 napot voltunk bent szerencsére, de utáltam. 4-en voltunk egy szobában, a másik 3 anyuka császáros volt, alig bírtak mozogni, én bírtam egyedül jönni-menni (nekem is nagyon fájt a gátsebem pedig).. ha sírtak a babák, meg-meg mozgattam őket a kis ágyukban, vagy odaadtam őket az anyukájuknak. Az enyémmel túl sok gond nem volt.. :) aludt... De nem jött meg a tejem, nagyon fájt a fejés, a szoptatás, véres, sebes volt a mellbimbóm.. a nővérek rám se hederítettek, egy volt amelyik segíteni akart, hogy hogy szopjon a gyerek. Kínomban sírtam, annyira fájt.. tej nem jött csak valami véres vizes lé a mellemből.. megszántak, hoztak tápszert a 2. napon...

Éjjel nem aludtunk csak olyan negyedórákat, félórákat, hol egyik baba sírt, hol a másik, hol a folyosóról vagy a többi szobából hallottuk másik babák sírását...

Szóval nálunk nem voltak a nővérek a nyakunkon. Este 7 kor vitték őket fürdeni... okoskodni nem próbáltak, de egy két jó szó jól esett volna.. Mindegy túl vagyunk rajta már rég... :)) Jó babavárást, könnyű szülést!

2012. nov. 23. 00:52
 3/31 anonim ***** válasza:
90%
Én a kórházi fürdetésről megkérdeztem a védőnőt, szerintem lövése nincs hogy zajlik, azt mondta hogy ha nem én fürdetem, akkor meg lehet kérni és elviszik fürdeni a babát. Hát.. én még nem hallottam olyat hogy ott a kismama fürdetne.
2012. nov. 23. 02:56
 4/31 anonim ***** válasza:
90%
Én koraszülött rooming-inben voltam, ugyanaz mint a sima újszülött rooming-in, csak persze kisebb babákkal. Na ott mi fürdettünk.
2012. nov. 23. 07:00
 5/31 anonim ***** válasza:
90%

Szia!

Pécsett szültem.

Fürdetés délután volt, nem volt konkrét időpont, csak körülbelüli. Mindig szóltak, hogy ha felkel a kicsi akkor lehet vinni fürdetni. Először megmutatták hogy kell, másnap pedig már én fürdettem úgy, hogy ott volt a nővérke is. Mindenki nagyon kedves és segítőkész volt. Babák végig velünk voltak, de ha úgy gondoltad akkor bevihetted a nővérkékhez nem szóltak érte, sőt nekem fel is ajánlotta az egyik nővérke, mert látta, hogy kicsit ki vagyok. (aznap éjjel született a kislányom). 3 napot voltunk bent. Nekem soknak tűnt akkor, de így utólag belegondolva nem is volt olyan vészes. 4-en voltunk egy szobában, mindenki nagyon szimpatikus volt. Amiben tudtunk segítettünk egymásnak, de leginkább nekem meg egy másik anyukának a 2 másik anyuka, mert nekik már 2. illetve 3.-4. baba, nekünk pedig első. A nővérek nem voltak sokat a nyakunkon. Ha valami fontos dolog volt, csak akkor jöttek. Boldog babavárást és könnyű szülést.

2 hetes és 5 napos kislány anyukája

2012. nov. 23. 07:26
 6/31 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem egyszerűbb lenne, ha leírnád hol fogsz szülni, mert minden kórházban máshogy van. Ha a miskolci megyeiben szülnél esetleg, akkor szívesen leírom a részleteket, de akkor tuti, hogy nagyon fogod várni, hogy kiszabadulj onnan. (csak a félreértések elkerülése végett, csak és kizárólag a csecsemős nővérekkel van gond, mindenki más előtt le a kalappal)
2012. nov. 23. 10:28
 7/31 anonim ***** válasza:
86%

Bár, úgy lett volna, hogy a nyakunkra járnak a csecsemős nővérek! Még akkor se jöttek, ha kellett. Hiába szóltam, hogy kellene segítség a szoptatáshoz (nagy és lapos mellbimbó), de a kutya se szólt, hogy mit csináljak, egyedül, császáros sebbel szerencsétlenkedtem. Besárgult a baba, kék fény alá tették, 3 óránként kihozták, hogy 10-10 percet szopizzon a tök üres cicimből.

Érdekes módon az osztályos nővérek a rengeteg dolguk ellenére is kedvesek és aranyosak voltak.

Fürdetni este kilenckor, az esti váltás, pletyka és kávézás után vitték el őket. Reggel összekapkodták a babákat, akkor vizsgálta őket a gyerekorvos. 9 körül jött a nagyvizit a dokikkal.

2012. nov. 23. 10:34
 8/31 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen köszönöm a valaszokat!:)Aza helyzet hogy Németorszagban szülök,nem tudom hogy itt hogy megy!Magyar orszagon a fürdeteshez nektek kell bevinni a cuccokat?
2012. nov. 23. 12:04
 9/31 anonim ***** válasza:
86%
1 vagyok.Fürdető volt a kórházba.Viszont pelust,betétet meg ilyeneket mindent vinni kellett magunknak.
2012. nov. 23. 12:11
 10/31 anonim ***** válasza:
14%
Magyarországon hidd már el, hogy minden kórházban máshogy van. Pl. ahol én szültem ott nem is mehettünk oda ahol fürdetnek. Most ez neked mennyiben segít?
2012. nov. 23. 12:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!