Akkor most hogy is van ez a kitolás? Mennyi ideig tart?
A tolófájások csak 15-30 percig tartanak, ekkor születik meg a magzat.
Az előtte lévő fájási időszak akár 24 órán keresztül is tarthat.
Olyan nagyon ritkán van, hogy valakinek 45 percnél tovább tart a tolófájása, akkor már a magzat is veszélyben van.
én nem tudom... ott akkor nincs idóérzéke az embernek... nekem az első hosszabb volt egy kicsit, de nem tudom 1-1 fájás meddig tartott... ott kb 6 tolófájás volt (1 fájás alatt 2-3x lehet nyomni), a 2.-nál szerintem 3 toló... (az első sztem 20-30 perc, a 2. 10-15, gátvédelemmel)
bármilyen meglepő, az nem fáj úgy...baromira kellemetlen, szétszakadó érzés, de a vajúdás sokkal rosszabb... főleg a végén az ún. átmeneti szakasz.
Kinél mennyi, de általában nem 2-3 perc, az is biztos. Nálunk ha jól emlékszem, 3. tolóra lett meg a baba. Ez mondjuk olyan 10 percet jelent.
Én nem azt éreztem, hogy kakilni kell, hanem, hogy "úristen, ez a gyerek mindjárt kirobban" :)
Én még nem szültem,első babámat várom,de az egyik ismerősöm kb 1 hónapja szülte meg az első babáját,és neki 10 perc volt a kitolás,nyomott vagy 5-öt és készen is volt :)
Remélem nekem is ilyen rövid lesz,én nem akarok gátvédelmet.
Ja és egyébként édesanyámnak rá kellett segíteni ha jól emlékszem a tesómnál a kinyomást,ezért belekönyökölt az orvos a hasába,és nem lett semmi baja sem anyának sem a tesómnak,jól voltak a szülés után mind a ketten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!