Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki gátvédelemmel szült?

Aki gátvédelemmel szült?

Figyelt kérdés

8 hónapja szültem természetes úton gátmetszéssel. Nem volt nagy sebem, de rohadtul szenvedtem utána.Begyulladt stb..Beszélgettem egy ismerősömmel és mondta, hogy ő gátvédelemmel szült és milyen szuper volt utána meg tradada..

Szóval aki így szült annak mit kellett másképp csinálni nyomásokkor?Nehezebb volt maga a kitolás?

(második baba miatt kérdezem, a jövőre nézve ;) )

2012. nov. 20. 22:25
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Én gátvédelemmel szültem.

Ilyenkor a kitolás kicsit hosszabb,több,kisebbet kell nyomni.

A szülésznő rengeteg segített,és tényleg nem volt utána gondom.

2012. nov. 20. 22:27
 2/9 anonim ***** válasza:
A gátvédelemnél az a rossz, h a tolónyomásoknál (szülésznői instrukcióra) el kell lihegni/pihegeni/sóhajtani 1-1 nyomást; tudod, úgy h már majdnem tényleg bekakálsz, de még próbáld visszatartani.....(bocsi a kifejezésért)
2012. nov. 20. 22:34
 3/9 A kérdező kommentje:
Jajj, pedig az a legnehezebb része :/ Babának nem lehet baja emiatt igaz?
2012. nov. 20. 22:39
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem , dehogy is árt, annyi h kicsit le van fékezve a kijövetele, de ez pár másodperces "késés" csak, míg a szülésznő masszírozza még a gátat, h ki tudjon "siklani" a baba :)
2012. nov. 20. 22:43
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem a 3 gyerekből 2 (sikeres)gátvédelemmel született(se kívül,se belül nem sérültem).Maximálisan követni kell a szülésznő utasításait.Annyiból nehezebb kicsit,hogy amikor azt mondja,hogy ne nyomd,akkor abba kell hagyni,még akkor is,ha úgy érzed muszáj nyomi.Ilyenkor(amikor szól) el kell sóhajtani-lihegni a fájást.Nekem az segített,hogy közben mondta,hogy mit lát,illetve az én kezemet is odatette,hogy megfogjam a kis fejét,és tudjam,hol is tartunk.A kitolási idő se volt hosszú,az első gátvédelmes szülésnél 20 perc(a 3. fájásnál volt kint a feje),a 2.-nál 15 perc(az 1. fájásnál kint volt a feje).Szerencsére én tágabb se lettem(a férjem elmondása szerint).2 fiú+7 hetes kislány anyukája
2012. nov. 20. 23:11
 6/9 A kérdező kommentje:

Nekem viszonylag gyors szülésem volt. A húzósabb fájások a kórházban kezdődtek.Innentől számolom.Kb.2-2 és fél óra volt az egész.Maga a kitolási szakasz 10 perc! Az orvosom automatikusan vágott (még most is benne van a fejemben az olló hangja wááá :/ ). Arra emlékszem, hogy rohadt nehéz volt a vége és elképzelésem sincs, hogy hogy lehet azokat az "agresszív" tolófájásokat ellihegni..

Köszi csajok, hogy leírtátok a tapasztalataitokat. Kicsit okosabb lettem ezzel kapcsolatban. Továbbra is kitartok a mellett, hogy a tesót majd gátvédelemmel szeretném szülni.Remélem sikerül majd ezt megvalósítanom.Bár lehet, hogy erre a mi városunkban nincs is lehetőség.(Miskolc)

2012. nov. 21. 13:31
 7/9 anonim ***** válasza:

Nálam is volt gátvédelem és tök jó volt közvetlen a szülés után ülni az ágy szélén és lógatni a lábam unalmamban, míg a többi édesanya menni alig bírt.

Amúgy nem nagyon emlékszem mennyi idő volt, de én nagyon sebesen szültem, pár perc volt és nem nagyon voltam magamnál a sokktól, de így is sikerült.

2012. nov. 21. 14:37
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kell irányítani azt a szülést sem. A természet képes erre... A lényeg, hogy az orvosok ne siettessék a szülést oxitocinnal vagy hasra gyakorolt nyomással.
2012. nov. 25. 09:52
 9/9 A kérdező kommentje:
Húú nekem pedig belekönyökölt a dokim a hasamba...
2012. nov. 25. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!