Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ciki így utólag rákérdeznem?

Ciki így utólag rákérdeznem?

Figyelt kérdés

6 napja szültem egy kedves lelkes fiatal velem egykorú

26 éves dokinál.,nagyon szimpatikus lett, odatette magát ezer százalékban., pedig csak ő ügyelt mikor szültem és 2 napig ott volt velem , mert addig húzódott a szülésem és még az osztályon is rám nézett,meg a varratszedésre is csak miattam jött be.

távozáskor adtam neki egy üveg jó minőségű bort és egy nagy doboz bonbont.

így utólag gondoltam hogy megkérdezhettem volna hogy

ha bármi bajom van fordulhatok-e hozzá?..

2dik babám, nem lesz több gyerek,de például szeretnék hozzá vissza menni kontrollra,meg beszélni valamilyen fogamzásgátló méhen belüli eszközről,

szóval hogy magánrendelésre mehetnék-e hozzá ha van neki itt egyáltalán--

a baba 6 hetes korában megyek a klinikára legközelebb,esetleg keressem fel nem ciki?

lehet meg sem ismerne nem tudom..

adnátok tanácsot?

telefonon meg még cikibbnek érezném..

2012. nov. 20. 16:33
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Rezidensnek nem lehet magánrendelése, csak ha letette a szakvizsgát, tehát a kórházban tudod megkeresni.
2012. nov. 20. 19:56
 22/29 anonim ***** válasza:
94%

Milyen undorító, hogy egyesek lehordják azért a kérdezőt, mert nem vitt pénzt és biztatják, hogy mindenképp adjon!

Hogy vártok így egyenlő bánásmódot, ha ti magatok semmit nem tesztek a paraszolvencia ellen??

1 hét múlva szülök, senki nem fog egy fillért sem kapni, mint ahogy egész életemben nem adtam még orvosnak pénzt (kivéve persze magánorvos, mint pl. a fogorvos, de ez más dolog).

2012. nov. 20. 22:42
 23/29 anonim ***** válasza:

Pedig ügyeletes dokinak nem adnék pénzt,a hülye társadalom alakítja hogy "szinte kötelező" aztán meg sír ha anélkül már el sem látnák.

Én megkeresném ,hogy ugyan nem Ő volt a fogadott orvosom ,de annyira meg voltam elégedve vele hogy járnék hozzá magán rendelésre.

Ennyire egyszerű,nem kell körítés,tények és kész.

2012. nov. 20. 22:43
 24/29 A kérdező kommentje:

sziasztok

köszi a sok választ,

itt irta az egyik válaszoló hogy rezidensnek nincs magánrendelése,

de üsse kutya ha nem hamarébb karácsony előtt lesz esedékes a baba vizsgálata,egy épületben lesz, megkeresem a dokit ha dolgozik,és rákérdezek ezügyben

szerintem igyis úgyis örülni fog nekem, nagyon lelkes volt,és teljesen megvoltam elégedve vele.

na köszi szépen csajok :)

2012. nov. 21. 09:10
 25/29 anonim ***** válasza:
84%

A 22. válaszolóval értek egyet. Undorító egy világot élünk! Bele akarjátok magyarázni a kérdezőbe, hogy szégyenletes dolgot csinált csak mert nem adott pénzt az orvosnak? Ennyi erővel, ha elmentek pl gyógyszertárba és kikéritek a gyógyszerés tanácsát, hogy melyik gyógyszert vegyétek meg, akkor neki is dobjátok már x ezret, mert segített. Az az orvos dolga, hogy világra segítse a gyereket és ezért nem kell neki plusz pénzt adni. Arra ott van a fizetése és nem a beteg hibája, ha a fizetés nem elég neki! Azt a pénzt költse inkább a gyerekére!! Sokszor olvasom itt,hogy 50 de akár 80 ezreket adnak a dokinak. Hát nem tudom...én inkább abból a gyerekemet látnám el, átlag magyarnak nincs nagyon ennyi felesleges pénze. Utána meg sokszor nyögnek, hogy a gyereknek meg legyen minden és ezt tényleg a betegek generálják.

Nyugodtan le lehet pontozni, amiért így gondolom!

2012. nov. 21. 16:35
 26/29 anonim ***** válasza:
47%
Hát...a 22 - es válaszoló most még nagy arccal van, de ha egy hét múlva szül, és kifog egy nem éppen lelkes ügyeletes doki+ szülésznő párosítást, és élete egyik legnehezebb helyzetében nem úgy bánnak vele, ahogy szertené, akkor már nem lesz ilyen magabiztos.
2012. nov. 21. 16:40
 27/29 anonim ***** válasza:
20%
Tudod mit? A pénzzel kitömött doki is lehet bunkó! És az is lehet rendes,aki nem kap egy fillért se. Én soha egy orvosnak se adtam pénzt azért, mert a munkáját végezte és soha egy se bánt velem megalázóan vagy lekezelően, ennyit erről! Nehogy már a pénz függvénye legyen, hogy az emberrel emberként bánjanak.
2012. nov. 21. 17:46
 28/29 anonim ***** válasza:
20%

Nem feltétlenül a megalázásról, vagy lekezelésről van szó, inkább arról, hogy egy ügyeletes dokinak nem lesz "türelme" kivárni, hogy természetes úton, a saját medrében történjenek az események, sokkal valószínűbb, hogy a császárhoz nyúl, mintsem különféle alternatív, vagy egyéb módokon megpróbáljon harcolni a természetes szülésért.

Márpedig nem mindegy a lábadozás szempontjából, hogy melyik módon történt a szülés.

2012. nov. 21. 20:01
 29/29 porcukormókus ***** válasza:

Dehogy ciki, hogy nem adtál pénzt! Könyörgöm, ezért szülnek az emberek ügyeletes dokinál!

2x szültem, mindkétszer ügyeletesnél. Egyiknél sem volt semmi gond, hagytak vajúdni, nem sietettek semmit, császár szóba se került, sőt a másodiknál a gátmetszést is megúsztam (halleluja!).

Ha mégis szeretnél adni neki valamennyit, hidd el, örülni fog a kontrollkor is ugyanúgy.

2012. nov. 21. 21:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!