Három vagy annál több gyermekes anyukák! Melyik szülésetek volt a legnehezebb, időben fájdalom terén? 35hkm
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Ezt is én tettem fel de igazán nem kaptam még választ arra ami nekem fontos lenne (hasonló cipőben jártaktól),nos itt most hátha.. :)
Az első volt a "leghosszabb", az 3 óra volt. 5 perces fájásokra keltem, mentünk, szültünk. Nem volt olyan nagyon vészes. 40+4-re született. Jóslóim nem voltak.
A második indított volt burokrepesztéssel, az 2,5 óra volt, de az fájt a legjobban. Nagyon szenvedtem, halálfélelmem volt, sokkal erősebb és intenzívebb volt. 39+0-nál indítottak, 4,5 kiló volt a gyerek. :)
A 3. szülés előtt már 2 héttel elég komolyan jóslóztam, ilyen eddig nem volt. Folyamatos fájásaim voltak, csak rendszertelenek. 10-7-5 percesek 2 héten keresztül, de nem volt fájdalmas, inkább csak keményedtem. Egyszer csak hajnalban felébredtem, hogy ez most már fáj és nem csak a szokásos keményedés, irány a kórház, mert megint egyből 5 perces lett, 45 perc múlva megszületett a lányom. Ez volt a legkönnyebb szülésem, gyakorlatilag mire felfogtam hogy szülök már vége is volt. Mindenkinek ilyet kívánok!
Egy 6 és egy 3 éves kisfiú és egy 13 napos kislány anyukája :)
Köszönöm nektek,hogy ilyen részletesen irtatok életetek legszebb időszakairól. :) Nagyon jó lenne ha nekem is egy viszonylag gyors és könnyebb szülésem lenne . Az első a "kisfiam " (18 éves :)) 12 óra alatt született meg ,de tiz percesekkel indult azután a felétől durvult be a helyzet . Nagyon nem volt könnyű emlékszem két két perces fájás között aludtam is ,annyira kifáradtam ,és vele még a méhszájamat is varrni kellet .Ő 3,80 dkg és 54 cm-el született .
A második a nagyobbik lánykám (16-éves )10 óra volt ,de durvább erőteljesebb fájásokkal ,viszont nem akartam tágulni burkot is repesztettek ,és 4 kg 10 dkg -mal és 59 cm -el született meg igen nehezen .Már túlhordás miatt úgy volt ,hogy császároznak meg ,hogy nagy is a baba (inditották is de semmi )de elötte lévő nap beindult a szülés . Egyébként sztem is tán ez volt a legnehezebb . A harmadik a kisebbik lánykám (9-éves),6-órán át tartott ,de rögtön öt percesekkel indult és az utolsó két óra volt "a nem birom tovább" .Rövidebb volt időben fájdalomban tán még erősebb de igy ,hogy a kinzó fél percesek lerövidültek azt mondhatom azért könnyebb volt mint a második . Ő 3900g -mal született és 57 cm-mel . Mindhárommal kellett vágni mert nem tudtak kibújni gátvédelemmel ,pedig a harmadiknál már nagyon azon voltak .A másik félelmem ,hogy nehezen tágulok ,a kinzó fájdalmak közepette is van ,hogy közlik zárt a méhszáj és akkor az egy óra is rengeteg . de ha igy rövidült az idő azért folyamatosan akkor remélem bizhatok benne ,hogy a negyedik babám tán pár óra alatt megszületik ,és a "nem birom tovább "érzés is rövidülni fog .
Kisfiam lesz végsőre ,akit már tényleg nagyon várok ,csak még minimum két hétig maradjon bent .
A lányokat túlhordtam egy egy héttel , a fiam a 38 -ik hét után született meg . Kiváncsi leszek nála ,hogy lesz mert tegnap olyan szintű jóslóim voltak ,hogy már görnyedtem . Jól megszenvedem igy előre és remélem azután segiteni fognak ezek a görcsölgetések az éles helyzetben . :)
Utolsó 4
Most olvastam el újra és látom 13 napos a lánykád .:))
Akkor nagyon friss az élmény .
Gratulálok neked hozzá /hozzájuk .
11-es vagyok, köszönöm! :)
Igen, pont ma 2 hetes. :)
Ezért is mertem leírni, hogy mindenkinek ilyen szép és gyors szülést kívánok, mert még friss élményként is csak jót tudok erről írni, az idő meg még biztos ezen is szépít.
A második szülésem volt a legrosszabb és rettegtem ettől. De most akár holnap vállalnám a következőt. :)
Neked nagyon gratulálok a 4. babához, majd jelentkezz mindenképp szülés után! :)
u.i.: az én lányom is 3900 grammal és 57 centivel született. :)
"mamatens"készülék?? Sosem hallottam még róla ...
Köszönöm a válaszodat :)
Miért nem szülhetsz eddával ha te úgy szeretnél?
Neked is a vége a kitolási szakasz elötti rész a "borzalom "? :)
De jó akkor egy azon paraméterekkel sikerültek a lánykáink :))
Jó lenne ha igy is szülnék ahogyan te . :)
Szia! en is gratulalok, nekem 3 gyerekem van es a 4. diket varom szinten, 35 hetes vagyok :)
Az elso lanyom 10 eves, 8 ora durva vajudas utan csaszaroztak, a 2. lanyom 7 eves, o volt a legkonnyebb, folyamatosan erosodtek a fajasok de viszonylag gyorsan meglett, 3-4 ora alatt, a 3. lanyom pedig 18 honapos, es o votl a legnehezebb, 5 kiloval szuletett, tulhordtam, szakadtam, borzaszto volt de megerte, hala Istennek. Vele kb 5 orat vajudtam de sokkal durvabb volt mint az elobbi 2.
Konnyu szulest es egeszseges babat kivanok!!
Köszönöm,hogy ilyen részletesen leirtad a saját érzéseidet a szüléssel kapcsolatban .Bizony nem jó dolog rettegni ,és talán + rátehet a fájdalomra .De leginkább az ,hogy mki mosolyogva mondja ,hogy még 1 ra vagy akár kettő mikor úgy érzem ,hogy egy percnél tovább sem birom már.. :)
Ez nem túl kellemes része .
A vége az valami álom tényleg egy csoda ,csak odáig eljutni ,hát nem kis feladat csajok . :)) Jó ezt kibeszélni kicsit ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!