Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Három vagy annál több gyermeke...

Három vagy annál több gyermekes anyukák! Melyik szülésetek volt a legnehezebb, időben fájdalom terén? 35hkm

Figyelt kérdés

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

Ezt is én tettem fel de igazán nem kaptam még választ arra ami nekem fontos lenne (hasonló cipőben jártaktól),nos itt most hátha.. :)

2012. nov. 17. 14:11
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:

Az első volt a "leghosszabb", az 3 óra volt. 5 perces fájásokra keltem, mentünk, szültünk. Nem volt olyan nagyon vészes. 40+4-re született. Jóslóim nem voltak.

A második indított volt burokrepesztéssel, az 2,5 óra volt, de az fájt a legjobban. Nagyon szenvedtem, halálfélelmem volt, sokkal erősebb és intenzívebb volt. 39+0-nál indítottak, 4,5 kiló volt a gyerek. :)

A 3. szülés előtt már 2 héttel elég komolyan jóslóztam, ilyen eddig nem volt. Folyamatos fájásaim voltak, csak rendszertelenek. 10-7-5 percesek 2 héten keresztül, de nem volt fájdalmas, inkább csak keményedtem. Egyszer csak hajnalban felébredtem, hogy ez most már fáj és nem csak a szokásos keményedés, irány a kórház, mert megint egyből 5 perces lett, 45 perc múlva megszületett a lányom. Ez volt a legkönnyebb szülésem, gyakorlatilag mire felfogtam hogy szülök már vége is volt. Mindenkinek ilyet kívánok!

Egy 6 és egy 3 éves kisfiú és egy 13 napos kislány anyukája :)

2012. nov. 17. 21:51
 12/60 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek,hogy ilyen részletesen irtatok életetek legszebb időszakairól. :) Nagyon jó lenne ha nekem is egy viszonylag gyors és könnyebb szülésem lenne . Az első a "kisfiam " (18 éves :)) 12 óra alatt született meg ,de tiz percesekkel indult azután a felétől durvult be a helyzet . Nagyon nem volt könnyű emlékszem két két perces fájás között aludtam is ,annyira kifáradtam ,és vele még a méhszájamat is varrni kellet .Ő 3,80 dkg és 54 cm-el született .

A második a nagyobbik lánykám (16-éves )10 óra volt ,de durvább erőteljesebb fájásokkal ,viszont nem akartam tágulni burkot is repesztettek ,és 4 kg 10 dkg -mal és 59 cm -el született meg igen nehezen .Már túlhordás miatt úgy volt ,hogy császároznak meg ,hogy nagy is a baba (inditották is de semmi )de elötte lévő nap beindult a szülés . Egyébként sztem is tán ez volt a legnehezebb . A harmadik a kisebbik lánykám (9-éves),6-órán át tartott ,de rögtön öt percesekkel indult és az utolsó két óra volt "a nem birom tovább" .Rövidebb volt időben fájdalomban tán még erősebb de igy ,hogy a kinzó fél percesek lerövidültek azt mondhatom azért könnyebb volt mint a második . Ő 3900g -mal született és 57 cm-mel . Mindhárommal kellett vágni mert nem tudtak kibújni gátvédelemmel ,pedig a harmadiknál már nagyon azon voltak .A másik félelmem ,hogy nehezen tágulok ,a kinzó fájdalmak közepette is van ,hogy közlik zárt a méhszáj és akkor az egy óra is rengeteg . de ha igy rövidült az idő azért folyamatosan akkor remélem bizhatok benne ,hogy a negyedik babám tán pár óra alatt megszületik ,és a "nem birom tovább "érzés is rövidülni fog .

Kisfiam lesz végsőre ,akit már tényleg nagyon várok ,csak még minimum két hétig maradjon bent .

A lányokat túlhordtam egy egy héttel , a fiam a 38 -ik hét után született meg . Kiváncsi leszek nála ,hogy lesz mert tegnap olyan szintű jóslóim voltak ,hogy már görnyedtem . Jól megszenvedem igy előre és remélem azután segiteni fognak ezek a görcsölgetések az éles helyzetben . :)

2012. nov. 17. 23:03
 13/60 A kérdező kommentje:

Utolsó 4

Most olvastam el újra és látom 13 napos a lánykád .:))

Akkor nagyon friss az élmény .

Gratulálok neked hozzá /hozzájuk .

2012. nov. 17. 23:06
 14/60 szsuzs ***** válasza:
én a 3-at várom, és nagyon be vagyok parázva... az első előtt a boldog bizonytalanság, a szülés (lehet hogy kívülről nem tünt annak, de majd belehaltam... olyan halálfélelmem volt, hogy nem értettem emberek hogy szülnek ilyen élmény után még 1x) a 2.-nál eldöntöttem, hogy csakis érzéstelenítéssel... kibéreltem egy mamatens készüléket, nagyon sokat segített, a végén volt 3-4 durva fájás, meg 3 toló és kint volt a gyerek, sajnos-az én szemszögemből-nem volt idő eda-ra... most a 3.-at várom, rettenetesen félek, de nagyon eda-t szeretnék....(az első 2 burokrepedéssel indult, onnantól kb 12 óra múlva indultak a fájások, az első onnantól 6 óra, a2. 2,5 óra alatt lett meg)
2012. nov. 18. 08:57
 15/60 anonim ***** válasza:

11-es vagyok, köszönöm! :)

Igen, pont ma 2 hetes. :)

Ezért is mertem leírni, hogy mindenkinek ilyen szép és gyors szülést kívánok, mert még friss élményként is csak jót tudok erről írni, az idő meg még biztos ezen is szépít.

A második szülésem volt a legrosszabb és rettegtem ettől. De most akár holnap vállalnám a következőt. :)

Neked nagyon gratulálok a 4. babához, majd jelentkezz mindenképp szülés után! :)

u.i.: az én lányom is 3900 grammal és 57 centivel született. :)

2012. nov. 18. 10:00
 16/60 A kérdező kommentje:

"mamatens"készülék?? Sosem hallottam még róla ...

Köszönöm a válaszodat :)

Miért nem szülhetsz eddával ha te úgy szeretnél?

Neked is a vége a kitolási szakasz elötti rész a "borzalom "? :)

2012. nov. 18. 17:26
 17/60 A kérdező kommentje:

De jó akkor egy azon paraméterekkel sikerültek a lánykáink :))

Jó lenne ha igy is szülnék ahogyan te . :)

2012. nov. 18. 17:27
 18/60 assya ***** válasza:

Szia! en is gratulalok, nekem 3 gyerekem van es a 4. diket varom szinten, 35 hetes vagyok :)

Az elso lanyom 10 eves, 8 ora durva vajudas utan csaszaroztak, a 2. lanyom 7 eves, o volt a legkonnyebb, folyamatosan erosodtek a fajasok de viszonylag gyorsan meglett, 3-4 ora alatt, a 3. lanyom pedig 18 honapos, es o votl a legnehezebb, 5 kiloval szuletett, tulhordtam, szakadtam, borzaszto volt de megerte, hala Istennek. Vele kb 5 orat vajudtam de sokkal durvabb volt mint az elobbi 2.

Konnyu szulest es egeszseges babat kivanok!!

2012. nov. 18. 17:36
 19/60 szsuzs ***** válasza:
A mamatenset Magyarországon nem nagyon ismerik, de Angliában a szülések 80!%-a ennek segítségével zajlik!4 kis tappancs a hátadra, finom rezgő masszírozó mozgás, és a fájdalom nagyon sokáig nem érezhető. Ha gondolod, pont mondta egy ismerősöm, hogy neki van egy eladó...komolyan szuperjó volt. Ha kikapcsoltam, fájt, ha nem, rezgett a hátam fájdalom nélkül. csak mikor eléggé lentre került a baba, akkor nem hatott már. És igen, a vége a legdurvább... vagyis a borzalom:) egy ismerős anyuka azt mondta, 30-ig számol, aztán 2 perc szünet, én 120-ig számoltam és levegőt venni sem volt időm...És bki megkövezhet, én azt a végső fájdalmat nem szeretném újra átélni... és bár már 2x szültem, és vhogy tudom ésszel, hogy a kitolás egy baromi kellemetlen feszítő érzés, ami nem úgy fájt, akkor is félek. Szerintem egyébként 2-3 szülés nem rutin...tény, hogy van tapasztalatod, de annyira máshogy is történhetnek a dolgok, hogy az minden, csak nem rutin. A kórházban, ahol én szültem nagyon természetesség pártiak, először nem akartak semmit adni, másodszor eleve ezért készültem a mamatenssel, de úgy mentem be, hogy EDA, viszont olyan sokáig elnyomta a készülék a fájdalmat, hogy mire éreztem, hogy fáj, nem volt idő bekötni 2 tasak infúzió után az érzéstelenítést. Most viszont ott tartok, hogy elmegyek egy másik kórházba, ahol nem kell az asztalt verni érte...csak be vagyok tojva, hogy mi van ha nem vízcsorgással indul... az első 2-nél a kórház kb 5 perc kocsival, most 2 körház játszik még nálam, de az kb 20-25 perc, ha nincs dugó...(és persze benne van, hogy hol lesznek vajon a gyerekeim, mikor kezdődik...) de most találkoztam egy anyukával, aki szintén a 3.-nál pánikolt be és rettegte végig a terhességet. Az a baj, hogy erre mki csak legyint, a szülés utáni depresszióval foglalkoznak rengeteget, de ez sem elhanyagolható... külföldön ennek is van kutatómunka háttere már... Az a baj, hogy nálunk amikor szül az anyuka, igazából fizikálisan ellátnak, az hogy te ezt hogyan éled meg, senkit nem érdekel... van egy egészséges mama, egy egészséges baba, és kész....
2012. nov. 19. 08:52
 20/60 A kérdező kommentje:

Köszönöm,hogy ilyen részletesen leirtad a saját érzéseidet a szüléssel kapcsolatban .Bizony nem jó dolog rettegni ,és talán + rátehet a fájdalomra .De leginkább az ,hogy mki mosolyogva mondja ,hogy még 1 ra vagy akár kettő mikor úgy érzem ,hogy egy percnél tovább sem birom már.. :)

Ez nem túl kellemes része .

A vége az valami álom tényleg egy csoda ,csak odáig eljutni ,hát nem kis feladat csajok . :)) Jó ezt kibeszélni kicsit ...

2012. nov. 19. 20:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!