Miért van az hogy egy szülés nem akar beindulni, még a 42 hét után sem és úgy kell elindítani?
Az én orvosom (terhes patológia osztályvezetője, van tapasztalata a problémás terhességekkel) nem engedi a kismamáit a 41. hétbe, mert sokkal több a kockázat és a komplikáció. 40+6-on indított, előtte uh és nst volt, de zárt volt a méhszájam, amnioszkópia szóba sem került. 41. héttől emelkedik a babával kapcsolatos komplikációk mértéke, ezért indítanak, mert nem merik bevállalni a kockázatot. Szerintem az orvosoknak ebben nagyobb tapasztalatuk és szakmai tudásuk van, sajnos biztosan találkoznak sajnálatos kimenetelű terminustúllépéssel vagy túlhordással. Pár hete volt itt fent is egy tanulmány erről a PTE állásfoglalása ebben a kérdésben.
Hát nekem sem jött be, hogy szeretek terhesnek lenni: 40 fokban, június végén már nagyon szültem volna: vizes voltam és +23 kg-val már rég azt szerettem volna, ha a kisfiam kint rugdos :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!