Ha a szülés normális ütemben zajlik, miért kell burkot repeszteni? Nem jó ha a baba feje szakítja fel? Nem rossz neki "szárazon"?
10-es, teljesen egyetértek, és szerintem más is. Viszont nem lehet befolyásolni ha a dokik úgy határoznak hogy márpedig repesztenek, egy laikus nem tudja eldönteni hogy most muszáj vagy nem.
A gátmetszést én akkor hasznosnak vélem, ha nem tud haladni baba, szerintem jobb neki ha gyorsan kijön.
én mér 2x szültem, de én is most tudtam meg miért...
a legfőbb ok az, hogy ha nem reped meg, megvan az esély, hogy letépi a méhlepényt, és ugye a baba míg nem vesz levegőt, azon keresztül kapja az oxigént...
Tisztelt eszterke4 !
Az általad leírtakkal nem igazán értek egyet.
Gyakorló apaként mindkét gyermekem születésénél jelen voltam,és olyanról még nem hallottam hogy evés ivás mozgás,wc használat tiltása,a kismamának a mozgást kifejezetten tanácsolják sőt a lépcsőzést lefelé.A borotválás az higiéniai okokból történik, és a beöntéssel kapcsolatban mivel szüléskor ugyan azt a nyomást végzed csak sokkal erősebben mint wc használatakor.Gondolj bele ha szülés közben intenzíven elkezded székletet üríteni,elég kellemetlen lehet a kismamának.Az első lányomnál repesztettek burkot és sokkal gyorsabb a szülés 3 óra alatt le lett zavarva,a másodiknál nem repesztettek 6 órába telt.Szerintem repesztéssel és oxitocin adásával az anya fájdalma növekszik, de a szülés ideje le rövidül.Ne a tankönyvet vedd alapul, hanem az élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!