Ma azt hallottam, hogy mostanában 10-ből 8-at császároznak, mert a kórház kap valami pénzt utána. Igaz ez?
Nem hallottam róla.
Úgytudom, hogy a császárhoz nyomós indok kell.
én úgy tudom, 30% körül van ez az arány, tehát 10-ből 3;
mondjuk az is nagyon sok
Nem a császár után kap több pénzt (mi az, jutifalat???), hanem maga a műtét mint olyan többe kerül, mint egy "mezei" szülés.
Hát ez a 10-ből 8... Kitől hallottad ezt az okosságot?
Jutatásról:
"a császármetszést választó orvosokat egy másik tényező is motiválhatja: az OEP jóval többet fizet a műtétek után a kórházaknak, mint egy természetes szülésért. Ezt megerősítették az OEP-nél is. Egy császármetszés után 190 ezer forint jár, a sima szülésért pedig mindössze 91 ezer forint. A különbség oka - közölték az OEP-nél -, hogy míg a természetes szülésnél az anya végzi el a feladat oroszlánrészét, a császármetszés - bár gyorsabb - az egyik legnagyobb hasi műtét: többen végzik, sokszor van szükség altatásra, és az utókezelés is jelentős."...sokatmondó:(
Az arány ugyan nem 80 százalék, de negyvenen felül van(a WHO szerint 10 százalék körül lenne indokolt...):(, azért nem írok pontos számot mert a források mást- mást mondanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!