Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen tapasztalataitok...

Milyen tapasztalataitok vannak a Szt. István kórház szülészetéről és az utána lévő pár napról a gyerekágyas osztályon?

Figyelt kérdés
Már a 29.-dik héten járok. Az orvosom ott dolgozik, de a kórházat nem ismerem.Köszönöm a válaszokat.
2011. ápr. 12. 15:39
 1/8 anonim ***** válasza:

Én ugyan nem szültem ottan, csak műtöttek. Nyáron túl sok kismama szült a 40C°-ban, és lekerültek a sima nőgyógyászati osztályra. Engem simán összeraktak velük úgy, hogy műtétem volt. Engem annyira nem zavartak a kisbabák, de simán huzatban voltak, és a köhögős látogatók bementek.

A műtétem története pedig egy külön sztori. Így katasztrófa volt. Ha olyan a szülészete is, akkor nem ajánlom. Ha nem, akkor majd más elmondja, hogy milyen volt :)

2011. ápr. 12. 15:47
 2/8 anonim ***** válasza:
Úristen, előtört belőlem Borsod. OTT nem szültem, nem ottan. Elnézést kérek :D
2011. ápr. 12. 16:18
 3/8 anonim ***** válasza:

Én ott szültem (sürgősségi császárral) az ikreimet 2009 júniusában és most nyáron is ott fogok szülni.

Én nagyon meg voltam elégedve szinte mindennel. Az orvosok, szülésznők és a csecsemős nővérek is nagyon rendesek voltak. Egyedül az zavart, hogy a láthatás 9-21 óra között engedélyezett, így sokszor a rokonok egész nap ott ültek a szobatársaknál (az ágyuk mellett) vagy szinte egymást váltották, így a szobában nem volt nagy nyugalom.

Ettől függetlenül én merem ajánlani ezt a bababarát kórházat.

2011. ápr. 12. 16:25
 4/8 anonim ***** válasza:

Én négy gyereket szültem ott (az elmúlt 6 évben), és összességében nagyon elégedett vagyok. A szülőszoba szépen fel van újítva és nagyon konfortos, de ami ennél is fontosabb, az a modern szemlélet. Egyik szülésemnél sem volt semmiféle beavatkozás (se borotválás, se beöntés, se oxitocin, se fájdalomcsillapító, stb.), így nagyon otthonos és természetes volt az egész. Ráadásul bármilyen pozícióban szülhetsz!

A gyerekágyas osztály olyan, amilyen (bár azt hiszem, mostmár legalább minden szobában van külön fürdőszoba), a látogatók néha tényleg elég idegesítők (de legalább hozzád is bejöhet bárki -én pl. nagyon értékeltem, hogy a nagyobb gyerekeim is bejöhettek megnézni a kistesót), viszont a csecsemősnővérek rendesek, és bármiben segítenek, ha kéred. Nem adnak cukros löttyöket a babának, veled lehet a baba, viszont neked kell mindent vinni a babának (ruha, törölköző, textilpelus, pelenka, popsitörlő, stb.). Szerintem jó ott szülni.

2011. ápr. 12. 17:25
 5/8 anonim ***** válasza:

Ja, és gátmetszés sem volt, már az elsőnél sem, pedig nagy (37 cm-s) fejkörfogata volt!

Utolsó válaszoló

2011. ápr. 12. 17:28
 6/8 anonim ***** válasza:
Én szintén az Istvánban szültem-2x-és remélem a 3. babát(dolgozunk rajta) is ott szülöm.Számomra minden pozitív.Nekem sem volt gátmetszésem,beöntésem,borotválás.
2011. ápr. 12. 19:20
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, és várom a többi tapasztalatot is.
2011. ápr. 13. 09:55
 8/8 anonim ***** válasza:
En januarban szultem ott. Mindenki rendes volt, pedig nem volt se fogadott szulesznom, se fogadott orvosom. Persze nagyon fugg attol, hogy milyen elvarasaid vannak. En pl. orultem, hogy vajudas kozben nem zaklat a szuleszno (kb. egy orankent neztek ram), de lehet valaki jobban igenyli, hogy korbeugraljak. Vagy pl. a szobakba tenyleg mindenki bejarkal kabatban, ha valaki tulzottan aggodos higieniai ugyekben, lehet, hogy annak ez nem jon be. Azon is mulik, milyenek a szobatarsak, nekem szerencsem volt, mert mindenki maximalisan tapintatos volt, betartottak a szabalyokat, hogy egyszerre max. 2 latogato, ilyesmi. Az biztos, hogy nagy a nyuzsges, aludni ejjel nem igazan lehet, mert folyton eg a villany, es 4 baba kozul valamelyik mindig sirt. A csecsemosok jo fejek voltak, mindig kerdeztek, hogy segithetnek-e, tudom-e mar cicire tenni, koldokot apolni, stb. Amugy sok dolguk van, nem mindig jut eszukbe maguktol mondani a dolgokat, de ha segitseget kertem, mindig keszsegesek voltak. Egy csecsemos nover volt aki nem rokonszenvezett velem, es nem volt valami kedves, de o is segitett, ha kertem. A takaritono pedig enekelgetett, amikor a wc-t pucolta:-) Nekem egy volt fura, hogy mikor elengedtek a kh-bol, meg se neztek a gatsebemet, anelkul megirtak a zarot. Mindent egybevetve jo emlekeim maradtak a korhazrol.
2011. ápr. 13. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!