Milyen tapasztalataitok vannak a Szt. István kórház szülészetéről és az utána lévő pár napról a gyerekágyas osztályon?
Én ugyan nem szültem ottan, csak műtöttek. Nyáron túl sok kismama szült a 40C°-ban, és lekerültek a sima nőgyógyászati osztályra. Engem simán összeraktak velük úgy, hogy műtétem volt. Engem annyira nem zavartak a kisbabák, de simán huzatban voltak, és a köhögős látogatók bementek.
A műtétem története pedig egy külön sztori. Így katasztrófa volt. Ha olyan a szülészete is, akkor nem ajánlom. Ha nem, akkor majd más elmondja, hogy milyen volt :)
Én ott szültem (sürgősségi császárral) az ikreimet 2009 júniusában és most nyáron is ott fogok szülni.
Én nagyon meg voltam elégedve szinte mindennel. Az orvosok, szülésznők és a csecsemős nővérek is nagyon rendesek voltak. Egyedül az zavart, hogy a láthatás 9-21 óra között engedélyezett, így sokszor a rokonok egész nap ott ültek a szobatársaknál (az ágyuk mellett) vagy szinte egymást váltották, így a szobában nem volt nagy nyugalom.
Ettől függetlenül én merem ajánlani ezt a bababarát kórházat.
Én négy gyereket szültem ott (az elmúlt 6 évben), és összességében nagyon elégedett vagyok. A szülőszoba szépen fel van újítva és nagyon konfortos, de ami ennél is fontosabb, az a modern szemlélet. Egyik szülésemnél sem volt semmiféle beavatkozás (se borotválás, se beöntés, se oxitocin, se fájdalomcsillapító, stb.), így nagyon otthonos és természetes volt az egész. Ráadásul bármilyen pozícióban szülhetsz!
A gyerekágyas osztály olyan, amilyen (bár azt hiszem, mostmár legalább minden szobában van külön fürdőszoba), a látogatók néha tényleg elég idegesítők (de legalább hozzád is bejöhet bárki -én pl. nagyon értékeltem, hogy a nagyobb gyerekeim is bejöhettek megnézni a kistesót), viszont a csecsemősnővérek rendesek, és bármiben segítenek, ha kéred. Nem adnak cukros löttyöket a babának, veled lehet a baba, viszont neked kell mindent vinni a babának (ruha, törölköző, textilpelus, pelenka, popsitörlő, stb.). Szerintem jó ott szülni.
Ja, és gátmetszés sem volt, már az elsőnél sem, pedig nagy (37 cm-s) fejkörfogata volt!
Utolsó válaszoló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!