Milyen az mikor lázgörcse van a gyereknek? Milyen testhőnél jön ez elő? Mit kell vele hirtelen csinálni? Az oké hogy utána egyből kórház de addig?
8 hós babám megint lázas!(egy hónapja sincs hogy volt nála ez a 3 napos láz)
Délután 39.2 re kapott kúpot, este fürcsi után 8kor mértem neki 38.2 őt, arra csak panadolt mertem neki adni. Most alszik, de mi van ha felszökik neki mig alszik és nem veszem észre? Félek nagyon...
Nekem két hete volt nagyon lázas a 8 hónapos kisfiam,én is ettől tartottam,éjszaka 3 óránként beállítottam ébresztőre a telefonom,és keltem megnézni az arcocskáját,homlokát.Ha melegnek éreztem,megmértem a lázát,félrehúztam a pelusát,szerencsére meg tudtam úgy mérni hogy nem ébredt fel.Egyszer 38.8-at mértem,két órával nurofen után,én akkor elvittem hűtőfürdőzni,meg vizes textilpelussal borogattam a homlokát,karját,combiját.Utána szerencsére jobb lett.
Mielőbbi jobbulást a babádnak!
A lázgörcs nem csak magas láznál jöhet elő. A sógornőm lányánál pl 38,2 volt csak a láz, mikor begörcsölt. 1 hétig volt utána kórházban, volt 39 felett is a láza sokszor, de többet nem jött elő. Ezért mondják, hogy a lázgörcsre hajlamos gyereknél egyből csillapítani kell a lázat, amúgy 38,5 felett ajánlják csak.
A fiam kiskönyvéből kimásolom a lázgörcsös részt.( lehet, hogy az újakban nincs benn)
"Helyezze biztonságba(pl földre terített pokróc), fejét fordítsa oldalra.
Ne tegyen a szájába semmit. Tilos etetni és itatni!
A görcs lezajlása után csillapítsa a lázat.
Az orvost tájékoztassa agörcs lefolyásáról és a mért hőmérsékletről.
Többszöri előfordulás, vagy néhány percnél hosszabban tartó görcs esetén gyermek-ideggyógyászati kivizsgálás javasolt.
Lázgörcsre hajlamos gyereknél 37,5 fölött mindig alkalmazzon gyógyszeres és fizikális lázcsillapítást."
Remélem segítettem.
szia!
Ha görcsölne a gyerek, első az orvos! Fogyatékosoknál dolgoztam, az egyik lány lázgörcstől lett szellemi fogyatékos, egészségesen született.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!