Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Fiatalon szülő kismamák,...

Fiatalon szülő kismamák, megmondanátok őszintén, hogy volt lehetőségetek fiatalon szülni?

Figyelt kérdés
Félve teszem fel a kérdést, mert senkit nem akarok megszólni, vagy megbántani, de annyira szeretném tudni, hogy hogyan tudnak 20 év körüli emberek babát vállani. A férjem és én is 32 évesek vagyunk, idén született meg az első gyermekünk. Elég jó végzettségünk van, dolgoztunk és nem is kerestünk rosszul az iskola befejezése óta, így tisztességesen fel fogjuk tudni nevelni a gyerekeinket, de így sincs nagy vagyonunk. De 20 évesen semmink nem volt. Ha akkor vállalunk gyereket nem tudom, hogy tudnám fizetni a rezsit, élelmiszert, talán ruhára már nem is gondolhatnék.
2012. nov. 8. 18:08
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Utolsó én nem voltam irigy a 11/22.-re de mindig kinyílik nálam a bicska ha valaki minden áron azt akarja bemagyarázni, hogy csak úgy jó ahogy ő gondolja.
2012. nov. 9. 13:27
 22/31 anonim ***** válasza:

22es na lehet a stílusod miatt tartják éretlennek az anyaságra a korosztályodat ...

szerintem nem lehet irigy senki , másra aki a vakvilágba szült...

2012. nov. 9. 14:12
 23/31 anonim ***** válasza:
35%
22es, ezt önvallomásként írtad? (te vagy a 22es) Egyébként én sem vagyok tinimami, csak nem érzem az esetüket "vakvilágba szülésnek", és nem értem, miért idegesíti ez némely hozzászólókat! A leírtak alapján is látszott, h nem putriszomorító, szotyiköpők írtak, hanem normál, dolgos emberek, akik majd büszkék lesznek, mert a dédunokáikat is fogják még látni, sőt talán a ballagásukon is ott lehetnek majd
2012. nov. 9. 14:48
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
Én 20 évesen szültem, mondjuk a férjem ekkor már 30 éves volt, nagyon jó munkahellyel, és fizetéssel. Ő már nagyon szeretett volna babát, és engem is meggyőzött a lelkesedése. Szüleink anyagilag nem támogatnak, mindent magunknak (ill. inkább neki) köszönhetünk, fizetünk fundamentát, stb. Én főiskolára jártam, amit azóta be is fejeztem, most egy másik szakot kezdtem el. 23 éves vagyok, most várom a 2. babát, 1-2 hét, és ő is megérkezik:) Még annyit megjegyzek, hogy rossz körülmények között nem vállaltam volna babát.
2012. nov. 9. 16:25
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
22 éves vagyok,a babám két hónapos. A párom 30 éves. 18 éves korom óta dolgozom,így jogosult vagyok mind a TGYÁS-ra,GYED-re. Dolgoztam a terhességem elején,majd abba kellett hagynom a munkát,de a párom is folyamatosan dolgozik. Igaz,hogy nem saját lakásban lakunk,de csak rezsit fizetünk,és valóban kaptunk használtan babaholmikat,de ha nem kaptunk volna,akkor is meg tudtuk volna venni. Egyikünk sem szenved hiányt semmiben. Persze nálunk is,mint minden családban,előfordul,hogy épp nem tudunk megvenni valamit,vagy kicsi csúszunk a csekkekkel,de ez nem korfüggő. A nagyszülők is vesznek néha egy-egy csomag pelenkát,de ez sem azért,mert mi szegények lennénk,vagy túl fiatal vagyok,hanem szerintem egy nagyszülő,ha anyagilag megengedheti magának,szokott venni ezt azt az unokájának,vagy a gyerekének vagy a menyének,vejének. Mi boldogok vagyunk,a mi életünk eddig így alakult,persze lehetett volna másképp is. Van aki már 17 évesen elég érett,van aki még 40évesen sem. Emberfüggő. Akinek pedig anyagilag is megengedik a babát,az meg vagy megdolgozott érte,vagy szerencsés. Szerintem nem korfüggő a dolog,hanem érettség és felelősség kérdése. Vannak akik nagyobb szegénységben másfél szobában neveltek fel több gyereket is. És lehet,hogy ma az a gyerek jobban értékel egy szelet kenyeret,mint egy isten tudja,hány funkciós okostelefont. Mi megengedhetnénk,hogy elkényeztessük a gyereket,de én az alapján fogom nevelni őt,amiben én is felnőttem,és a szüleim egyáltalán nem szórták a pénzt. Lehet,hogy fiatal vagyok,de úgy gondolom,hogy szeretem a gyerekemet,biztonságot és tisztaságot tudok neki nyújtani,és mindig lesz mit ennie,lesznek majd ruhái,könyvei. Természetesen vissza is fogok menni dolgozni. De ez így alakult,ha nem szorultam volna rá,hogy el kelljen mennem 18 évesen dolgozni,akkor nem tudom,hol lennék most.
2012. nov. 9. 16:25
 26/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az őszinte válaszokat és gratulálok mindenkinek, aki ilyen fiatalon képes erre. A válaszokból azt szűrtem le, hogy eléggé vegyes a kép.

Kedves Zsófia!

Igazad van én nem szívesen költöznék falura és élnék vályogházban, de azért amit Te írsz az elég végletes. Nemcsak a vályogház és a palota között lehet választani. Soha nem vártunk arra, hogy minden meglegyen, de 20 évesen konkrétan még mindketten diákok voltunk, semmilyen jövedelmünk nem volt. Most megvan mindenünk, ami egy kényelmes élethez kell, de 7 évvel ezelőtt, amikor már szerettünk volna babát a semmi és a mostani között félúton voltunk. Az akkori anyagi helyeztünkben is boldog család lettünk volna.

Kedves 20-as!

Nem irigylem senkitől, hogy fiatalon lett anya. Azt írod, hogy a kisbaba nem kerül sokba és magamnak is veszek kaját. Pl. nekem 20 évesen a szüleim vették a kajámat, de erre nyilván gyereket nem szülhettem. Mi nem is akartunk 20 évesen, csak egyszerűen kiváncsi voltam, hogy mások hogyan tudják megoldani.

Még egyszer köszönöm a válaszokat, sok boldogságot és sok babát nektek!

2012. nov. 9. 17:58
 27/31 anonim ***** válasza:

Én már 21 évesen szerettem volna babát párom 8 évvel idősebb.Ekkor már 2 év munkaviszonyom volt.

Igaz férjem szüleinél lakunk,de felesben fizetjük a rezsit mindent (ami nem kevés,mert 1 kétszintes,kertes családi házban lakunk)(Mielőtt bárki megszólna azért lakunk velük mert 2-en valószínű nem tudnának fenntartani 1 ekkora házat és így tudunk mi is félretenni).Emellet van 1 autóhitelünk :( Végül majdnem 24 évesen szültem,mindenki dolgozik,nekem jónak mondható gyedem van (így is én keresem majdnem a legtöbbet a családból).

Nemrég kezdtem el egy felsőfokú tanfolyamot,aminek elég borsos ára van.

Mire vagy még kíváncsi?Privit is írhatsz :)

2012. nov. 9. 23:00
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

20 éves vagyok, párom 29. Vasárnap született a kislányunk. Hogy hogy volt lehetőségem ilyen fiatalon szülni, páromnak szerencsére jó munkahelye van, illetve nagyszülők is segítenek amiben csak tudnak. Amikor meg már nagyobb lesz a kislányunk akkor elmegyek szakmát tanulni, utána pedig dolgozni. Mondjuk most még nincs sok kiadás rá, mármint olyan értelemben, hogy anyatejes, szóval csak a tisztálkodó eszközei kellenek, illetve a pelus, popsitörlő, de majd ha nagyobb lesz nyilván a kiadások is nőni fognak, addigra viszont már én is szeretnék elhelyezkedni, hogy ne egy fizetésből menjen minden.

2012. nov. 10. 07:46
 29/31 anonim ***** válasza:
15-ös vagyok. Nem értem, h pl miért lettem lepontozva????
2012. nov. 11. 15:53
 30/31 A kérdező kommentje:

Kedves 15-ös!

Nem tudom miért lettél lepontozva, sajnálom. Tőlem biztos, hogy zöld kezet kaptál.

2012. nov. 11. 17:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!