Fiatalon szülő kismamák, megmondanátok őszintén, hogy volt lehetőségetek fiatalon szülni?
23 évesen estem teherbe,nem tudom,hogy ez fiatalnak számít-e. terveztük a babát én már vagy egy éve meg voltam kattanva a lurkóért. most nem írom le olyan nagyon részletesen miképp is van lehetőségünk rá,de nagy vonalakban: suli mellett dolgoztunk mindig, párom halaszt egy évet az egyetem,de már jövőre megy vissza. kaptunk egy "házat". ez így szépen hangzik,de valójában egy rom volt. csak és kizárólag négy fal. ha a párom nem ennyire kétkezi ember, hogy tetőt húz, ablakot cserél, burkol, vizet, villanyt szerel,akkor nem lenne hol laknunk. me persze ha nem "éhezzük ki" mindennek az árát. de prsze lényegesebben olcsóbb úgy építkezni,hogy nem kell mesterembernek fizetni. így a tetőnk is 300E ft ba került az egymillió háromszáz helyett. nah,tehát íg van egy még mindig félkész,de lakható házunk. dolgozunk (vagyis én már nem,mióa terhes vagyok,mert a munkahelyemen sok veszélyes anyaggal dolgoztunk). így egy fizetésből többet kell agyalnunk hová tegyük a pénzt,de megoldjuk. nincs adósság,nem kéregetünk kölcsön,nincs hitel. a rezsi 15E ft, de legyen 25,ha leosztom az évre a megvásárolt téli tüzelőt. olyan 117E ft havi bevételünk van,ebből a kötelező kiadás 49E ft. a többi a kaja meg egyebek. mikor mire kell épp.
az a meglátásom,ha helyet cserélnénk az életben, ti akkor sem vállaltatok volna ebben a helyzetben gyermeket, amiben most mi vagyunk. mert mások vagyunk. mások az elvárásaink. nektek fontos volt a gyermek előtt a diploma, nekünk nem (igaz nekem sztem sosem lesz, a párom villamosmérnöknek tanul jelenleg is). lehet,hogy ti nem költöztetek volna be egy félkész házba,ahol a konyhából pereg a vakolat, az első időkben a padló is döngölt föld volt (egy szoba volt szépen megcsinálva,meg a fürdő volt kész, a többi helyiség katasztrófa volt). lehet,hogy ti megvárjátok amíg a kevés kis pénzetekből teljesen kész a ház,ami kb. 1-2 év, attól függően,hogy a párod a munka mellett mennyi időt tud a szakmunkára fordítani. addig természetesen az anyósnál laktok. vagy! lehet,hogy ti nem is akartatok volna egy fedél alatt lakni az anyóssal,így elmentek albérletbe,tehát még kevesebb marad a ház építésére. nem tudom érted-e mit akarok ebből kihozni. de mindenkinek kb. ugyan olyan lehetőségei vannak az életben. csak vagy kihasználja (ki tudja használni) vagy nem. végülis annyi pluszt kaptunk az élettől,hogy nem kellett fizetni a kis romunkért. de ha még kellett is volna, kb. 2 hónapos lemaradásban lennénk a mostanihoz képest. egy ilyen törmelékhalmazt 3-4 százezer forintból tud megvenni az ember vidéken. ha ügyeskezű, dolgos, akkor kb másfél millióból meg is csinálja. szóval 2 millióból megvan a lakhatás. és igen,utána számoltam: havi egy fizetést, vagyis 80E ft ot költöttünk a házra és a kétmillió havi 80 ezrével pont két évre jön ki. tehát két év alatt kemény munkával van egy házad minimálbéres fizetésből. DE! ti költöznétek falura? élnétek vályog házban (megjegyezem a világ legtakarékosabb házfajtája! és még nem is árterületen lakunk a köztöszködők kedvéért jegyzem meg!) nincs autónk. tudnátok nélkülözni?
nah,szóval nem sorolom tovább. mások az igényeink. mások az elvárásaink az élettől. nekünk ezért volt lehetőségünk 23 évesen családot alapítani. persze az a sajnálatos tény nálatok még közbe is szólt,hogy nem jött a baba... :S
szóval remélem érted mit akartam kihozni ebből a zagyvalékból! :)
Én nagyon szerencsésnek érzem magam! Igaz csak 21 éves most lettem és ma holnap megszületik a kisbabánk :) de nagyon Boldog vagyok! 16 évesen megismerkedtem a párommal ő most 26 éves! Leérettségiztem 18 évesen! aztán pár hónapot külföldön dolgoztam! Hazajöttem elmentem dolgozni és érkezett a baba :) Táppénzen vagyok és gyedet is fogok kapni a párom elég jól keres! semmiben nem szenvedünk hiányt! Fél évig albérletben laktunk együtt aztán jól mentek a dolgok így a párom szülei nekünk adtak egy kis házat, ezt szépen lassan rendbe hozzuk és halad az életünk! Mindent megtudtunk venni a babánknak! Közben a háztartásba is vásárolgatunk! A házon kívül semmi segítséget nem kaptunk bár tudom ez is elég :) és soha nem kellett még kölcsön kérni! Kb.
250 ezerből élünk havonta! én elégnek érzem!
22 éves leszek ameddigre megszületik a kisfiúnk mi terveztük a babát és minden adott volt lakás, autó, pénz és egy jó kapcsolat.Mi havi szinten 400-450 ezret keresünk ebből a rezsi és a kajára költünk.
Szerintem ennél többet nem tudunk adni egy gyereknek!
#11/16
Azért el ne száj magadtól. Könnyű építkezni ha meg van a telek, mert az üres telket falun sem kapod meg 2 millió alatt az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!