38 hetesen a szülés megindítása?!
2 ujjnyira nyitott méhszáj.
fájások ritkán vannak.
magzatvíz rendben.
ti mit szólnátok a párom helyében?!
különösebben nem indokolta semmivel hiába kérdeztük, annyit mondott hogy ő így látja jobbnak.
Arra mi is gondoltunk, hogy lehet a fertőzésveszély miatt indítaná meg.
Nem véletlen, hogy 40 hét a terhesség... Én nem engedném megindítani, csak ha túlhordja, és tényleg indokolt. Más az, ha magától indul ilyenkor, az azt jelenti elég érett már.
Nekem a 25. héttől nyitva volt 1 ujjnyira, a 36. tól két ujjnyira a méhszáj. Szóba se került az indítás. Nincs fertőzésveszély, a gyereket védi a burok.
Szia! Nekem is megindították a szülést, szintén 38 hetesen. Bő 2 ujjnyira voltam nyitva a 36. héttől. A fertőzésveszély miatt volt szükség erre.
Reggel 8-ra bementünk a kórházba remegő lábakkal, fél 9-kor megvizsgált az orvos és a burkot leválasztotta a méh faláról. Teljesen fájdalommentes volt ez a beavatkozás, oxy helyett kiváló. 11 órakor kezdtem érezni, hogy valami készülődik. Nem voltak még fájásaim, de éreztem már a derekamat. Ctg kisebb fájásokat mutatott. 12-kor a doki burkot repesztett. Innen felgyorsultak az események. A víz 2-3 perc alatt teljesen elfolyt, utána rögtön tolófájások kezdődtek. Éppen feltudtam mászni a szülőágyra, kettőt nyomtam és 12.30-ra megszületett a kisfiam 3250 grammal 51 centivel és mindez gátvédelemmel. Hálás vagyok arra, hogy hallgattam a szülésznőmre, bár iszonyatosan féltem a beavatkozástól. Ha mindez itthon történik, még a mentőket sem tudom kihívni. Ha ezt javasolja bárkinek az orvosa, javasolom, hogy fogadja el!
Minden jót, könnyű és gyors szülést kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!